Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_12_INOVACE_08_6TR_INF Autor: Mgr. David Ryška.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_12_INOVACE_08_6TR_INF Autor: Mgr. David Ryška."— Transkript prezentace:

1 Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_12_INOVACE_08_6TR_INF Autor: Mgr. David Ryška

2 Název vzdělávacího materiáluPevný disk a síťové porty Číslo vzdělávacího materiáluVY_12_INOVACE_08_6TR_INF Číslo šablonyI/2 AutorRyška David, Mgr. Ročník6. dle zařazení v ŠVP Vyučovaný předmět dle ŠVPInformatika TémaPevný disk, porty Očekávaný výstupŽák pozná základní součásti základní desky a vysvětlí jejich funkci Anotace (způsob použití)Inovovaný výukový materiál slouží k seznámení žáků s pevným diskem Datum vytvořeníZáří 2012 Druh výukového materiáluPrezentace v PowerPointu Klíčová slovaHarddisk, síťové porty Rozvíjené klíčové kompetenceKompetence k učení a k řešení problémů Použitá literatura a zdrojeViz poslední snímek CZ.1.07/1.4.00/21.3526 – EU Peníze školám METODICKÝ LIST VÝUKOVÉHO MATERIÁLU

3 Slouží k trvalému nebo dočasnému uchovávání většího množství dat. paměť Pevný disk je vlastně paměť, ve které jsou uloženy: datové soubory datové soubory (dokumenty), všechny programy všechny programy ( např. operační systém)

4 největší typ paměti Výjimečnost je v tom, že je to největší typ paměti, který se nachází v počítači. GB TB Mají kapacitu stovek gigabytů (GB) až jednotek terabytů (TB). trvalá Důležité je, že je to paměť, která je trvalá a nemaže se, v případě vypnutí počítače. USB flash disk Konkurentem je USB flash disk.

5 Je speciální číslo (1 až 65535) Slouží při komunikaci v počítačových sítích rozlišovat aplikace v rámci počítače pomocí protokolů.

6 Porty rozdělujeme do tří skupin: (dobře) známé porty (dobře) známé porty – jsou v rozsahu 0 až 1023 (určené pro nejběžnější služby) registrované porty registrované porty – 1024 až 49151 (měly by se registrovat) dynamické a soukromé porty dynamické a soukromé porty – 49152 až 65535 (nejsou pevně přiděleny žádné aplikaci)

7 1. Co nám slouží k trvalému ukládání dat? harddisk 2. Jsou na pevném disku uložené jak datové soubory tak i všechny programy? 3. Můžeme nazvat síťový port speciálním číslem? ano

8 INTERNET:  [cit.2012-09-02]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW:


Stáhnout ppt "Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_12_INOVACE_08_6TR_INF Autor: Mgr. David Ryška."

Podobné prezentace


Reklamy Google