Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_12_INOVACE_32_6TR_INF Autor: Mgr. David Ryška.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_12_INOVACE_32_6TR_INF Autor: Mgr. David Ryška."— Transkript prezentace:

1 Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_12_INOVACE_32_6TR_INF Autor: Mgr. David Ryška

2 Název vzdělávacího materiáluKomunikátory Číslo vzdělávacího materiáluVY_12_INOVACE_32_6TR_INF Číslo šablonyI/2 AutorRyška David, Mgr. Ročník6. dle zařazení v ŠVP Vyučovaný předmět dle ŠVPInformatika TémaKomunikátory, komunikace Očekávaný výstupŽák domluví se pomocí komunikátorů. Anotace (způsob použití) Inovovaný výukový materiál slouží k seznámení žáků se základními informacemi o komunikátorech. Datum vytvořeníŘíjen 2012 Druh výukového materiáluPrezentace v PowerPointu Klíčová slovaKomunikátory, on-line komunikace, chat, Skype Rozvíjené klíčové kompetenceKompetence k učení a k řešení problémů Použitá literatura a zdrojeMicrosoft Office CZ.1.07/1.4.00/21.3526 – EU Peníze školám METODICKÝ LIST VÝUKOVÉHO MATERIÁLU

3 CHAT Jedna z nejvíce využívaných způsobů on-line komunikace je CHAT [čet]. Pomocí internetu si tedy můžeme nejen psát, ale také spolu mluvit, vidět se. Výhody jsou v rychlosti a pokud máte předplacený internet, je to i zadarmo Abyste tedy mohli chatovat, musíte být zaregistrováni v příslušné chatovací síti.

4 ICQ Jedna z nich je např. ICQ. Zaregistrujete se na stránkách www.icq.com, získáte svůj UIN kód, nainstalujete si do svého počítače program pro komunikace a najdete přátelé a společně můžete začít chatovat.www.icq.com

5 SKYPE Podobně je to u programu SKYPE (www.skype.cz)www.skype.cz Skype umožňuje provozovat:  internetovou telefonii (VoIP)  videohovory  přenos souborů.  Telefonování, zasílání souborů je v rámci SKYPE zadarmo.  Je možno si zakoupit některé placené služby.

6 FACEBOOK Je to společenský webový systém. Slouží převážně k tvorbě sociálních sítí, sdílení dat, k zábavě, komunikaci mezi uživateli, udržování vztahů. Má miliardu aktivních uživatelů (říjen 2012). Je to největších společenských sítí na světě.

7 Je webový server, je to taková brána do světa internetu. Nejznámější jsou tyto: www.yahoo.com www.google.cz www.centrum.cz www.seznam.cz www.atlas.cz

8  KOVÁŘOVÁ, Libuše. Informatika pro základní školy – 2. díl. Kralice na Hané, druhé vydání: Computer Media, 2009. ISBN: 978-80-7402-016-52. S. 8 - 9.  [cit.2012-10-27]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW:


Stáhnout ppt "Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_12_INOVACE_32_6TR_INF Autor: Mgr. David Ryška."

Podobné prezentace


Reklamy Google