Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_12_INOVACE_19_6TR_INF Autor: Mgr. David Ryška.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_12_INOVACE_19_6TR_INF Autor: Mgr. David Ryška."— Transkript prezentace:

1 Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_12_INOVACE_19_6TR_INF Autor: Mgr. David Ryška

2 Název vzdělávacího materiáluPráce se soubory a složkami Číslo vzdělávacího materiáluVY_12_INOVACE_19_6TR_INF Číslo šablonyI/2 AutorRyška David, Mgr. Ročník6. dle zařazení v ŠVP Vyučovaný předmět dle ŠVPInformatika TémaPráce se soubory a složkami Očekávaný výstupŽák orientuje se ve struktuře ukládání dat, chápe nutnost logické struktury ukládání dat Anotace (způsob použití)Inovovaný výukový materiál slouží k seznámení žáků bezpečností a hygienou práce u počítačů Datum vytvořeníZáří 2012 Druh výukového materiáluPrezentace v PowerPointu Klíčová slovaStromová kultura, složka, adresář, soubor Rozvíjené klíčové kompetenceKompetence k učení a k řešení problémů Použitá literatura a zdrojeViz poslední snímek CZ.1.07/1.4.00/21.3526 – EU Peníze školám METODICKÝ LIST VÝUKOVÉHO MATERIÁLU

3 V počítačích máme spoustu různých dat od obrázků, tabulek, programů, dokumentů. Všechna tato data jsou uložena na harddisku. Složka Složka nám pomůže k tomu, abychom takto nashromážděná data uměli utřídit a našli si v tom „svůj systém“. Kdybychom složky nepoužívali, dovedete si představit ten „nepořádek“? Nic bychom nenašli a pokud ano, trvalo by nám to dlouho.

4 stromové struktuře. Ve Windows může jedna složka obsahovat další složky a ty pak mohou obsahovat další a další vnořené, proto toto větvení může připomínat větve stromu. Mluvíme tedy i v počítačích o stromové struktuře.

5 PředmětyPředměty Disk C Český jazyk Matematika Anglický jazyk Mluvnice Poslech Čtení

6 Novou složku vytvoříte na pracovní ploše nebo v jiné složce jednoduše: 1.Pravým tlačítkem kliknete na místo, kde chcete složku vytvořit (např. na ploše) Nový Složka 2.V zobrazené nabídce zvolte položku Nový a v další nabídce Složka. nová složka 3.Tam, kde jste klikli se zobrazí ikona „nová složka“ název nové složky Enter 4.Napište název nové složky a stiskněte Enter.

7 Informatika 1. Na ploše vašeho počítače vytvořte složku s názvem Informatika. 2. Vytvořte tři podsložky informatiky s názvy: úkoly, teorie, obrázky fotografie 3. Ve složce obrázky bude složka nazvaná fotografie. zkontroloval 4. Zavolej svého vyučujícího, aby tvou práci zkontroloval. smaž 5. Postupně smaž jednu složku po druhé.

8  KOVÁŘOVÁ, Libuše. Informatika pro základní školy – 1. díl. Kralice na Hané, druhé vydání: Computer Media, 2009. ISBN: 978-80-7402-015-5. S. 37-38.


Stáhnout ppt "Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_12_INOVACE_19_6TR_INF Autor: Mgr. David Ryška."

Podobné prezentace


Reklamy Google