Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace v Power Pointu

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Prezentace v Power Pointu"— Transkript prezentace:

1 Prezentace v Power Pointu
Jana Hoderová

2 Pro koho je vhodný Power Point
Ti, co svou práci psali ve Wordu si jistě s Power Pointem budou rychle rozumět. Těm, co psali práci v LaTeXu vřele doporučuji zůstat věrni prostředí TeXu a využít \documentclass{Beamer}, nebo \documentclass{Slide}.

3 Hotové šablony Naleznete ve Formát\Návrh snímku, rozložení snímku.
Vyberte si něco důstojného, nebo si připravte své prostředí. Rozhodněte se pro velikost a typ písma a dodržte to v celé prezentaci: - pro nadpisy např. velikost 44, - pro ostatní text např. velikost 28, - typ písma např. Tahoma. V jednoduchosti je síla!

4 Jak si vytvořit své prostředí
Vyberte barvu pozadí: Formát\Pozadí\Další barvy, Vzhled výplně Rozhodněte se i co se týká barvy písma a držte se toho v celé prezentaci (dvě by snad měly stačit). Barvu písma volíte: Formát\Písmo\Barva

5 Vložit textové pole Pokud chcete cokoli psát, musíte mít Textové pole. Najdete je ve Vložit\Textové pole Velikost upravíte tažením za rohy.

6 Vložení obrázku Vložit\Obrázek\Ze souboru
Velikost upravíte tažením za rohy. Můžete je i orámovat tak, že na obrázek kliknete a v zobrazené liště kliknete na: Styl čáry\Další čáry\Barvy a čáry

7 Animace S efekty opatrně, ať to není příliš pouťové.
Najdete je v Prezentace\Vlastní animace Animace se nastavují pomocí panelu, který se otevře vpravo, tlačítkem Přidat efekt Potom si jen důkladně vyzkoušejte, na jaký „pokyn“ se vybraný text zobrazí. Varianty jsou: - spustit po kliknutí myši, - začít od předchozího, - začít po následujícím.

8 Na závěr Spuštění prezentace klávesou F5.
Na jednotlivé stránky prezentace přejdete stiskem klávesy Space, nebo PageDown, nebo šipka dolů. Na 15ti minutovou prezentaci potřebujete tak 10 slajdů. Nepřežeňte to, nebo budete jen klikat a nikdo si to ani nestihne přečíst.

9 Děkuji za pozornost.


Stáhnout ppt "Prezentace v Power Pointu"

Podobné prezentace


Reklamy Google