Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace"— Transkript prezentace:

1 Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
Autor: Mgr. Naďa Sláviková Vytvořeno dne: Název: VY_32_INOVACE_1B_Inf6_11_Microsoft Word – tabulky Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Téma: Word – tabulky Ročník: 6. ročník Klíčová slova: vložení tabulky, přidání sloupce, vkládání řádku, převod tabulky na text, převod textu na tabulku

2 Anotace Word – vysvětlení tabulky: vložení tabulky do textu, přidání sloupce nebo řádku tabulky, převod tabulky na text a převod textu na tabulku.

3 Word tabulky

4 Vložení tabulky do textu
Umístěte kurzor do textu na místo, kam chcete vložit tabulku. Na kartě Vložení klepněte ve skupině Tabulky na tlačítko Tabulka. 3. V nabídce přejděte myší na průsečík požadovaného počtu. Sloupců a řádků a klepněte. Do dokumentu se vloží prázdná tabulka.

5 Vložení větší tabulky do textu
Pokud potřebujete vložit větší tabulku, klepněte v nabídce na příkaz Vložit tabulku. V zobrazeném dialogovém okně určete požadovaný počet sloupců a řádků a klepněte na tlačítko OK.

6 Přidání sloupce nebo řádku tabulky
Pravým tlačítkem myši klepněte do buňky, vedle které chcete vkládat sloupce nebo řádky. V místní nabídce přejděte myší na příkaz Vložit a v zobrazené podnabídce vyberte požadovanou variantu.

7 Převod tabulky na text Klepněte do tabulky, kterou chcete převést na text. Na kartě Nástroje tabulky → Rozložení klepněte ve skupině Data na tlačítko Převést na text. V zobrazeném dialogovém okně vyberte oddělovače textu a klepněte na tlačítko OK.

8 Převod textu na tabulku
Označte text, který chcete převést na tabulku. Na kartě Vložení klepněte ve skupině Tabulky na tlačítko Tabulka. V nabídce zvolte příkaz Převést text na tabulku. V zobrazeném dialogovém okně nastavte počet sloupců, jejich oddělovač a klepněte na tlačítko OK.

9 Použité zdroje Obrázky
Microsoft Word Brno: Computer Press ve společnosti Albatros Media a.s., 2012. Obrázky Galerie Microsoft Office – klipart Prnt Scrn – Microsoft Word


Stáhnout ppt "Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace"

Podobné prezentace


Reklamy Google