Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013 Litovel 25. 3. 2013.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zásahy do investice Ústí nad Labem 25.září 2013 Mgr. Vladimír Skála 1
Advertisements

Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9. výzva IOP - Komunikační infrastruktura veřejné správy Ing. Jana Břicháčková.
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Integrovaný plán rozvoje města Český Těšín „Revitalizace významně postižené městské části SVIBICE“ DOBRÝ DEN!
Vzdělávání pro konkurenceschopnost mýty a příležitosti Ing. Markéta Novotná Praha.
PF02-14 Podprogram na podporu obnovy venkova pro rok 2014
Ing. Karel Havlíček – ředitel odboru příspěvkových programů
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Olomouc, , Zlín FINANCE PRO VÁŠ INVESTIČNÍ ZÁMĚR Harmonogram výzev.
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Přehled realizovaných plateb a opatření k urychlení proplácení projektů financovaných z ROP Střední Morava 2. září 2009 Olomouc 8. září 2009 Zlín Výroční.
Výroční konference ROP Střední Morava Využití nového modelu administrace pro přípravu projektových záměrů z ROP Střední Morava OlomoucZlín
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013 Dřevohostice
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013 Moravský Beroun
Aktuální informace o Regionálním operačním programu regionu soudržnosti Střední Morava Ing. Zdeněk Bogoč Úřad Regionální rady.
1 Způsob žádání o dotaci v rámci OP Lidské zdroje a zaměstnanost Prezentující Mgr. Petr Zavadil.
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
Výroční konference ROP Střední Morava Využití nového modelu administrace pro přípravu projektových záměrů z ROP Střední Morava OlomoucZlín
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Specifické podmínky závěrečných Výzev 12. června 2014.
AKTUÁLNÍ INFORMACE O REGIONÁLNÍM OPERAČNÍM PROGRAMU STŘEDNÍ MORAVA Bouzov, 8. října 2008.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013.
Pro MAS projekty (období 2007 – 2013) Státní zemědělský intervenční fond, Ministerstvo zemědělství.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
ROP: FINANCE PRO VÁŠ INVESTIČNÍ ZÁMĚR Výroční konference Regionálního operačního programu Střední Morava Zlín, 8. září 2009.
IPRM Náchoda – problémová zóna u nemocnice Jednání Pracovní skupiny
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
1 INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA Děčín – Staré Město Připravte se na výzvu!
ROP: FINANCE PRO VÁŠ INVESTIČNÍ ZÁMĚR Výroční konference Regionálního operačního programu Střední Morava Olomouc, 2. září 2009.
AKTUALITY O REALIZACI ROP SČ 13/08/2009 Příbram JUDr. Ing. Tomáš Novotný, Ph.D.
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
Způsob financování sociálních služeb v rámci projektu „Služby sociální prevence v Olomouckém kraji“ Ing. Pavel Poles Odbor strategického rozvoje kraje.
Projekty realizované ROP SM krajem a ORP Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Struktura dokumentace a její účel (rizika) Ing. Zdeněk Bogoč.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Postupy při proplacení dotace, závěrečná žádost o platbu u projektů nezakládajících veřejnou podporu.
VYHLÁŠENÍ 1. VÝZVY POPRVÉ V ČESKÉ REPUBLICE Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013 Tisková konference – Zlín
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Ministerstvo životního prostředí.
Postup realizace ROP Střední Morava Konference samospráv Olomouckého kraje Olomouc 27. února 2012.
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Kroměříž
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Zhodnocení ROP Střední Morava Ing. Hana Linhartová vedoucí oddělení metodiky Ú řad Regionální rady regionu soudržnosti Střední Morava.
Monitorovací indikátory v době udržitelnosti projektu ROP Střední Morava.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Olomouc Zlín Podmínky pro dopracování projektu – 2.etapa (problémy,
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Kroměříž Podmínky pro dopracování projektu 2., 3., 4. etapa (problémy, rizika,
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Přerov Podmínky pro dopracování projektu (problémy, rizika)
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Požadavky na předkládání žádostí a kritéria pro výběr projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Struktura dokumentace a její účel (rizika) Specifikace administrace ROP Střední Morava na.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Seminář pro žadatele Výzva č. 32/ Fyzická revitalizace území 22. ledna 2013 Olomouc.
Podpora obcí s rozšířenou působností z ROP Střední Morava v programovém období Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Centrum pro regionální rozvoj ČR Vinohradská 46, Praha 2 | tel.: | fax: | | Příprava.
Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko, Úřad Regionální rady Dopravní infrastruktura v ROP Datum: Místo: Prezentuje: Praha Jiří.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
SEMINÁŘ K VYHLÁŠENÉ VÝZVĚ 06/2008 REGIONÁLNÍHO OPERAČNÍHO PROGRAMU STŘEDNÍ MORAVA Olomouc 19. května 2008.
Příprava Smlouvy o poskytnutí dotace, podmínky uzavření Smlouvy o poskytnutí dotace, včetně povinných dokumentů Jeseník Olomouc.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Druhy kontrol projektu:
ROZŠÍŘENÍ KAPACITY PENZIONU BEST
Informace o výzvách SC 1.1 a SC 1.2. IROP
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2015
Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9
Seminář pro žadatele SOCIÁLNÍ BYDLENÍ
Výzva č. 3 MAS Nad Prahou – IROP – Místa setkávání a řešení krizí
Transkript prezentace:

Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013 Litovel

Obsah: 1.Pokrok v realizaci ROP SM 2.Aktualizace podmínek administrace projektů 3.Harmonogram výzev na rok Informace o finančním nástroji JESSICA

1. Pokrok v realizaci ROP SM

Věcné plnění vybraných monitorovacích indikátorů (z projektů v realizaci a projektů finančně ukončených) Délka nových silnic II. a III. třídy - reálné plnění 5 km (36% z cílové hodnoty) Délka rekonstruovaných silnic II. a III. třídy - reálné plnění 106 km (76% z cílové hodnoty) Délka nově vybudovaných nebo rekonstruovaných cyklostezek a cyklotras - reálné plnění 101 km (71% z cílové hodnoty) Soukromé spolufinancování celkem - reálné plnění 1,355 mld. Kč (58% z cílové hodnoty) Počet nově vytvořených pracovních míst celkem - reálné plnění 502 nových pracovních míst (59% z cílové hodnoty)

Stav čerpání – proplacené prostředky příjemcům v %

Stav čerpání – certifikované výdaje předložené EK v %

2. Aktualizace podmínek administrace projektů Výbor Regionální rady na svém jednání dne 14. ledna 2013 schválil aktualizaci administrace ROP Střední Morava. Tato aktualizace byla zapracována do podmínek pro předkládání a realizaci projektů od Výzvy k předkládání projektových žádostí č. 40/2013.

Aktualizace podmínek administrace projektů – základní východiska Nutnost provést aktualizaci administrace z důvodu:  nejzazšího termínu podpisu Smluv o poskytnutí dotace do ,  nejzazšího termínu pro ukončení fyzické realizace projektů do ,  rizik spojených s okamžikem posuzování veřejné podpory. Základní východiska a principy aktualizace podmínek administrace schválil Výbor Regionální rady na svém jednání dne a aktualizovaná dokumentace Výzvy platí do Výzvy č. 40/2013

Aktualizace podmínek administrace projektů Zkrácení jednotlivých fází administrace  zkrácení doby pro předkládání projektových žádostí z 44 pracovních dnů na 32 pracovních dnů,  sjednocení lhůty dopracování projektů v rámci Etapy 2 na 66 pracovních dnů bez ohledu na velikost projektu,  zkrácení administrace ze strany ÚRR (kontrola dokumentace, komunikace),  zjednodušení Etapy 3 Uzavření Smlouvy o poskytnutí dotace – nejsou vyžadovány žádné povinné přílohy,  změna okamžiku předložení vybraných povinných příloh – vznik nové Etapy 4 – Povinné přílohy po uzavření Smlouvy o poskytnutí dotace,  přesun posuzování veřejné podpory a velikosti podniku z fáze kontroly formálních náležitostí do Etapy 2 Dopracování projektu.

PPŽ - přesun okamžiku doložení povinných příloh EtapaZměna oproti stávajícímu modelu Etapa 1Beze změn Etapa 2Nově vyžadovaná povinná příloha: Doklady o vedení běžného účtu. Projektová dokumentace, vč. rozpočtu projektu – přílohu je možné nahradit Čestným prohlášením, že nedošlo ke změnám vzhledem k Popisu investičního záměru dle Etapy 1, případné změny budou uvedeny a zdůvodněny Žádost o stavební povolení potvrzená stavebním úřadem – přílohu je možné nahradit specifikací předpokládané lhůty pro podání žádosti o stavební povolení s uvedením popisu dalšího časového postupu Etapa 3V rámci této etapy musí žadatel prokázat zajištění financování realizace a udržitelnosti projektu stanovené na základě analýzy rizik. Etapa 4Příjemce předkládá následující přílohy (pokud nebyly předloženy dříve): Územní rozhodnutí a jeho možné nahrazení Stavební povolení a jeho možné nahrazení Rozpočet projektu na základě ukončeného zadávacího řízení Kompletní dokumentace po ukončení zadávacího řízení Doklad o posouzení vlivu projektu na životní prostředí

3. Harmonogram výzev na rok 2013 Oblast/Podoblast podporyAlokace mil. Kč 2.1 Rozvoj regionálních center – IPRM Atraktivní a konkurenceschopná Olomouc Podpora podnikání – specifické výzvy na individuální projekty naplňující schválené Koncepty 139 Termín vyhlášení výzvy – , termín pro podávání žádostí – Ukončené výzvy – 39. výzva (bez specifických výzev na území Zlínského kraje)

Oblast/Podoblast podporyAlokace mil. Kč 2.1 Rozvoj regionálních center – IPRM Atraktivní a konkurenceschopná Olomouc Infrastruktura pro rozvoj sociálních služeb Infrastruktura pro rozvoj vzdělávání – realokace mezi OP Fyzická revitalizace území Propagace a řízení4 Termín vyhlášení výzvy – , termín pro podávání žádostí – Aktuálně vyhlášené výzvy – 40. výzva (bez specifických výzev na území Zlínského kraje)

Aktuálně vyhlášené výzvy – 41. výzva (bez specifických výzev na území Zlínského kraje) Oblast/Podoblast podporyAlokace mil. Kč Silnice II. a III. třídy Rozvoj regionálních center - IPRM Městské parky Fyzická revitalizace území Infrastruktura pro rozvoj vzdělávání Infrastruktura pro rozvoj zdravotnictví Rozvoj krizové infrastruktury Veřejná infrastruktura a služby Podnikatelská infrastruktura a služby- IPRÚ Jesenicko Podnikatelská infrastruktura a služby- IPRÚ Šumpersko Podnikatelská infrastruktura a služby na území definovaném Termín vyhlášení výzvy – , termín pro podávání žádostí –

Plánované výzvy – 42. výzva (bez specifických výzev na území Zlínského kraje) Oblast/Podoblast podpory Silnice II. a III. třídy Obnova vozidel v systému veřejné dopravy 2.1 Rozvoj regionálních center - IPRM Atraktivní a konkurenceschopná Olomouc Integrovaný rozvoj cestovního ruchu- IPRÚ Olomouc Podnikatelská infrastruktura a služby na území definovaném 3.2 Předpokládaný termín vyhlášení výzvy – , předpokládaný termín pro podávání žádostí –

4. Informace o finančním nástroji JESSICA Výbor Regionální rady vyhlásil veřejnou zakázku na „Správcovské investiční služby pro Fond rozvoje měst Střední Moravy“. V rámci stanovené lhůty pro podání nabídek na zakázku „Správcovské investiční služby pro Fond rozvoje měst Střední Moravy“ nebyla podána žádná nabídka. V souladu s § 84 odst. 1. písm. a) zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, musel z tohoto důvodu zadavatel, tj. Regionální rada regionu soudržnosti Střední Morava, zadávací řízení zrušit. Následně Výbor Regionální rady na svém jednání dne rozhodl, že další veřejná zakázka již nebude vyhlášena.

DĚKUJI VÁM ZA POZORNOST Ing. Zdeněk Bogoč vedoucí odboru metodiky a monitoringu Úřad Regionální rady regionu soudržnosti Střední Morava Jeremenkova 40b Olomouc Evropská unie a Evropský fond pro regionální rozvoj jsou partnery pro váš rozvoj.