Seminární práce průvodce

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Úřad pro technickou normalizaci, metrologii a státní zkušebnictví
Advertisements

Příklady citací v textu
Výukový program: Obchodní akademie Název programu: Ukládání prezentace do jiných formátů Vypracoval : Ing. Jiří Durďák Projekt Anglicky v odborných předmětech,
Jak psát SOČ Seminář DDM Praha 6. ledna 2010 Lenka Krejčová Doplnil poznámkami: Č.Kodejška -Ne pouze kompilát -Vlastní projekt,
Redukce textů, obsahová analýza, anotace
Zpracovávání BP a DP Odborná praxe pro bakalářské studium
Základy informatiky Ing. Roman Danel, Ph.D.
Zpracování seminárních a kvalifikačních prací
METODIKA TVORBY ODBORNÉHO TEXTU
Bibliografické citace M. Bajger, knihovna Ostravské univerzity, 2005
Zásady pro vypracování bakalářské práce
Bibliografická a rešeršní činnost
Co je to bibliografická citace a proč citujeme
Závěrečná fáze výzkumu
Jak psát seminární práci
Citace, citování Plagiátorství
Bakalářský seminář Úvod BP Závěr BP.
Přístup k vlastnímu hodnocení ze strany ČŠI
STŘEDOŠKOLSKÁ ODBORNÁ ČINNOST STRUKTURA PRÁCE. Práce mohou být vyhotoveny v následujících formách: teoretické řešení problému nebo úkolu, jež je zpracováno.
PŘÍKLAD * SOUČÁST POMŮCKY
Titul - název Případný podtitul Sada č. X VY_32_INOVACE_X_01_nazev Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu CZ.1.07/1.4.00/ , „Modernizací výuky.
Kurz pro výchovné poradce Právní rámec výkonu poradenské činnosti
1 Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název školy:SOŠ pro obnovu a ochranu životního prostředí - Schola Humanitas Litvínov Název projektu:INOVACE.
Úvod do managementu 1. seminář
Jak napsat odbornou práci?
Zpracování dokumentů Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Klára Masařová Název.
Zpracování ročníkových prací
Závěrečné seminární práce 9. ročník 2014/2015
Textový editor opakování Výpočetní technika. jméno autoraMgr. Petr Jonáš název projektu Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
Rok vydání Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Klára Masařová Název šablonyIII/2.
VY_32_INOVACE_4.3.IVT1.12/Oc Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jaroslav Ochodek CZ.1.07/1.5.00/ Tvorba webových.
Ročníková práce Závěrečná práce e-learningového kurzu ICT technologie a jejich využití v práci učitele 2. stupně a v dalším rozvoji jeho profesních kompetencí.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
 Hlavním smyslem citování je zachytit myšlenkové vazby mezi originálním textem a použitými myšlenkami z jiných zdrojů [Boldiš, 2002].  dokázat vlastní.
Bibliografické citace a metody citace Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Klára.
Rozbor nejčastějších chyb v odborných pracích 12. Seminář BW.
Jak psát projekt a bakalářskou práci. Termíny Dnes : Zadání projektu : odevzdání projektu : zveřejněn rozpis prezentací Týden
Ing. Zuzana Khendriche Trhlínová, ph.d.
Úvod do studia.
Diplomový seminář pro studenty ITaM B. Miniberger LS 2013.
SO – studijní opora podpora výuky BSe a DSe LS2012
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A5 Nástroje informatiky pro získávání informací a jejich zpracování.
Semestrální práce Téma: Výběr problematiky z oblasti managementu (volné dle zájmu) Práce bude obsahovat - teoretické základy (tak jak je oblast problematiky.
SLOH ‒ úvaha Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Michaela Nyczová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  ,
Absolventská práce.
Zásady tvorby prezentace
Disertační práce MPA Michal Radvan
Odborné a vědecké práce Brno 12. března Odborné a vědecké práce Zpráva o semestrálním projektu Závěrečná práce Bakalářská a diplomová práce Disertační.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_21-18 Název školy Střední průmyslová škola stavební, České Budějovice, Resslova 2 AutorRNDr.
Bibliografické citace a metody citace Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Klára.
4. BIBLIOGRAFICKÉ CITACE, CITAČNÍ NORMA ISO 690 Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České.
DIPLOMOVÝ SEMINÁŘ 2. setkání. P RÁCE S LITERATUROU - DP neprobíhá ve vakuu – nutné zařadit znalosti, poznatky do širšího kontextu existujícího vědění.
TVORBA STUDIJNÍCH TEXTŮ V DISTANČNÍM VZDĚLÁVÁNÍ Simona F e i t o v á Centrum distančního vzdělávání Univerzity Palackého v Olomouci.
Diplomový projekt pro studijní obor Finance – II. přednáška Zásady a osnova DP Plán zpracování DP.
J AK PSÁT SEMINÁRNÍ PRÁCI. V ÝBĚR TÉMATU, VYHLEDÁNÍ ZDROJŮ Výběr tématu zvolit téma, které mne zajímá zvolit raději užší, specifické téma (příliš široká.
Dokumentace školy Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Liberec 12. prosince 2013 Mgr. Karel Bárta.
Inf Normy pro citování knih a dalších zdrojů. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Specifika účtování ve vybraném zemědělském podniku Autor bakalářské práce: David Limberk Vedoucí bakalářské práce: Ing. Kristina Kabourková Oponent bakalářské.
Zdroj: pixabay.com Jak na citace?.
Závěrečné seminární práce 9. ročník 2016/2017
Zpracování ročníkových prací – letní semestr
Název prezentace (DUMu) Interpunkce: dvojtečka Tematická oblast:
Vzor individuální prezentace
Citační a bibliografické databáze:
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Pravidla citování v absolventské práci
Vzor individuální prezentace
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace Autor: Mgr
Kurz 1FU191 Metodologický seminář
Transkript prezentace:

Seminární práce průvodce Ing. Helena Šuchmanová

Seminární práce - smysl Vědecká práce základního stupně, kde uchazeč prokazuje schopnost samostatně sesbírat a zpracovat část literatury dostupné k danému tématu, problém kriticky zhodnotit a eventuálně přinést vlastní názor

V právu to představuje zejména úvahy: de lege lata (podle platného zákona) de lege ferenda (právo zamýšlené)

Originalita práce Práce by měla přijít s „něčím“ novým Možná též kompilace – nikoliv nové poznatky, novost syntézy Téma musí být zpracováno aktuálně

Příprava Studium literatury Dle vlastního výběru Rešerše Inspirace „Seznam zdrojů“ u použité literatury

Příprava Volba literatury Základní literatura z oboru Využití primárních pramenů práva Online zdroje

Kompozice (uspořádání) Stanovení základní struktury podle kapitol Logická struktura Osnova

Obsah práce Základní informace o struktuře práce Tvorba obsahu – ručně nebo automaticky generovat

Stylistika Odborný styl Spisovný jazyk (Pravidla českého pravopisu a Slovník spisovné češtiny – pozn. neuvádí se v Seznamu zdrojů) Při používání cizích slov znát jejich význam

Formát Jednotný formát (text, odrážky, tabulky, grafy...)

Úvod Důvod volby tématu (aktuálnost, osobní zájem) Cíl práce – jednoznačně stanovit

Stať Text členíme do kapitol, subkapitol, odstavců Pravidlo: 1 odstavec = 1 myšlenka Odstavce myšlenkově svázat (oslí můstek, tj. poslední věta předchozího odstavce souvisí s první větou následujícího) Dtto kapitoly Kapitoly obsahově čisté (odpovídají názvu)

Závěr Vlastní zhodnocení textu vzhledem ke stanovenému cíli práce (zpravidla konstatujeme, že se nám jej podařilo naplnit) Přínos práce

Práce se zdroji - etika Parafráze Vyjádření převzaté myšlenky jiného autora vlastními slovy Neoznačuje se uvozovkami Je třeba odkázat na původce myšlenky

Práce se zdroji - etika Citace Text jiného autora uvedený v práci doslovně Odlišit kurzívou nebo uvozovkami Adresně uvést zdroj v odkazu

Práce se zdroji - etika Práce nemůže sestávat pouze z citací Naopak Práce nesmí být prosta citací, pokud není text zcela původní

Odkazy na zdroje citací Lze uvádět „pod čarou“ nebo za textem

Odkazy na zdroje citací Abecedně řazeno

Odkazy na zdroje citací Pořadí údajů a interpunkční znaménka: PŘÍJMENÍ AUTORA, Jméno autora nebo iniciála s tečkou (více autorů vzájemně odděleno středníkem). Název práce: podnázev. Číslo vydání. Místo vydání: vydavatel, rok vydání. Počet stran. ISBN.

Odkazy na zdroje citací příklad č. 1 Citování monografie: STRAUS, Jiří; VAVERA, František. Slovník kriminalistických pojmů a osobností. 2. vydání. Plzeň: Aleš Čeněk, 2010. 349 s. ISBN 978-80-7380-258-5.

Odkazy na zdroje citací příklad č. 2 Citování internetového zdroje: DANĚK, Dušan. Možnost virtuálního vzdělávání pro malé a střední podniky v ČR [online]. Publikováno 22. 11. 2004 [cit. 2012-11-21]. Dostupné z: ˂htpp://www.ustaf.cz/djdd/dipl/diplomka.htm˃.

Odkazy na zdroje citací příklad č. 3 Citování zákonů: Zákon č. 121/2000 Sb., o právu autorském, o právech souvisejících s právem autorským a o změně některých zákonů (autorský zákon), ve znění pozdějších předpisů.

Odkazy na zdroje citací příklady DANĚK, D. Možnost virtuálního vzdělávání pro malé a střední podniky v ČR [online]. Publikováno 22. 11. 2004 [cit. 2012-11-21]. Dostupné z: <htpp://www.ustaf.cz/djdd/dipl/diplomka.htm>. KLÍMA, K. Komentář k Ústavě a Listině. 1. díl. 2. vydání. Plzeň: Aleš Čeněk, 2009. 901 s. ISBN 978-80-7380-140-3. Zákon č. 121/2000 Sb., o právu autorském, o právech souvisejících s právem autorským a o změně některých zákonů (autorský zákon), ve znění pozdějších předpisů.

Zdroje Vyhledávejte původní zdroje Pozn.: „dobrými“ zdroji jsou např. návrhy zákonů a důvodové zprávy

Problém plagiátorství Odkazování musí být adresné, původní myšlenka musí být dohledatelná (uvádíme čísla stránek) Prohřešky: Přejímání textu a vydávání ho za vlastní Překlad cizojazyčného zdroje Nahrazování slov v původním textu synonymy

Prezentace – „obhajoba“ Seminární práci zpracujte formou: Textového dokumentu (nejpozději dva dny před prezentací zašlete vyučujícímu mailem) Ve formátu vhodném pro prezentaci

Příklady vhodných témat Pracovní právo jako nástroj zabezpečení v nezaměstnanosti. Důchodové systémy vybraných evropských zemí. Právní regulace stínové ekonomiky. Vývoj státního dluhu v ČR. Plnění maastrichtských kritérií. Fungování trhu s emisenkami jako způsob obchodování s právem.

Příklady vhodných témat Vliv výše podpory v nezaměstnanosti na aktivní přístup jedince k hledání nového pracovního uplatnění. Zhodnoťte vládní opatření „snížení podpory stavebního spoření“ z hlediska rozpočtových dopadů. Zhodnoťte vládní opatření „zvýšení snížené sazby DPH“ z hlediska rozpočtových dopadů. Včelařství jako pozitivní externalita a její reálné řešení.

Příklady vhodných témat Finanční ústava.

Použité zdroje ROUBÍNKOVÁ, Dana; GREČOVÁ, Markéta. Průvodce tvorbou bakalářské práce. Karlovy Vary: Vysoká škola Karlovy Vary, o.p.s., 2012.

Děkuji za pozornost