Chléb náš vezdejší dej nám dnes

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Centrum pro katechezi, Prosíme Boha, aby se jeho láskyplný plán plně uskutečňoval na zemi, tak jak se to děje v nebi a aby se naše vůle sjednocovala.
Advertisements

Centrum pro katechezi Olomouc, 2013
V čase církve Vyrobilo centrum pro katechezi v Olomouci 2013.
PŘIJĎ KRÁLOVSTVÍ TVÉ CENTRUM PRO KATECHEZI OLOMOUC, 2014.
Otče náš Centrum pro katechezi, 2014.
Svatí jako duchovní vůdcové modlitby Centrum pro katechezi Olomouc, 2013.
Život modlitby Centrum pro katechezi Olomouc, 2014.
3. neděle adventní/část 2. Advent nás vybízí zastavit se v mlčení, abychom mohli vnímat Boží přítomnost zde na zemi. ADVENT JE DOBA PŘÍTOMNOSTI A OČEKÁVÁNÍ.
Rozjímání Vyrobilo Centrum pro katechezi Olomouc 2014.
Boj o modlitbu II. Centrum pro katechezi, Olomouc 2014.
OTČE Centrum pro katechezi Olomouc, Modlitba Páně při mši svaté „Když jsme byli pokřtěni, nepřijali jsme ducha otroctví, abychom se znovu báli,
ÚSTNÍ MODLITBA Centrum pro katechezi Olomouc, 2014.
Odpusť nám naše viny, jako i my odpouštíme našim viníkům
Otče náš nebeský Ref: Otče náš nebeský posvěť se jméno Tvé. Přijď Tvoje království, buď vůle Tvá. 1. Všude, kde lid Tvůj se probouzí, tam, kde roste Tvůj.
Katechetické centrum Olomouc, 2014
1. Otče náš nebeský, posvěť se jméno tvé. Přijď tvoje království, buď vůle tvá. Tam, kde lid tvůj se probouzí, tam, kde roste tvůj chrám, v srdcích všech.
Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, Centrum pro katechezi Olomouc, 2015 V neděli jej kněz může nahradit obřadem svěcení vody a kropením lidu.
Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, Centrum pro katechezi Olomouc, 2015 Bůh jako dobrý Otec nás sytí svým slovem a eucharistickým tělem,
Řád mše svaté.
Řád mše svaté P. Mariusz Roszewski
Ježíšova velekněžská modlitba I
Centrum pro katechezi v Olomouci 2014 Pozvání k účasti na liturgii.
Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci,  Je plné radosti = jásavý chvalozpěv. Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, 2013.
Centrum pro katechezi, Olomouc 2014 JEŽÍŠOVA VELEKNĚŽSKÁ MODLITBA II.
Centrum pro katechezi v Olomouci porušuje smlouvu, odvrací se od Boha, ztrácí jeho otcovskou péči. porušuje smlouvu, odvrací se od Boha, ztrácí.
Centrum pro katechezi Olomouc, 2013
Centrum pro katechezi Olomouc, Modlitba mě nikdy neuzavírá do mého nitra, Centrum pro katechezi Olomouc, 2014.
Služebníci modlitby Centrum pro katechezi Olomouc, 2014.
Centrum pro katechezi Olomouc, Projev radosti a úcty Postoj člověka před Bohem Symbol pozornosti nebo změny Stání při liturgii je vyjádřením bdělosti,
1. U stolu tvého církev tvá | zvěstuje, Ježíši | tvou smrtí že jsme spaseni, | poklade nejvyšší! | Tys věčně smířil s Otcem nás; | tvá oběť věčný platí.
MŠE SVATÁ. Vyznání víry, Přímluvy
Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, Bohoslužba oběti Centrum pro katechezi Olomouc, 2015 Od naslouchání ke skutkům Vzorem: poslední večeře.
 © Centrum pro katechezi Olomouc.  Modlitba je setkání s Bohem.  Modlitba je rozhovor.  Modlitba je základní kámen naší víry. Vyrobilo Centrum pro.
Centrum pro katechezi v Olomouci  Jeho modlitba vede k naprostému sebedarování svému Otci.  V něm je modlitba plně zjevena a plně uskutečněna.
1. Bože náš, Otče náš, do ruky tvé s důvěrou klademe teď štěstí své: | Dítě, jež z lásky své i nám jsi přál, | od tebe život má, veď je i dál, | Dítě,
Vyrobilo centrum pro katechezi v Olomouci Vše je snadné, když Bohu uvěříme a když mu řekneme: „Zde jsem, Pane.“ Vyrobilo centrum pro katechezi v.
Milost přijímám od druhého přijímám od druhého můžeme ji druhým předávat můžeme ji druhým předávat spasení je zdarma - vstup dveřmi spasení je zdarma -

Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, Centrum pro katechezi Olomouc, 2015 Každý vstup ke mši svaté je obřadním a slavnostním vstupem. Každé.
Centrum pro katechezi v Olomouci 2014 Liturgie a společenství.
1. Zavítej k nám, Duchu svatý | s Otcem synem též podstaty | a rozlej se v srdcích našich | v darech spasení nejdražších.
Centrum pro katechezi v Olomouci 2014 Příprava na mši svatou.
TRADICE MODLITBY Vyrobilo centrum pro katechezi Olomouc, 2013.
POVOLÁNÍ K MODLITBĚ Centrum pro katechezi Olomouc, 2013.
Eucharistie - svátost jednoty
Papež František: Modlitba musí být smělá a neodbytná Centrum pro katechezi Olomouc, 2014Centrum pro katechezi Olomouc, 2014.
1. Ó kéž bych tisíc jazyků měl | a tisícerá ústa k nim, | bych lépe než kdo jiný uměl | ze hloubi srdce s plesáním | vždy novou vynést píseň chval o tom,
Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, Centrum pro katechezi Olomouc, 2015Foto: morgueFile  starokřesťanský hymnus,  oslava Boha Otce a Syna.
Vyrobilo centrum pro katechezi Olomouc Mojžíš se často a dlouho zdržuje při rozhovorech s Pánem. Jedná se o důvěrný vztah k věrnému Bohu. Při těchto.
MŠE SVATÁ. Příprava k bohoslužbě oběti
POSVĚŤ SE JMÉNO TVÉ Centrum pro katechezi Olomouc 2014.
1. Radujme se vždy společně, | vzdávajíce chválu vděčně | Bohu Otci nebeskému, | Synu i Duchu svatému.
1. Hned v jitře k tobě duši svou, | ó Bože, nesu modlitbou. | Tys chránil v noci, sen jsi dal, | tys tělo, duši zachoval.
vyjadřují skryté dění při liturgii. Centrum pro katechezi Olomouc, 2014.
Způsoby modlitby II Vyrobilo centrum pro katechezi v Olomouci, 2013.
Žalmy Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci 2013.
Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, Bohoslužba oběti Centrum pro katechezi Olomouc, 2015 Chléb a víno – Tělo a Krev Kristova – reálný duchovní.
Centrum pro katechezi v Olomouci 2014 Liturgie – zdroj života.
Věřím v Boha, Otce.... Věřím v Boha, Otce... Věřím v Boha, Otce... 1) Věřím v Boha Otce všemohoucího,stvořitele nebe i země; 2) i v Ježíše Krista,
Centrum pro katechezi, Olomouc 2013
Karel Řežábek 1988Rosa, Celým srdcem 43 Otče náš nebeský, posvěť se jméno Tvé, přijď Tvoje království, buď vůle Tvá.
Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, Středem a vrcholem mše svaté je eucharistická modlitba. Eucharistická modlitba Centrum pro katechezi.
Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, Kněz:nebo: Modlitba na závěr přinášení darů Centrum pro katechezi Olomouc, 2015 Modleme se, aby Bůh přijal.
Centrum pro katechezi v Olomouci 2014 Foto:morguefile.com.
K ŘESŤANSTVÍ. M APA KŘESŤANSTVÍ VE SVĚTĚ Monoteistické náboženství Vznik v 1. – 2. st. n. l. Soustředěno kolem života Ježíše z Nazaretu Vzniklo z židovství.
1. Jezu Kriste, Synu Boží, plný nebeského zboží, rač přítomen býti, dary svými obdařiti, Slovo své nám předkládaje, duši nasycuje.
Řád mše svaté.
Zázrak komunikace s Bohem
MŠE SVATÁ. Příprava obětních darů
MŠE SVATÁ. Doxologie, obřady svatého přijímání
Transkript prezentace:

Chléb náš vezdejší dej nám dnes Centrum pro katechezi Olomouc, 2014

„Chléb náš vezdejší dej nám dnes“ důvěra v Otce nevylučuje naši zodpovědnost vybízí k zodpovědnosti za druhé Centrum pro katechezi Olomouc, 2014 netýká se pouze materiálních potřeb, ale také naší duše

Naplnění Boží vůle První část proseb vrcholí: buď vůle tvá. Druhá část prosí za konkrétní oblasti, v nichž se Boží vůle naplňuje: chléb náš vezdejší dej nám dnes; Centrum pro katechezi Olomouc, 2014 odpusť nám naše viny; neuveď nás do pokušení; zbav nás od zlého.

„dej nám“ Vyjadřuje dětskou důvěru v Otce. Vyjadřuje smlouvu: my jsme jeho a on je náš. Centrum pro katechezi Olomouc, 2014 Oslavuje Otce.

„chléb náš“ Prosíme za své potřeby. Centrum pro katechezi Olomouc, 2014 Tato prosba nás také učí: - prosit také za druhé lidi, - dělit se s nimi o „moje“ bohatství. Peníze, čas, intelekt, pokoj, evangelium…

„chléb“ Boží dar, Betlehem = dům chleba – eucharistický chléb; úkol = být pracovitý; Centrum pro katechezi Olomouc, 2014 počítat a spolupracovat s Boží prozřetelností a současně naplno využívat svou inteligenci.

Chléb náš vezdejší předkládáme své potřeby, myslíme na Dárce, uvědomujeme si, že vše je darem, o tento dar se dělíme s bližními. Centrum pro katechezi Olomouc, 2014

„Chléb náš vezdejší dej nám dnes“ Hlad po Božím slově Hlad po eucharistii Hlad po Duchu Svatém Tělo Kristovo Centrum pro katechezi Olomouc, 2014 = chléb života = předchuť nebeské hostiny