Financování záchranných stanic

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Stanislava Správková
Advertisements

Kolik opravdu stojí veřejná správa?
Komunitární program PROGRESS
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Národní síť záchranných stanic Royal Society for Prevention of Cruelty to Animals Záchrana handicapovaných živočichů v zahraničí na příkladu.
24 hodinová dostupnost lékařské péče Lékařská pohotovostní služba
KONEC ŠPINAVÉHO FINANCOVÁNÍ POLITICKÝCH STRAN Návrh novely o financování politických stran STRANA ZELENÝCH.
Financování rozvojových projektů obcí a měst: hlavní motor meziobecní spolupráce v ČR Ing. Zuzana Khendriche Trhlínová, Ph.D. Katedra práva a veřejné správy,
1 Možnosti financování projektů v oblasti vodohospodářské infrastruktury v ČR A. Programy spolufinancované z EU: 1. Operační program životního prostředí.
Finanční nástroje pro podporu stanic Lenka Tomášková AOPK ČR, Sekce ochrany přírody a krajiny, odbor zvláštní ochrany přírody Praha,
Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.
Tvorba výměnných fondů, jejich cirkulace a distribuce Definice závazného standardu výkonového ukazatele pro práci s výměnnými fondy Struktura výkonového.
Neziskové organizace a jejich financování
Statutární město Karlovy Vary
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
REFORMA SYSTÉMU FINANCOVÁNÍ REGIONÁLNÍHO ŠKOLSTVÍ
Biologické centrum AV ČR, v. v. i. Hospodaření instituce Úprava rozpočtu.
Aktivity města v oblasti ovzduší Ing. Petr Kajnar 4. prosince 2012 Statutární město Ostrava
Stáže ve firmách - vzdělávání praxí Kulatý stůl s odbornou veřejností FOND DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Stroupežnického 30, Praha
Cézava – návrh 1. Ekonomické dopady změny struktury krajiny.
Finanční prostředky pro příští programové období prosince 2006 Ing. Bohdan Hejduk, náměstek ministra.
ANALÝZA POTŘEB, MOTIVACE A FIREMNÍ PÉČE O ZAMĚSTNANCE VE VYBRANÝCH NZDM PARDUBICKÉHO KRAJE BAKALÁŘSKÁ PRÁCE Autor: Bc. Kejzlarová Šárka, DiS. Sběr dat:
Datové schránky CzechPOINT. Základní informace Plzeňský kraj – v čele hejtmanka Krajský úřad – cca. 370 zaměstnanců – v čele ředitel úřadu Organizace.
1 Způsob žádání o dotaci v rámci OP Lidské zdroje a zaměstnanost Prezentující Mgr. Petr Zavadil.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 14. dubna 2014.
Studie dobrovolných aktivit ekologických NNO Tomáš Růžička
Příležitost dělá(t) zaměstnance
Inovace 2007, Praha, 4. prosince Mezinárodní vědeckotechnická spolupráce ČR Jan Marek Miloš Chvojka Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 8. dubna 2013.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
Zdeňka Kasalová Podpora cestovního ruchu ze strany Kraje Vysočina Zdeňka Kasalová Krajský úřad Kraje Vysočina odbor kultury, památkové péče a cestovního.
Financování výkonu státní správy územních samosprávných celků
Návrh způsobu financování opatření Národní strategie BESIP (k diskusi)
Výhled financí obcí Ing. Luděk Tesař.
Organizace sociální správy
Příprava nového zákona o rozpočtovém určení daní.
Svaz měst a obcí České republiky a zákon o rozpočtovém určení daní Ing. Oldřich Vlasák předseda.
Realizace aktivní politiky zaměstnanosti – Kritéria a postupy pro poskytování příspěvků z prostředků APZ pro rok 2015 Úřad práce ČR, Krajská pobočka.
Péče o zraněné živočichy ve světě Jan Plesník Konference o Národní síti záchranných stanic, Praha,
1 VŠFS KSM MEI Společný rozpočet EU Společný rozpočet EU Osnova: 1. Obecná charakteristika společného rozpočtu EU 2. Příjmy společného rozpočtu.
 Pokles hodnoty peněz  Koho inflace postihuje  Znehodnocení vkladů a úvěrů  Zdroj: Český statistický úřad:
Standard veřejných knihovnických a informačních služeb Vít Richter Národní knihovna ČR Brno 23. dubna 2002.
Národní program počítačové gramotnosti Petr Heinzl koordinátor NPPG.
Léčiva u vzácných onemocnění (v kontextu dalších informací) PharmDr. Josef Suchopár Infopharm, a.s. Praha,
Regionální komunikační infrastruktura CamelNET. Co to je ? Krajem provozovaná optická datová síť Optické kabely jsou uložené v zemi Současně zahajovaná.
Rámec financování výzkumu a vývoje v České republice a OP VaVpI (k 28. červnu 2007) Dr. Marek Blažka Sekretář Rady pro výzkum a vývoj.
Neziskové organizace a jejich financování
Priority ve vzdělávání jsou dané legislativou možnostmi finančních prostředků státního a krajských rozpočtů možnostmi čerpání fondů EU aktuálním vývojem.
Stav realizace ESF programů v gesci Ministerstva práce a sociálních věcí k Tisková konference 5. února 2007.
Financování regionálního školství
Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Financování sociálních služeb a podmínky podpory nově vznikajících sociálních.
Rozpočetnictví a kalkulace
Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.
Magistrát města Mostu Radniční 1/ Most IČ: DIČ: CZ Seminář pro žadatele Dotační program 2016 úvod
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Administrace projektu (finanční část) Pracovní workshop pro příjemce – 2. výzva PO 1, 2. GG
Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Klíčové aktivity realizované v Pardubickém kraji Pardubice, dne
FINANCOVÁNÍ SOCILÁNÍCH SLUŽEB V ROCE 2016 SPOLUÚČAST OBCÍ ORP NA FINANCOVÁNÍ.
Financování sociálních služeb 2015 Olomouc
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb Mgr. Ivana Stráská.
Síť sociálních služeb Ústeckého kraje Setkání s poskytovateli sociálních služeb v Ústeckém kraji.
Institut veřejné služby Mgr. Petr Beck Odbor rodiny a dávkových systémů.
Zákon o sociálním bydlení pohledem obcí a menších měst Ing. Radim Sršeň, Ph.D., 1. místopředseda.
Kvalita v sociálních službách jako proces
Obsah veřejných rozpočtů III
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Rozpočetnictví a kalkulace
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Obsah veřejných rozpočtů III
Poskytování sociálních služeb a ekonomika církevních nestátních neziskových organizací Konference APSS Praha,
Transkript prezentace:

Financování záchranných stanic Analýza příjmů a výdajů záchranných stanic Národní sítě a výhled do budoucna.

Národní síť záchranných stanic sdružuje v tomto roce 28 členských stanic. Tyto stanice ročně přijmou okolo 11 000 živočichů. Jejich roční provozní výdaje přitom dosahují částky 30 milionů Kč. Tedy výdaje na 1 zvíře jsou cca 2727 Kč.

Provozní výdaje jednotlivých členských stanic se pohybují od 250 000 Kč do 3 300 000 Kč. Důležité číslo: 178 000 Kč jsou průměrné náklady na zabezpečení péče o handicapy na území 1 ORP.

Struktura provozních výdajů je u jednotlivých stanic velmi různá Struktura provozních výdajů je u jednotlivých stanic velmi různá. Záleží především na velikosti území, které stanice spravuje, a množství zaměstnanců / dobrovolníků stanice.

Struktura provozních výdajů záchranných stanic Národní sítě materiálové náklady vč. krmení 16% transport 10% energie 6% opravy 5% spoje 3% odborné služby - veterinární odborné služby - jiné ostatní služby 4% osobní náklady 48% Struktura provozních výdajů záchranných stanic Národní sítě

Struktura provozních příjmů záchranných stanic dary či příspěvky obcí (včetně ORP) 14% dary či příspěvky krajů 27% podpora od ÚVR ČSOP (PPK) 18% dary od soukromých osob vč. sbírky Zvíře v nouzi 7% dary či příspěvky právnických osob (sponzoring) 8% dotace od státu 2% příspěvek z jiných činností provozovatele tržby z vlastní činnosti stanice 6% jiné příjmy 4% Struktura provozních příjmů záchranných stanic

7 750 000 Kč Stojí za povšimnutí! Trocha nepřesných čísel? Ceník soukromé sanitky pro zvířata v Praze (www.petmedic.eu): Převoz pacienta v akutním stavu, přistavení vozu, základní vyšetření a zajištění urgentního příjmu na veterinárním pracovišti : 350 Kč Jízdné Praha/mimo Prahu 20 Kč/1 km Noční pohotovostní příplatek 600 Kč Svátky a víkendy – denní příplatek 300 Kč Ročně přijme NSZS cca 10 000 pacientů Kdyby se použil výše uvedený ceník soukromé sanitky, všechna zvířata by se přijala ve všední den, v pracovní dobu, pro polovinu z nich se nemuselo jezdit, stál by pouze příjem těchto zvířat při průměrné výjezdové vzdálenosti 30 km celkem: 7 750 000 Kč

Budoucnost? Budoucnost?

Budoucnost záchranných stanic v České republice Národní síť záchranných stanic garantuje odbornou pomoc handicapovanému zvířeti kdekoliv na území ČR. Svým členským stanicím stanoví řadu povinností nad rámec současné legislativy. Záchranné stanice stojící mimo Národní síť mohou mít výrazně jednodušší pozice. Zejména si mohou vybírat, které zvíře a v kterém okamžiku přijmou do péče, a které nikoliv. Tzn. například, že mají čas a kapacity zabývat se lukrativnějšími aktivitami – například získáváním peněz při ukázkách zvířat veřejnosti. Stát nevyužil možnost legislativně ošetřit povinnosti stanic tak, aby měly všechny rovné příležitosti a byly srozumitelné veřejnosti. Alespoň však kompenzuje službu, kterou pro veřejnost stanice Národní sítě vykonávají, částkou, která tvoří 18% jejich rozpočtu. O tuto dotaci však musí Národní síť a Český svaz ochránců přírody každým rokem opakovaně usilovat.

Doporučení do budoucna Krajské úřady by měly přijmout jednotný způsob podpory záchranných stanic působících na jejich území. V ideálním případě by měly akceptovat území působnosti stanic stanovené Národní sítí. Stát by měl deklarovat zajištění financování Národní sítě na určitý počet let do budoucna v konkrétní výši Kč. Stanice a Národní síť by státem deklarované období měly využít k rozšíření portfolia finančních zdrojů – rozšířit síť podporovatelů a sponzorů, stabilizovat příjmy z vlastní činnosti tak, aby v horizontu 5 let zajistily tyto zdroje 50 % všech příjmů. Národní síť by měla aktivně usilovat o odlišení členských stanic v očích veřejnosti od „taky záchranných stanic“, které vůči veřejnosti nemají žádné povinnosti a jen parazitují na titulu záchranná stanice.

dms zvirevnouzi na číslo 87777 Začít můžeme hned  Prosím zašlete finanční dar určený na pomoc záchranným stanicícm Národní sítě na účet veřejné sbírky Zvíře v nouzi č. 33 55 33 22 / 0800 Nebo dárcovskou SMS ve tvaru: dms zvirevnouzi na číslo 87777 Cena DMS je 30 Kč, záchranné stanice obdrží 27 Kč. Děkuji za pozornost! Petr Stýblo, ČSOP, petr.styblo@csop.cz, www.csop.cz