Dotační možnosti pro NNO, obce a města Představení webového portálu Dotace ÚK

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vzdělávání pro konkurenceschopnost mýty a příležitosti Ing. Markéta Novotná Praha.
Advertisements

Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Kontrola podle čl. 16 Kontrolor podle čl. 16 Oddělení kontroly dotací.
Ing. Karel Havlíček – ředitel odboru příspěvkových programů
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
1 Struktura dotačních titulů Středočeského kraje pro rok 2014.
Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.
Dotační možnosti pro obce a města Program Cíl 3 na podporu přeshraniční spolupráce mezi Českou republikou a Svobodným státem Sasko.
Operační program Životní prostředí 2007 – 2013 Prioritní osa 6 Michal Slezák Odbor ochrany přírody, odpadů a EV Úsek řízení projektů SFŽP ČR.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
1. Ochrana kulturního dědictví Obnova a rozvoj vesnic Občanské vybavení a služby Investice do lesů 2.
1 Způsob žádání o dotaci v rámci OP Lidské zdroje a zaměstnanost Prezentující Mgr. Petr Zavadil.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Vymezení Fiche Podpora podnikání v oblasti cestovního ruchu.
Odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu Oddělení cestovního ruchu
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
Zdeňka Kasalová Podpora cestovního ruchu ze strany Kraje Vysočina Zdeňka Kasalová Krajský úřad Kraje Vysočina odbor kultury, památkové péče a cestovního.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Informace o dotačních titulech Olomouckého kraje.
Realizace projektu - ČR Centrum pro regionální rozvoj.
Dotace obcím v oblasti vodního hospodářství z rozpočtu kraje Vysočina : 1.Fond Vysočiny - grantový program „Čistá voda 2008“ 2.Dotace na drobné vodohospodářské.
ˇ  Součást Operačního programu „Evropská územní spolupráce Rakousko – Česká republika  Slouží zejména k financování projektů neinvestičního.
Výroční konference – Globální granty Libereckého kraje Operačního programu vzdělávání pro konkurenceschopnost Programy přeshraniční spolupráce
1 Dotační řízení 2015 Středočeské fondy. 2 1.Základní informace pro žadatele 2.Struktura dotačních titulů Tematické zadání Rozpočty Středočeských.
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
Pro MAS projekty (období 2007 – 2013) Státní zemědělský intervenční fond, Ministerstvo zemědělství.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Program švýcarsko-české spolupráce Předkládání záměru projektu Konečný termín k předkládání projektových záměrů: ve 14:00 Místo předkládání.
Zdroje financování – vybrané oblasti pro obce + Dispoziční fond Ing. Zdeňka Škarková, RRA Vysočina.
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
Zpracování záměru projektu a jeho příloh Ing. Hana Kuželková, NVF, o.p.s.
Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Zpracovala: Bc. Jana Bartošková Datum: 25. října 2010.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
OP Přeshraniční spolupráce ČR-Rakousko  přímo navazuje na program INTERREG IIIA ;  nově zavádí princip tzv. Vedoucího partnera (Lead.
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace
OPPS ČR-PR Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika-Polská republika Seminář pro žadatele Zpracovala: Jana Bartošková.
ÚVOD. ZMĚNY OPROTI INTERREG IIIA samostatný cíl strukturálních fondů = posílení významu, zvýšení objemu finančních prostředků pro českou stranu, zvýšení.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
Centrum pro regionální rozvoj ČR Seminář pro žadatele Cíl 3/Ziel 3 na podporu přeshraniční spolupráce mezi Českou republikou a Svobodným státem Sasko
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM (IROP) - možnost získání FINANČNÍ PODPORY pro pořízení územně plánovacích dokumentů - alokace 46 mil. EUR 1.
1 Program na podporu přeshraniční spolupráce mezi Českou republikou a Svobodným státem Sasko v rámci Cíle „Evropská územní spolupráce“
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Interreg Rakousko - ČR/ Oddělení projektové podpory1 Interreg V-A Rakousko – Česká republika.
Informační schůzka k 1.výzvě pro předkládání projektů pro roční program 2012 Evropského uprchlického fondu Praha 11. října 2012 Evropský uprchlický fond.
Fond mikroprojektů Euroregionu Praděd Porovnání podmínek Fondu v rámci programu OPPS a nového programu Interreg V-A
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
Program na podporu přeshraniční spolupráce mezi Českou republikou a Svobodným státem Sasko v rámci Cíle „Evropská územní spolupráce“
EUROREGION ELBE/LABE 1 Společný Fond malých projektů v EUROREGIONU ELBE/LABE
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Pracovní workshop pro příjemce 1. výzva 2. GG oblast.
Národní dotační programy
Burza partnerů v rámci OP EÚS Rakousko – Česká republika
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Pracovní workshop pro příjemce 2. výzva 2. GG oblast podpory 1. 1, 1
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
Program švýcarsko-české spolupráce Zlín
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
V rámci Operačního programu Zaměstnanost
Regenerace sídlišť Regenerace sídlišť Úprava veřejných prostranství
Výzva č. 3 MAS Nad Prahou – IROP – Místa setkávání a řešení krizí
Transkript prezentace:

Dotační možnosti pro NNO, obce a města Představení webového portálu Dotace ÚK

Dotační možnosti pro NNO, obce a města Programy podpory Ústeckého kraje Rok 2011 = ,- Kč

• Podpora sociálních služeb a aktivit na podporu rodiny 2012 (leden, srpen) • Prevence rizikového chování v Ústeckém kraji v roce 2011 (květen) • Podpora vybraných služeb zdravotní péče 2011 (prosinec) • Program podpory aktivit stálých profesionálních divadelních souborů a hudebních těles působících v Ústeckém kraji na rok 2011 (leden) • Program podpory regionální kulturní činnosti na rok 2011 (leden) • Program na záchranu a obnovu drobných památek a architektury dotvářející kulturní krajinu Ústeckého kraje pro rok 2011 (leden) • Volný čas 2011 (leden) • Sport 2011 (leden) • Program pro podporu obnovy krajiny a biodiverzity na území Ústeckého kraje v roce 2011 • Program poskytování podpor na hospodaření v lesích v Ústeckém kraji na období 2010 – 2013 • Program obnovy venkova Ústeckého kraje 2011 • Program podpory směrů rozvoje zemědělství a venkovských oblastí v Ústeckém kraji na rok 2008 – 2013 (říjen) 3

Dotační možnosti pro NNO, obce a města Programy podpory ministerstev

Ministerstvo kultury • Podpora regionálních kulturních tradic – Do 1. dubna 2012 – a-dotace/vyhlaseni-vyberovych-dotacnich-rizeni-na-rok / a-dotace/vyhlaseni-vyberovych-dotacnich-rizeni-na-rok / • Podpora kulturních aktivit vysílaných do zahraničí – Do 1. dubna 2012 – dotacniho-rizeni-pro-rok / dotacniho-rizeni-pro-rok / • Podpora zahraničních kontaktů v oblasti neprofesionálních uměleckých aktivit – Do 1. dubna 2012 – a-dotace/vyhlaseni-vyberovych-dotacnich-rizeni-na-rok / a-dotace/vyhlaseni-vyberovych-dotacnich-rizeni-na-rok / • Granty na podporu účastníků mezinárodních projektů podporovaných z programů EU Kultura – Průběžně – podporovanych-z-programu-eu-kultura-1548/ podporovanych-z-programu-eu-kultura-1548/ 5

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy • (Programy státní podpory práce s dětmi a mládeží pro NNO na léta 2011 až 2015 – Do 31. října – ) • Státní podpora sportu pro rok 2012 – Do 31. listopadu 2011 – • Vybavení odborných vědeckých a oborových knihoven – Do 4. ledna 2012 – • Program MŠMT na podporu integrace romské menšiny – Do 7. prosince 2011 – podporu-integrace-romske-mensiny-a podporu-integrace-romske-mensiny-a 6

Ministerstvo pro místní rozvoj • Podpora bydlení 2012 – do 17. února 2012 – Podpora regenerace panelových sídlišť – Podpora výstavby technické infrastruktury – Podpora výstavby podporovaných bytů – Podpora výměny domovních olověných rozvodů – zpravy/2011/Startuje-dalsi-rocnik-dotacniho-programu- Podpora-b zpravy/2011/Startuje-dalsi-rocnik-dotacniho-programu- Podpora-b • Státní fond rozvoje bydlení - průběžně – Programy podpory bydlení pro obce – Záruky za splácení úvěrů na výstavbu nájemních bytů – Úvěry na modernizaci bytů – 7

Dotační možnosti pro NNO, obce a města Program Cíl 3 na podporu přeshraniční spolupráce mezi Českou republikou a Svobodným státem Sasko

Představení Programu Cíl 3 mezi ČR a Saskem Prioritní osy 1.Rozvoj rámcových společenských podmínek v dotačním území – Infrastruktura+regionální rozvoj, partnerská spolupráce, bezpečnost, FMP, povodně Rozvoj hospodářství a cestovního ruchu – Hospodářská kooperace, spolupráce v cestovním ruchu 3.Zlepšení situace přírody a životního prostředí – Ochrana klimatu, přírody, odpadové hospodářství, protipovodňová opatření  trvale zvýšit konkurenceschopnost regionu v evropském kontextu 9

Podporované aktivity • organizace a realizace seminářů, konferencí, informačních akcí; • organizace a realizace setkávání a prezentací, především soutěží; • vytváření informačních materiálů a informačních systémů pro společné pohraničí; • výměny skupin; • vzdělávací opatření včetně jazykových modulů pro zvýšení jazykových dovedností; • projekty práce s veřejností s ohledem na dosažení společných přeshraničních cílů; • studie, pokud jsou financovány z obou stran hranice. 10 

Zakázané aktivity • čistě jazykové kurzy • studie, pokud nejsou financovány z obou stran společné hranice • jednojazyčné publikace • stranicko-politické aktivity 11 

Oprávnění žadatelé – česká strana • Stát a organizační složky státu • Kraj/obec/městská část statutárního města a jejich organizační složky, svazky obcí • Příspěvkové organizace státu, kraje, obce, městské části, svazku obcí • Hospodářská a agrární komora • Školská zařízení vč. VŠ, veřejná výzkumná instituce • Veřejné ústavní zdravotnické zařízení • Česká televize, Český rozhlas • Správa železniční dopravní cesty • O.p.s., zájmové sdružení právnických osob, občanské sdružení, organizační jednotka sdružení, je-li právnickou osobou • Nadace, nadační fond, církev, je-li právnickou osobou • Státní podnik • A.s., s.r.o. s 80% podílem veřejných osob na základním kapitálu a na hlasovacích právech • Evropské seskupení pro evropskou spolupráci 12

Oprávnění žadatelé – saská strana • Vhodní příjemci definováni u každé oblasti podpory zvlášť • Mohou být i soukromé subjekty typu AG, GmbH – na aktivity, které mohou narušit hospodářskou soutěž, se uplatní pravidlo de-minimis 13

Dotační území

Principy • Princip Lead Partnera • Společné plánování – Projekt je připraven společně koordinačními opatřeními s partnerem ze sousední země (např. přípravné schůzky). • Společná realizace – Projektové aktivity jsou na obou stranách společné hranice obsahově a časově propojeny. U jednoduchých projektů je za společnou realizaci považována i účast partnera při realizaci projektu. • Společné financování – Financování projektu probíhá z obou stran společné hranice. • Společný personál – Saští a čeští kooperační partneři poskytnou personál na realizaci projektu 15

Způsobilé výdaje Způsobilé výdaje jsou uznávané od data oficiální registrace projektové žádosti na JTS a souvisejí s dobou realizace, která je max. 2 roky (nově od ) Mezi způsobilé výdaje patří i výdaje spojené s přípravou projektu (překlady, podkladová studie, příprava projektové žádosti atp.) do výše 5 % celkových způsobilých výdajů, pokud byly vynaloženy po Jako způsobilé lze považovat následující výdaje: • Výdaje na personál včetně povinných odvodů zaměstnavatele • Cestovní náklady • Věcné výdaje (nákup materiálu, nákup neinvestičního vybavení, režijní výdaje včetně vody a dalších energií, telefonu, kancelářského materiálu) • Výdaje na publicitu • Finanční výdaje (poplatky za přeshraniční transakce, bankovní poplatky atp.) • Služby třetích subjektů (překladatelské a tlumočnické služby, zpracování studií a koncepcí, pronájem prostor pro setkání, konference, výdaje na občerstvení na akcích a přepravné atp.) • Investiční výdaje (nákup pozemků – 10 % z celkových způsobilých výdajů na projekt, pořízení nemovitostí, nákup investičního vybavení, stavební a vedlejší stavební náklady) 16

Dokumenty • Programový dokument Cíl 3 / Ziel 3 [ ] • Příručka pro české kooperační partnery – podávání žádostí[ ] • Společný realizační dokument k programu Cíl 3 [ ] • Společný realizační dokument k Fondu malých projektů Cíl 3 • Příručka pro české kooperační partnery – realizace projektu [ ] • Metodický pokyn k veřejným zakázkám [ ] • Postupy pro české žadatele pro zadávání veřejných zakázek neupravených zákonem [ ] • Náležitosti dokladování [ ] 17

Kontakty, konzultace Příprava projektu • Odbor regionálního rozvoje KÚ ÚK  Oddělení fondů a programů: – Ing. Marcela Holečková, CSc. – Bc. Zuzana Paarová - Littmannová • Euroregion Krušnohoří • Euroregion Labe • Euroregion Nisa Realizace • Centrum pro regionální rozvoj Chomutov – Oldřich Dolejší – Mgr. Věra Vobrová – Bc. Martina Mizunová • JTS/SAB – Martina Kocíková – Manuela Prchalová 18

Podávání žádosti 19

Náležitosti projektové žádosti NoDokumentPočty 1Projektová žádost1x originál, 1x Benefit 7+ 2Smlouva o spolupráci uzavřená mezi všemi KP (formulář) 2x originál, 1x kopie 3Prohlášení kooperačních partnerů (formulář)2x originál, 1x kopie 4Prohlášení o souhlasu se zpracováním dat (formulář)2x originál, 1x kopie 5Doklad o právní subjektivitě1x originál, 2x kopie 6Doklad jednatelského oprávnění1x originál, 2x kopie 7Čestné prohlášení1x originál, 2x kopie 8Podklady pro posouzení finančního zdraví (obce) – ukazatel SIMU 1x originál, 2x kopie 9Doklad o zabezpečení předfinancování a vlastního podílu 1x originál, 2x kopie 10Podrobný rozpočet (formulář)1x originál, 2x kopie, excel 11Popis souladu projektu s regionálními a sektorovými rozvojovými strategiemi 1x originál, 2x kopie

Od podání žádosti ke schválení LP KÚ LP/KP KÚ MV LP 21 Projektová žádost vč. všech příloh Vyžádání dodatečných podkladů, vysvětlení Zaslání dodatečných podkladů Hodnocení, doporučení ke schválení či neschválení / odložení na příští MV Návrh Smlouvy o poskytnutí dotace

Hodnocení projektových žádostí 1.Posouzení způsobilosti projektové žádosti – Kontrola splnění formálních náležitostí – Posouzení odborné způsobilosti (ANO x NE) – Dodatečné vyžádání podkladů – Odborná dodatečná úprava žádosti 2.Oficiální registrace žádosti – Časová způsobilost výdajů 3.Hodnocení odborné a přeshraniční kvality (max. 100 bodů) – Fáze 1: hodnocení odborné kvality – Fáze 2: hodnocení přeshraniční spolupráce – Fáze 3: hodnocení přeshraničního dopadu 22

Zahájení realizace • Po schválení projektu – seminář „Coaching projektů v Cíli 3“ • Podpis Smlouvy o poskytnutí dotace • Plán plateb • Přehled realizovaných a plánovaných zadávacích řízení 23

Fond malých projektů • Projekty s max. celkovými náklady < €, resp. max. dotací € • Pokud není splněna podmínka společného financování (poměr alespoň 70:30), činí maximální výše dotace € • Žadatel zajistí 15 % z vlastních zdrojů • Zjednodušená projektová žádost – na stránkách euroregionů: – Krušnohoří: cil3.org/index.php?id=1&L=1http://ere.kpf-ziel3- cil3.org/index.php?id=1&L=1 – Labe: programy/fond-malych-projektu/ programy/fond-malych-projektu/ – Nisa: nysa.org/index.php?id=94&L=1http:// nysa.org/index.php?id=94&L=1 24

Děkuji za pozornost Ing. Zdeňka Umlaufová