1 Struktura dotačních titulů Středočeského kraje pro rok 2014.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Doporučení pro přípravu žádosti;
Advertisements

Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9. výzva IOP - Komunikační infrastruktura veřejné správy Ing. Jana Břicháčková.
Sächsisches Staatsministerium der Finanzen Referat 17 – Kontrolle EU-Fonds Kontrola operací v rámci finanční kontroly EU Informační akce pro projektové.
Nová zelená úsporám 2013 možnosti využití výrobků f. DAFE-PLAST.
Projekt rekonstrukce sportovního zázemí TJ Janovice Prezentace pro zastupitelstvo obce Janovice dne
PF02-14 Podprogram na podporu obnovy venkova pro rok 2014
Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.
Operační program Životní prostředí 2007 – 2013 Prioritní osa 6 Michal Slezák Odbor ochrany přírody, odpadů a EV Úsek řízení projektů SFŽP ČR.
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Prevence korupce z hlediska příjemce dotace Ing. Martin Puš starosta města Jičín.
Systém kontrol realizovaných u příjemců Ing. Lukáš Brabenec 25. září 2013.
Individuální projekt Pardubického kraje na sociální služby.
1 Způsob žádání o dotaci v rámci OP Lidské zdroje a zaměstnanost Prezentující Mgr. Petr Zavadil.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
1 Seminář. 2 Veřejná podpora Obecná pravidla PRV.
Národní a regionální dotační tituly. Význam národních a regionálních dotačních titulů Jejich význam postupně klesá, pro mnohé subjekty přesto téměř nezbytné.
1 Možnosti financování vzdělávacích programů pro zaměstnance v rámci OP LZZ Prezentující Ing. Lenka Piruchová.
Zdeňka Kasalová Podpora cestovního ruchu ze strany Kraje Vysočina Zdeňka Kasalová Krajský úřad Kraje Vysočina odbor kultury, památkové péče a cestovního.
Struktura dotačních titulů z rozpočtu Středočeského kraje od roku 2010
Spolupráce a podpora mikroregionů v rámci Jihočeského kraje Brno – ÚÚR
Informace o dotačních titulech Olomouckého kraje.
Realizace projektu - ČR Centrum pro regionální rozvoj.
Dotace obcím v oblasti vodního hospodářství z rozpočtu kraje Vysočina : 1.Fond Vysočiny - grantový program „Čistá voda 2008“ 2.Dotace na drobné vodohospodářské.
1 Dotační řízení 2015 Středočeské fondy. 2 1.Základní informace pro žadatele 2.Struktura dotačních titulů Tematické zadání Rozpočty Středočeských.
Projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ. projekt PŘEDPOVĚĎ POČASÍ.
Středočeský kraj.
Základní povinnosti příjemců dotací Ing. Lukáš Brabenec 12. června 2014.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Směrnice Rady Libereckého kraje č. 3/2006 k zadávání veřejných zakázek Libereckým krajem a jím zřizovanými příspěvkovými organizacemi Liberec, 9. dubna.
Podprogram Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2014 RNDr. Jarmila Dupejová Odbor životního prostředí a zemědělství.
Odbor kultury a památkové péče Oddělení kultury Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina pro poskytování dotací na podporu společenských a kulturních aktivit.
Odbor dopravy a silničního hospodářství Krajského úřadu kraje Vysočina Pro rok 2008 vypsal ODSH dva dotační tituly: Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina.
MŽP Likvidace škod po živelních pohromách – podprogram „MŽP Povodně 2013“ Mgr. Sabina Hamanová oddělení ochrany před povodněmi OOV MŽP
Zákon č. 137/2006 Sb.,o veřejných zakázkách platí pro v š e c h n y dotované zadavatele.
Stav příprav na SROP v krajích Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Ústí nad Orlicí, 20. – Zdeněk Semorád.
GP Bydlete na venkově 2008 Celkový objem finančních prostředků: 1,2 mil. Kč Předmět podpory: projektová dokumentace pro stavební řízení - 1. rekonstrukce.
Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.
Postupy při proplacení dotace, závěrečná žádost o platbu u projektů nezakládajících veřejnou podporu.
GRANTY A DOTACE KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE VYPSANÉ V ROCE 2009  Cestovní ruch  Kultura a památková péče  Obce a mikroregiony  Sociální oblast  Školství.
Financování sociálních služeb 2015 Olomouc
Pokyn NKM k VZMR financovaných z EHP a Norských fondů Česko-norský výzkumný program CZ09 Czech-Norwegian research programme CZ09 Ministerstvo.
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ zvláštní část Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek (Příloha.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Veřejné zakázky.
Seminář pro žadatele k 5. výzvě IROP „ VYSOCE SPECIALIZOVANÁ PÉČE V OBLASTECH ONKOGYNEKOLOGIE A PERINATOLOGIE " Ing. Oldřich Hnátek Zadávání a kontrola.
Seminář pro žadatele k 25. výzvě IROP „KNIHOVNY"
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Zadávání veřejných zakázek
Dotační program vodohospodářské infrastruktury
por. Ing. Antonín Bastl, OIZS HZS JMK
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
Seminář pro žadatele k 21. výzvě IROP „MUZEA"
Program RP04-17 Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2017
Programové dotace Olomouckého kraje 2018
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2014
Seminář pro žadatele k 29. výzvě IROP „Rozvoj sociálních služeb"
Dotace Olomouckého kraje v roce 2017
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
PROGRAM OBNOVY VENKOVA KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE 2011 SETKÁNÍ ORP 30. 6
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Úvod: Pro rok 2018 vyčleněno ,- Kč
Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2012
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Regenerace sídlišť Regenerace sídlišť Úprava veřejných prostranství
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 3 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Transkript prezentace:

1 Struktura dotačních titulů Středočeského kraje pro rok 2014

2 Zastupitelstvo kraje č. 74-8/2013/ZK ze dne Devět fondů Středočeského kraje Středočeský Fond podpory dobrovolných hasičů a složek IZS, Středočeský Fond vzdělávání, sportu, volného času a primární prevence, Středočeský Fond kultury a obnovy památek, Středočeský Humanitární fond, Středočeský Fond cestovního ruchu, Středočeský Fond podpory malého a středního podnikání, Středočeský Fond rozvoje obcí a měst, Středočeský Fond životního prostředí a zemědělství.

3

PRAVIDLA 1 fond = 1 žádost/1 rok (maximálně 9 žádostí) 1 projekt = 1 zdroj financování (nelze dále financovat ze SR, EU) 1 TZ = 1 OP Žádost o dotaci je nutné podat zároveň: v elektronické podobě prostřednictvím internetové aplikace, v písemné podobě na formuláři vygenerovaném aplikací. INV akce na 3 mil. Kč  žádost o posudek ÚRR  Pokyn ÚRR  při nadhodnocení projektu se o danou částku snižuje poskytnutá dotace. 4

PRAVIDLA Dotace do výše 95 % celkových uznatelných nákladů  snížení dotace / vlastní zdroje. Úspora – nelze žádat o rozšíření účelu!!! Projekty byly nadhodnocovány. VÍCEPRÁCE – nesmí překročit 20 % původních celkových nákladů vzešlých z výběrového řízení. Ukončení projektu do 12 měsíců od podpisu smlouvy / do

UDRŽITELNOST 5 let Majetek nesmí být převeden na jinou právnickou nebo fyzickou osobu, prodán ani komerčně pronajat Nesmí být narušen jinou stavební činností (výstavba a přeložky inženýrských sítí, přestavba objektu apod.) s výjimkou havarijního stavu nebo mimořádnou událostí Musí sloužit k účelu, na který byla dotace poskytnuta. 6

VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ Dle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů Zásady transparentnosti, rovného zacházení a zákazu diskriminace •Kritérium ceny s váhou minimálně 75 % •VZMR - prokázat oslovení alespoň tří dodavatelů včetně nabídek od těchto dodavatelů nebo se řídit vlastní interní směrnicí pro zadávání veřejných zakázek, a to podle toho, který z uvedených postupů obsahuje přísnější kritéria pro výběr dodavatele. •VZ v režimu zákona – povinnost řídit se Pokynem ÚRR + námitkami ÚRR. 7

KONTROLA A HODNOCENÍ ŽÁDOSTÍ ODBOR  formální kontrola žádostí Předání podkladů Hodnotící komisi (HK) HK rozhodne o vyřazení žádostí, které nesplňují formální náležitosti Hodnocení HK prostřednictvím aplikace Schválení návrhu HK Schválení v RK Schválení v ZK 8

9 Podávání žádostí pro rok 2014 od do do 14:00 hod. (Fond hejtmana průběžně po celý rok) Kompletní administrace prostřednictvím centrální internetové aplikace (vstup pro žadatele: Usnadnění pro žadatele – 1 registrace JAK PODAT ŽÁDOST?

PODÁVÁNÍ ŽÁDOSTÍ - APLIKACE 10

11 JAK PODAT ŽÁDOST? Žádosti je možné zakládat a podávat po registraci žadatele (1 registrace pro všechny Fondy) Při registraci si žadatel zvolí uživatelské jméno a heslo, které používá i v následujících ročnících Dle typu registrace (obec, FO, PO, TJ, NNO, apod.) aplikace umožní vstup do příslušných Fondů Aplikace graficky upozorní v případě vytištění elektronicky dosud nepodané žádosti („KONCEPT“)

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24 KONTAKTNÍ OSOBY

DĚKUJI VÁM ZA POZORNOST