Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Zákon č. 137/2006 Sb.,o veřejných zakázkách platí pro v š e c h n y dotované zadavatele.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Zákon č. 137/2006 Sb.,o veřejných zakázkách platí pro v š e c h n y dotované zadavatele."— Transkript prezentace:

1 Zákon č. 137/2006 Sb.,o veřejných zakázkách platí pro v š e c h n y dotované zadavatele

2 Veřejný zadavatel stát samosprávné celky příspěvkové organizace samosprávných celků Dotace, veřejné zakázky a další zdroje, které poskytují, mají charakter veřejných financí.

3 Dotovaný zadavatel každý subjekt (také NNO), který nakupuje službu nebo zboží, uhrazované z více než 50% úhrady z veřejných finančních zdrojů. Je-li NNO dotovaným zadavatelem, vztahuje se na ni zákon č. 137/2006, a to nejméně v rozsahu § 6: „Zadavatel je povinen dodržovat zásady transparentnosti, rovného zacházení a zákazu diskriminace. „

4 Dotovaný zadavatel musí dokladovat písemně kriteria, podle kterých dodavatele vybíral ( cena, případně další kriteria) a odůvodnění výběru.

5 Ministerstvo pro místní rozvoj doporučuje přiměřeně písemně dokladovat přípravu každého nákupu služeb či zboží v řádu tisíců Kč (cena bez DPH) - nákup za ceny v místě a čase obvyklé, oslovit alespoň tři dodavatele a jejich nabídku a kriteria a rozhodnutí NNO písemně dokumentovat.

6 Pozor!!! Finanční podpora ze strukturální fondů EU je provázena detailními formalizovanými pravidly, které jsou součástí smluv nebo rozhodnutí o dotaci (již od 100 000 poměrně rozsáhlé povinnosti).

7 Děkuji Vám za pozornost JUDr. Hana Frištenská


Stáhnout ppt "Zákon č. 137/2006 Sb.,o veřejných zakázkách platí pro v š e c h n y dotované zadavatele."

Podobné prezentace


Reklamy Google