1 Možnosti financování projektů v oblasti vodohospodářské infrastruktury v ČR A. Programy spolufinancované z EU: 1. Operační program životního prostředí.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Operační program Životní prostředí 2007 – 2013 Prioritní osa 1
Advertisements

Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Aktuální informace k financování vodohospodářských projektů v působnosti Ministerstva zemědělství odboru vodovodů a kanalizací Připravil ing. Zdeněk Hledík.
Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství Ministerstvo zemědělství Odbor Řídící orgán OP.
Dotační příležitosti.
Finanční nástroje pro podporu stanic Lenka Tomášková AOPK ČR, Sekce ochrany přírody a krajiny, odbor zvláštní ochrany přírody Praha,
Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.
Operační program Infrastruktura – část životní prostředí Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor životního prostředí.
Operační program Životní prostředí 2007 – 2013 Prioritní osa 6 Michal Slezák Odbor ochrany přírody, odpadů a EV Úsek řízení projektů SFŽP ČR.
Program rozvoje venkova ČR na období Osa 4 Leader Ing. Kateřina Adamcová, oddělení metodiky Osy 4 PRV.
1. Ochrana kulturního dědictví Obnova a rozvoj vesnic Občanské vybavení a služby Investice do lesů 2.
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA STRAKONICE (= IPRM)
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Tento projekt je spolufinancovaný z Evropského fondu regionálního rozvoje. Akce se koná v rámci Programu cezhraničnej spolupráce SR-ČR pod názvem.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
Informace o dotačních titulech Olomouckého kraje.
Dotace obcím v oblasti vodního hospodářství z rozpočtu kraje Vysočina : 1.Fond Vysočiny - grantový program „Čistá voda 2008“ 2.Dotace na drobné vodohospodářské.
Program rozvoje venkova a problematika DPH Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
1 Dotační řízení 2015 Středočeské fondy. 2 1.Základní informace pro žadatele 2.Struktura dotačních titulů Tematické zadání Rozpočty Středočeských.
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
AKTUÁLNÍ VÝZVY PROGRAMOVÉHO OBDOBÍ Horizont
Sociální problematika na venkově Od Programu obnovy vesnice k LEADERu Ing. Roman Línek náměstek hejtmana pověřený zastupováním Pardubický kraj
Úvod do problematiky OPŽP
METODIKA VSTUPNÍHO HODNOCENÍ Základní přehled. Aktuální výzvy OPŽP Josef Pikálek Liberec.
Seminář V rámci projektu „Čisté povodí Svratky“ - Problematika zatížení vodních nádrží fosforem, zkušenosti s odstraňováním fosforu, možnosti.
Připravované výzvy Lucie Pudivítrová odbor fondů EU, MŽP.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka „Stav financování vodohospodářských.
Vodohospodářská zařízení Šumperk, a.s.
OP ŽP Anna Limrová Samostatný odbor OP ŽP.
Obec správným směrem " Projekt je financován z prostředků EAFRD v rámci Programu rozvoje venkova ČR pro období " "Evropský zemědělský fond pro.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Možnosti financování protipovodňových.
Volnočasové projekty a EU financování
POV 2008 Navrhovaná podoba Programu obnovy venkova Olomouckého kraje V roce 2008.
STUDIE PROVEDITELNOSTI FARSKÉHO A BORECKÉHO POTOKA MĚSTO PLANÁ NAD LUŽNICÍ strana 1 STUDIE PROVEDITELNOSTI PŘÍRODĚ BLÍZKÝCH PROTIPOVODŇOVÝCH OPATŘENÍ V.
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Ministerstvo životního prostředí.
Mgr. Alena Lehmannová Nýrsko PROGRAMY PODPORY EKOLOGICKY ŠETRNÝ CESTOVNÍ RUCH, OCHRANA ŽP.
Podpora vodohospodářské infrastruktury v obcích Zlínského kraje Zlín Lenka Gregorová.
1www.eav.cz Energetická agentura Vysočiny z.s.p.o. Ing. Michaela Bačáková EAV, z.s.p.o. Jiráskova 65 Jihlava
„Budujeme region se společnou budoucností“ realizace programu Leader Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Země živitelka 2009 Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Tisková konference
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA (PRV)
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace
Finanční podpora v oblasti odpadového hospodářství Královéhradeckého kraje.
1www.eav.cz Energetická agentura Vysočiny z.s.p.o. Ing. Michaela Bačáková EAV, z.s.p.o. Jiráskova 65 Jihlava
Zlepšování kvality vod a snižování rizika povodní
Nevyužitá absorpční kapacita venkovských obcí Analýza venkova: nové otazníky a výzvy 20. října 2011 Arcidiecézní muzeu, Olomouc.
Program Podpora výstavby a technického zhodnocení infrastruktury vodovodů a kanalizaci Odbor vodovodů a kanalizací Vypracoval: Ing. Jan Žák Místo.
Možnosti financování adaptačních opatření – Operační program Životní prostředí Přednášející: Datum: Ing. Jan Pištěk
Vodní hospodářství (2014–2016) Aleš Kendík náměstek pro řízení sekce vodního hospodářství
DOTACE PRO OBLAST ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ PLZEŇSKÝ KRAJ Informace odboru ŽP o možnostech financování projektů v roce 2015 zaměřených na ochranu a zlepšení.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM (IROP) - možnost získání FINANČNÍ PODPORY pro pořízení územně plánovacích dokumentů - alokace 46 mil. EUR 1.
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
Operační program Životní prostředí. 2 OPŽP – druhý největší operační program  Finanční nástroj pro čerpání prostředků z fondů Evropské unie  V letech.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Plán rozvoje vodovodů a kanalizací Olomouckého kraje (PRVKOK)
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Setkání se starosty obcí Mgr. Vlastimil Peřina
Prioritní osa 1, Specifický cíl 1.1; 1.2
Podpora vodohospodářské infrastruktury Zlín,
Stav odkanalizování v obcích Zlínského kraje Odbor životního prostředí a zemědělství Ing. Dana Zápecová vedoucí oddělení vodního hospodářství Duben.
Provozování vodohospodářské infrastruktury
Dotační program vodohospodářské infrastruktury
Možnosti dotací na řešení zásobování pitnou vodou
Dotace Kraje Vysočina v oblasti vodního hospodářství
1. Workshop pořizovatelů a projektantů k územní studii krajiny Kofinancování územní studie krajiny z NPŽP Petra Kolářová Odbor obecné ochrany přírody.
PROGRAM PODPORA VÝSTAVBY A TECHNICKÉHO ZHODNOCENÍ INFRASTRUKTURY VODOVODŮ A KANALIZACI II Ing. Jan žák.
Dotační program vodohospodářské infrastruktury
Transkript prezentace:

1 Možnosti financování projektů v oblasti vodohospodářské infrastruktury v ČR A. Programy spolufinancované z EU: 1. Operační program životního prostředí 2. Program rozvoje venkova 2007 – 2013 B. Národní programy: 3. Program Výstavba a obnova infrastruktury vodovodů a kanalizací (Ministerstvo zemědělství) 4. Státní fond životního prostředí 5. Program Revitalizace říčních systémů (Ministerstvo životního prostředí) C. Krajské zdroje: 6. Fond na podporu výstavby a obnovy vodohospodářské infrastruktury na území Olomouckého kraje (Olomoucký kraj)

2 A. Programy spolufinancované z EU: 1. Operační program životního prostředí Prioritní osa 1 – Zlepšování vodohospodářské infrastruktury a snižování rizika povodní Oblast podpory 1.1 – S nížení znečištění vod Podoblast podpory – Snížení znečištění z komunálních zdrojů Oblast podpory 1.2 – Zlepšení jakosti pitné vody (přijímány jsou pouze projekty, kde je současně a souběžně realizovaná stavba kanalizace) Příjemci podpory: -obce nad EO -obce pod EO v území vyžadujícím zvláštní ochranu (Národní parky, Chráněná krajinná oblast, lokality Natura 2000, ochranná pásma vodních zdrojů, Chráněná oblast přirozené akumulace vod, v povodí VN Nové Mlýny)

3 A. Programy spolufinancované z EU: 1. Operační program životního prostředí Výše podpory: max. 85 % celkových způsobilých výdajů Administraci provádí: Státní fond životního prostředí Praha (SFŽP) Příjem žádostí: -Od – Od – (velké projekty nad 25 mil. EURO) Podrobnější informace najdete na

4 A. Programy spolufinancované z EU: 2. Program rozvoje venkova 2007 – 2013 Osa 3 – Zlepšování kvality života ve venkovských oblastech a podpora diverzifikace Podopatření III – Obnova a rozvoj vesnic Záměr b) vodovody, kanalizace a ČOV pro veřejnou potřebu Příjemci podpory: -Obce do EO -Svazky obcí Výše podpory: -max. 90 % způsobilých výdajů (max. způsobilých výdajů je 40 mil. Kč, u svazku obcí + 10 % za každou další obec, max. však do 60 mil. Kč)

5 A. Programy spolufinancované z EU: 2. Program rozvoje venkova 2007 – 2013 Administraci provádí: Zemědělské agentury Ministerstva zemědělství Podávání žádostí: na základě výzvy (1. výzva pro podávání žádostí byla již v roce 2007), výzva pro rok 2008 zatím není Podrobnější informace najdete na nebo na

6 B. Národní programy: 3. Program Výstavba a obnova infrastruktury vodovodů a kanalizací (MZe) Příjemci podpory: -obce, města, svazky obcí, vodárenské společnosti s více jak 2/3 většinou kapitálové účasti měst a obcí Podávání žádostí: -průběžně prostřednictvím Zemědělské agentury MZe Výše podpory: -U obcí do EO až 80 % (u akcí, které nepřekročí 20 mil. Kč, max. 65 % v části, která překročí 20 mil. Kč) -u ostatních žadatelů max. 65 % Možnost spolufinancování s Fondem na podporu výstavby a obnovy vodohospodářské infrastruktury na území Olomouckého kraje Administraci provádí: Ministerstvo zemědělství Podrobnější informace najdete na

7 B. Národní programy: 4. Státní fond životního prostředí (MŽP) 1.Programy v oblasti ochrany vod Program – Malé a střední zdroje Příjemci podpory: obce od do EO, kde není ČOV nebo kapacitně nevyhovuje Program – Ochrana zdrojů pitné vody, nebo přírodních léčivých zdrojů a zdrojů přírodních minerálních vod Příjemci podpory: obce do EO, které leží v ochranném pásmu zdrojů pitné vody, nebo přírodních léčivých zdrojů a zdrojů přírodních minerálních vod

8 B. Národní programy: 4. Státní fond životního prostředí (MŽP) 1.5 Program – rozšíření kanalizačních systémů Příjemci podpory: obce, kde je již vybudovaná kanalizace, jejíž součástí je kapacitně vyhovující ČOV a připojuje se zdroj znečištění velikosti od 150 EO Výše podpory: Max. 80 % podpora / 40 % dotace Max. 30 mil. Kč na 1 akci u programu Max. 20 mil. Kč na 1 akci u programů a 1.5 Max. výše půjčky: 40 % ze základní podpory Administraci provádí: Státní fond životního prostředí, Krajské pracoviště Olomouc Podrobnější informace najdete na

9 B. Národní programy: 5. Program Revitalizace říčních systémů (MŽP – AOPK) Oblast podpory: 2.1 Výstavba, příp. rekonstrukce splaškové kanalizace ve stávající zástavbě včetně rozestavěných staveb (obec musí mít zajištěno odpovídající čištění odpadních vod) 2.2 Výstavba, příp. rekonstrukce ČOV 2.3 Výstavba kanalizací v obcích již s vybudovanou či budovanou ČOV 2.4 Výstavba ČOV se splaškovou kanalizací v obcích, v nichž ČOV ani kanalizace není 2.5 Rekonstrukce kanalizace a rekonstrukce ČOV v obcích, které mají nedostatečnou kapacitu odkanalizování a čištění odpadních vod Příjemci podpory: obce

10 B. Národní programy: 5. Program Revitalizace říčních systémů (MŽP – AOPK) Výše podpory: -max. 80 % pro kořenovou čistírnu odpadních vod (KČOV) a kanalizaci ke KČOV -v ostatních případech max. 70 % s níže uvedeným omezením: Počet EO v obci Rozpočtové náklady do 150 EO do 6 mil. Kč 151 – 200 EO do 8 mil. Kč 201 – 250 EO do 10 mil. Kč 251 – 500 EO do 14 mil. Kč EO do 25 mil. Kč Administraci provádí: Agentura ochrany přírody a krajiny ČR, Krajské pracoviště Olomouc Podrobnější informace najdete na

11 C. Krajské zdroje: 6. Fond na podporu výstavby a obnovy vodohospodářské infrastruktury na území Olomouckého kraje Oblast podpory: Opatření č. 1 – Výstavba a modernizace ČOV, včetně kořenových ČOV, a kanalizací Opatření č. 2 – Výstavba a modernizace vodovodů a úpraven vod Opatření č. 3 – Obnova enviromentálních funkcí území Příjemci podpory: -obce do EO nebo i větší, pokud se akce týká místní části s méně než EO a celkový počet EO obce je menší než EO -Svazky obcí, zajišťující akci pro obce do EO nebo i větší, pokud se týká místní části s méně než EO a celkový počet EO obce je menší než EO

12 C. Krajské zdroje: 6. Fond na podporu výstavby a obnovy vodohospodářské infrastruktury na území Olomouckého kraje Výše podpory: max. 80 % celkových rozpočtových nákladů, max. poskytovaná částka 5 mil. Kč Administraci provádí: Krajský úřad Olomouckého kraje, Odbor životního prostředí a zemědělství Příjem žádostí: do 28. února příslušného kalendářního roku Podrobnější informace najdete na