ROP – možnosti pro cestovní ruch

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PROGRAMY PODPORY VÝSTAVBY ZE STRANY EVROPSKÉ UNIE Autor: Jiří Vaněk Vyučující: Ing. Martin Čásenský, CSc. Management podniku 2013/2014 České vysoké učení.
Advertisements

Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
MOŽNOSTI FINANCOVÁNÍ PROJEKTOVÝCH ZÁMĚRŮ V NOVÉM PROGRAMOVACÍM OBDOBÍ EU
Cassia Development & Consulting, s.r.o.
Regionální operační programy
1. Ochrana kulturního dědictví Obnova a rozvoj vesnic Občanské vybavení a služby Investice do lesů 2.
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Konference „k projektu Moderní metody profesního vzdělávání“ Martina Volná Krajský úřad Moravskoslezského kraje.
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ OLOMOUC (IPRÚ OLOMOUC) Past na turisty.
Region Jihozápad bude mít v letech k dispozici téměř 18 miliard korun na podporu investičních projektů Dostupnost center -
21. dubna 2008 Výbor pro strategii a rozvoj STRATEGICKÝ PLÁN OBCE LIBČANY.
Tento projekt je spolufinancovaný z Evropského fondu regionálního rozvoje. Akce se koná v rámci Programu cezhraničnej spolupráce SR-ČR pod názvem.
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Možnosti podpory investičních záměrů v oblasti vzdělávání Liberec – KÚ Libereckého kraje.
Zdeňka Kasalová Podpora cestovního ruchu ze strany Kraje Vysočina Zdeňka Kasalová Krajský úřad Kraje Vysočina odbor kultury, památkové péče a cestovního.
Prioritní osa 2 Rozvoj cestovního ruchu výstavba, technické zhodnocení turistické infrastruktury (např.: kongresových či lázeňských center, sportovně rekreačních.
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013.
Volnočasové projekty a EU financování
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Mgr. Alena Lehmannová Nýrsko PROGRAMY PODPORY EKOLOGICKY ŠETRNÝ CESTOVNÍ RUCH, OCHRANA ŽP.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Úvod do regionální politiky EU v ČR Eurocentrum Praha,
Územní a hmotné podmínky rozvoje cestovního ruchu ČR - DSO Tato distanční studijní opora vznikla v roce 2005 z velké většiny jako praktický dílčí výstup.
Regionální operační program NUTS II Severovýchod 2007 – 2013
ÚSPĚŠNÉ PROJEKTY realizované v Grantovém schématu Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch v Moravskoslezském kraji vedené ve Společném regionálním.
IX. Konference Finance pro města a obce Libor Lukáš hejtman Zlínského kraje zástupce AKČR pro Regionální operační programy Využití Regionálních.
VŠFS Kombinované studium Letní semestr 2011 Most.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Typy projektů realizovaných v rámci Regionálního operačního programu NUTS 2 Jihovýchod 2007–2013 Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
1 Region á ln í operačn í program regionu soudržnosti Středn í Morava 2007 – 2013 (ROP)
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
Regionální operační program Moravskoslezsko Datum: Místo: Prezentuje: Brno Kateřina Plachá.
Dotace na míru starostům příležitosti pro obce prosinec 2014 prosinec 2014.
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
Projekty realizované ROP SM krajem a ORP Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Srovnání současného a budoucího programovacího období v ČR Ing. Jarmila Modrá Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 8. listopadu 2006.
Sdružení Český ráj. 2 Projektové záměry Regionální projektové záměry pro období : Marketingové a koordinační aktivity v CR Rozvoj doplňkové infrastruktury.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Cestovní ruch.
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
Regionální operační program pro NUTS 2 Střední Čechy 2007 – /11/2008 Mladá Boleslav Ing. Jan Přikryl.
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Informační seminář pro Seminář Greenway Jizera , Mladá Boleslav.
Zkušenosti a přínosy ROP Střední Morava pro rozvoj Olomouckého kraje Ing. Jiří Rozbořil hejtman Olomouckého kraje předseda Výboru Regionální rady regionu.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Podpora obcí s rozšířenou působností z ROP Střední Morava v programovém období Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko, Úřad Regionální rady Dopravní infrastruktura v ROP Datum: Místo: Prezentuje: Praha Jiří.
12/04/2010 Zámek Loučeň Ing. Pavel Vinohradník Oblast cestovního ruchu v ROP Střední Čechy.
Regionální operační program NUTS II Jihozápad
Integrovaný regionální operační program
Regionální operační program NUTS II Jihozápad 2007 – 2013
Prioritní osa 2 Interreg V-A Česká republika – Polsko Společný sekretariát, Hálkova 2, Olomouc
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
ROZŠÍŘENÍ KAPACITY PENZIONU BEST
RSK, KÚ Ústeckého kraje.
- CESKY SEVER FLE Chřibská 2017.
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Výsledky projednávání
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Národní podpora využití potenciálu kulturního dědictví prostřednictvím Integrovaného operačního programu
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Informace o vyhlášených výzvách
Transkript prezentace:

ROP – možnosti pro cestovní ruch Datum: Místo: Prezentuje: 18. 10. 2007 Ostrava Hana Gavlasová

Obsah prezentace Nové možnosti v programovacím období 2007-2013 Regionální operační program C. Závěr

A. Nové možnosti v programovacím období 2007 - 2013 Konvergence (Cíl 1) Evropská územní spolupráce (Cíl 3) Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova OP Životní prostředí (MŽP) Meziregionální spolupráce Program rozvoje venkova OP Doprava (MD) Nadnárodní spolupráce OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost (MŠMT) CZ-PL Přeshraniční spolupráce CZ-SK OP Lidské zdroje a zaměstnanost (MPSV) OP Podnikání a inovace (MPO) OP Výzkum a vývoj pro inovace (MŠMT, ÚV) Regionální operační programy jednotlivých NUTS II (7) Integrovaný OP (MMR) ROP Moravskoslezsko

B. Regionální operační program infrastruktura a dostupnost 3. Rozvoj měst 4. Rozvoj venkova 2. Podpora prosperity regionu

B. ROP – oblasti podpory Regionální operační program NUTS II Moravskoslezsko 2007 - 2013 Prioritní osy 1. Regionální infrastruktura a dostupnost 2. Podpora prosperity regionu 3. Rozvoj měst 4. Rozvoj venkova Oblasti podpory 1.1. Rozvoj regionální silniční dopravní infrastruktury 2.1. Infrastruktura veřejných služeb 3.1. Rozvojové póly regionu 4.1. Rozvoj venkova 1.2. Rozvoj a dostupnost letiště Ostrava 2.2. Rozvoj cestovního ruchu 3.2.Subregionální centra 1.3. Rozvoj dopravní obslužnosti 2.3. Podpora využívání brownifelds 1.4. Infrastruktura integrovaného záchranného systému a krizového řízení 2.4. Marketing regionu

B. ROP 2.2.1 Výstavba, revitalizace a modernizace turistické infrastruktury, doprovodných služeb a atraktivit cestovního ruchu Specifické cíle: Využít industriální památky, technické zajímavosti a památky kulturního dědictví jako atraktivity cestovního ruchu. Připravit vytipované památky pro zápis do seznamu Světového kulturního dědictví UNESCO. Budovat a rozvíjet stávající návštěvnická centra s důrazem na cílovou skupinu „rodina s dětmi“ (turistické „rekreačně-zábavní“ a sportovní areály). Budovat a modernizovat vybavenost v oblasti sportu, rekreace a lázeňství. Přispět ke zkvalitnění turistické infrastruktury.

B. ROP 2.2.1 Výstavba, revitalizace a modernizace turistické infrastruktury, doprovodných služeb a atraktivit cestovního ruchu Zvýhodněny budou projekty, které: jsou svým vybavením přizpůsobeny a atraktivní pro cílovou skupinu „rodiny s dětmi“, jsou vybaveny pro potřeby cykloturistů (uzamykatelné prostory pro kola, cykloservis apod.), jsou vybaveny pro potřeby osob se sníženou pohyblivostí a schopností orientace.

B. ROP 2.2.1 Výstavba, revitalizace a modernizace turistické infrastruktury, doprovodných služeb a atraktivit cestovního ruchu Podporované aktivity: Revitalizace a zpřístupnění kulturních, technických zajímavostí pro jejich využití jako atraktivit CR. Zkvalitňování doprovodné infrastruktury v rámci těchto památek (příjezdové komunikace, doprovodné parkoviště, soc. zařízení apod.). Předpokladem pro podporu těchto památek je nutné zajištění min. otevírací doby objektů a informační (průvodcovské) služby.

B. ROP 2.2.1 Výstavba, revitalizace a modernizace turistické infrastruktury, doprovodných služeb a atraktivit cestovního ruchu Podporované aktivity (pokračování): Dosažení zápisu do seznamu UNESCO u památek, uvedených v Indikovaném seznamu kulturních statků ČR pro zápis do UNESCO na období 2007 – 2018. Cílená podpora vybraných objektů či míst při formálním postupu žádosti o zařazení do UNESCO. Podpora při budování či rekonstrukci vhodné infrastruktury u těchto objektů/atraktivit.

B. ROP 2.2.1 Výstavba, revitalizace a modernizace turistické infrastruktury, doprovodných služeb a atraktivit cestovního ruchu Podporované aktivity (pokračování): Výstavba či obnova vybavenosti v oblasti sportu, rekreace a lázeňství. Vybavenost v oblasti sportu, rekreace a lázeňství sloužící pro turisty a CR (včetně zpřístupnění pro osoby s omezenou schopností pohybu). Podpora projektů se zásadním vlivem na rozvoj cestovního ruchu v Moravskoslezském kraji. Modernizace sportovních areálů s prioritou komplexnosti těchto areálů (jednotné odbavovací a informační systémy) a k celoročnímu využití. Atrakce a produkty prodlužující sezónnost v regionu.

B. ROP 2.2.1 Výstavba, revitalizace a modernizace turistické infrastruktury, doprovodných služeb a atraktivit cestovního ruchu Podporované aktivity (pokračování): Výstavba a rekonstrukce další infrastruktury pro cestovní ruch. Cyklistické stezky a doprovodná infrastruktura (vázáno na komplexní projekty cestovního ruchu), Naučné turistické trasy, Orientačně-informační systém cestovního ruchu, Hippostezky, Doprovodná infrastruktura pro vodní aktivity a turistiku, Obnova turistického značení (i běžkařských tratí).

B. ROP 2.2.1 Výstavba, revitalizace a modernizace turistické infrastruktury, doprovodných služeb a atraktivit cestovního ruchu Forma podpory a její výše: Dotace ve výši max. 92,5 % celkových způsobilých výdajů. U veřejné podpory: Velký podnik (obec, NNO) – dotace max. 40 % Střední podnik – dotace max. 50 % Malý podnik – dotace max. 60 % Min. celk. způsobilé náklady projektu - 2 mil. Kč (0,5 mil. Kč u značení tras)

B. ROP 2.2.1 Výstavba, revitalizace a modernizace turistické infrastruktury, doprovodných služeb a atraktivit cestovního ruchu Příjemci podpory: MSK a organizace jím zřízené a založené, Obce a organizace zřízené a založené obcemi, Dobrovolné svazky obcí a organizace zřízené a založené dobrovolnými svazky obcí, NNO, Organizační složka státu, Podnikatelské subjekty.

B. ROP 2.2.2 Rozvoj a zvyšování úrovně ubytovacích zařízení Podmínkou podpory je zlepšení poskytovaných služeb ubytovacího zařízení a jejich certifikace dle kritérií Oficiální jednotné klasifikace ubytovacích zařízení ČR, stanovené Českou centrálou cestovního ruchu. Pro předložení projektu je nutné vlastnit osvědčení o certifikaci ubytovacího zařízení nebo alespoň závazek certifikace podle kritérií České centrály cestovního ruchu do data ukončení projektu.

B. ROP 2.2.2 Rozvoj a zvyšování úrovně ubytovacích zařízení Zvýhodněny budou projekty, které: jsou svým vybavením přizpůsobeny a atraktivní pro cílovou skupinu „rodiny s dětmi“, jsou vybaveny pro potřeby cykloturistů (uzamykatelné prostory pro kola, cykloservis apod.), jsou vybaveny pro potřeby osob se sníženou pohyblivostí a schopností orientace.

B. ROP 2.2.2 Rozvoj a zvyšování úrovně ubytovacích zařízení Podporované aktivity: Zvýšení kvality ubytování: Výstavba a rekonstrukce ubytovacích zařízení pro potřeby cestovního ruchu, Zlepšení vybavení pokojů dle požadavků certifikace, Modernizace sociálního zařízení, Přehledné značení uvnitř i vně ubytovacího zařízení, informační systém, Navýšení kapacity stravovacích prostor, modernizace kuchyně.

B. ROP 2.2.2 Rozvoj a zvyšování úrovně ubytovacích zařízení Podporované aktivity (pokračování): Zvýšení kvality doprovodných služeb: Modernizace a vybudování doprovodné infrastruktury k ubytovacímu zařízení (hřiště, bazény, vnitřní relaxační a sportovní zařízení apod.), Úschovny a půjčovny lyží a kol, Vybavení pro základní servis (kol a lyží, uzamykatelné boxy na kola apod.), Parkovací plochy, příjezdové komunikace, Vzdělávání personálu (zaměstnanců), Náklady na prvotní propagaci (letáky, web stránky).

B. ROP 2.2.2 Rozvoj a zvyšování úrovně ubytovacích zařízení Forma podpory a její výše: Dotace ve výši max. 92,5 % celkových způsobilých výdajů. U veřejné podpory: Velký podnik (obec, NNO) – dotace max. 40 % Střední podnik – dotace max. 50 % Malý podnik – dotace max. 60 % Min. celk. způsobilé náklady projektu - 2 mil. Kč

B. ROP 2.2.2 Rozvoj a zvyšování úrovně ubytovacích zařízení Příjemci podpory: Obce a organizace zřízené a založené obcemi, Dobrovolné svazky obcí a organizace zřízené a založené dobrovolnými svazky obcí, NNO, Malé a střední podniky, Podniky ve městě s lázeňským statutem.

C. Závěr V případě dalších dotazů a konzultačních potřeb nás kontaktujte na tel.: 552 303 546 nebo nás navštivte na adrese: Hrabákova 1/1861 Ostrava-Moravská Ostrava (poblíž Krajského soudu) případně nám napište na e-mail: info@rr-moravskoslezsko.cz Užitečné informace naleznete na našich webových stránkách: www.rr-moravskoslezsko.cz

Děkuji za pozornost Ing. Hana Gavlasová Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko Úřad Regionální rady