JE RODINNÁ FIRMA STABILIZUJÍCÍ EKONOMICKÁ JEDNOTKA SPOLEČNOSTI ? Ing. Jan Hora, jednatel J.H. JUWEL, Ing. Jan Hora s.r.o.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podnikání Podnikáním se rozumí soustavná činnost prováděná samostatně podnikatelem vlastním jménem a na vlastní odpovědnost za účelem dosažení zisku. Podnikatelem.
Advertisements

VEŘEJNÁ OBCHODNÍ SPOLEČNOST
Doba totality v ČSR - po 1948.
Ing. Gabriela Dlasková ZÁKLADY PODNIKÁNÍ Ing. Gabriela Dlasková
Založení a vznik Fiktivní firmy
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Ing. Dana Gebauerová a Ing. Romana Venclíková. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší.
1 BOJ NA TRHU PRÁCE aneb bojujeme se ctí Kateřina Cempírková HR manager 21. května 2008, Praha.
Stáří a právo na důstojný život
Podnik, jeho cíle a funkce
Sociální podnik sociální ekonomika. Pojetí sociální firmy Sociální firma je konkurenceschopný podnikatelský subjekt působící na běžném trhu jehož účelem.
Měnové kurzy devizového trhu a jejich vliv na podnikatelské prostředí Zlínského kraje Vývoj trhu Ing. Pavel Kochta
PODNIKÁNÍ Ing. Hana Kročová EKONOMIKA
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava - Vítkovice,příspěvková organizace Autor: Ing. Vlasta Švachová Datum: Název: VY_32_INOVACE_9.3.6.
Výukový program:Ekonomické lyceum Název programu: Hospodářská politika státu Vypracoval: Ing. Lenka Gabrielová Projekt Anglicky v odborných předmětech,
KDM s.r.o. Majitel firmy - Dominik Mašík. Základní informace o firmě: Založení společnosti KDM s.r.o. v dubnu 2014 Sídlo společnosti: Ždírec nad Doubravou.
Společenská odpovědnost organizací
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
Marketingové prostředí
Český trh práce  V současné době na českém trhu práce funguje více než 1800 agentur práce, které vlastní povolení ke zprostředkování od Ministerstva práce.
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary, Sabinovo n áměstí 16, Karlovy Vary Autor: ING. JANA KOVAŘÍKOVÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_19_JAK.
VŠEOBECNĚ VZDĚLÁVACÍ FUNKCE EKONOMICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ © Prof. ing
SOCIÁLNÍ KAPITÁL JAKO FAKTOR OVLIVŇUJÍCÍ REGIONÁLNÍ DISPARITY A REGIONÁLNÍ ROZVOJ Projekt MMR ČR WD
EKONOMIKA TRH Ing. Hana Kročová
Vlastnická struktura českých stavebních firem
Podnikání - živnost Petr Machala.
Hospodářství ČR.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
SOLVIT efektivní řešení problémů na vnitřním trhu EU.
Obchodní společnosti I. Ing.František Balák Střední průmyslová škola, Mladá Boleslav, Havlíčkova 456 CZ.1.07/1.5.00/ MODERNIZACE VÝUKY.
EKONOMIKA FINANČNÍ TRH - OBLIGACE Ing. Renata Slaná
Normalizace Návrat k totalitě, 70. léta.
Tržní prostředí.
FIREMNÍ KULTURA.
LEASING. Označení materiálu : VY_32_INOVACE_EKO_1295Ročník: 2. a 3. Vzdělávací obor: Ekonomika Tematický okruh: Výpočty o majetku Téma:Leasing Jméno autora:
Mladeč 132, Chudobín, Česká Republika
Globalizace Milena Tichá Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Milena Tichá. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
TRŽNÍ EKONOMIKA A PODNIKÁNÍ Společnost s ručením omezeným Tento výukový materiál byl zpracován v rámci projektu EU peníze středním školám - OP.
Podstata podniku a podnikání. Znaky podnikání Zisk Riziko Kapitál Zhodnocování Zákazníci.
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy Soukromá střední škola podnikání a managementu, o.p.s. Předmět Ekonomika Tematický.
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy Soukromá střední škola podnikání a managementu, o.p.s. Předmět Ekonomika Tematický.
Podnik ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: Střední odborná.
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Olga Kotvová Název: VY_62_INOVACE_2101_GLOBÁLNÍ E. Téma: Pojem F. G._ GLOBÁLNÍ EKONOMIKA Číslo.
Jedna z rolí, kterou člověk v životě splňuje – ROLE KONZUMENTA – na základě toho se očekává SPOTŘEBNÍ CHOVÁNÍ. - základem spotřebního chování – ROZHODOVÁNÍ.
Ing. Veronika Dostálková MBA SAMOSTATNÉ OPAKOVÁNÍ Podnik a podnikání 3. ročník Srpen 2012.
» » CentroNet, a. s.
ROZVOJ OS A TŘETÍHO SEKTORU V ČESKÝCH ZEMÍCH Přednáška OS, ZS 2011/12, KAP FF ZČU Lenka Strnadová.
Zakladatelský projekt pilařského a dřevozpracujícího provozu
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Ing. Veronika Dostálková MBA
Společenská odpovědnost v Rodinném pivovaru BERNARD
Podnik 4.
Bezradný rodič? Bezradný zaměstnavatel? Hledejme společnou řeč…
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Společensky odpovědné podnikání
Název: Fiktivní firma Autor: Ing. Václav Tomášek
Vysoká škola Technická a Ekonomická v Českých Budějovicích
Propagace nových výrobků firmy Kloida a jejich zavádění na trh
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích ANALÝZA MARKETINGOVÉHO MIXU VYBRANÉHO SUBJEKTU (Obhajoba bakalářské práce) Autor práce: Libuša.
II. – III. r./ Hotelnictví a turismus
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
TRŽNÍ EKONOMIKA A PODNIKÁNÍ
Ekonomika organizací Cíle organizace.
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Olga Kotvová
VY_32 _INOVACE_PSYCHOLOGIE.12
PRÁVNÍ FORMY PODNIKÁNÍ
Celkový počet trestných činů v Kolíně v letech 2013/2014/2015/2016/2017 vždy od 1.1. do konce února
Podnikatelská rada Rodinné podniky v ČR Ing. Pavel Vinkler, Ph.D.,
Transkript prezentace:

JE RODINNÁ FIRMA STABILIZUJÍCÍ EKONOMICKÁ JEDNOTKA SPOLEČNOSTI ? Ing. Jan Hora, jednatel J.H. JUWEL, Ing. Jan Hora s.r.o.

ŽIVNOST V TURBULENCI ČASU

ŠÍLENSTVÍ ROKU 1948

RODINNÁ TRAGEDIE ROKU 1953 Po domovních prohlídkách a persekuci rodiny končí život Bohumil Růžička sebevraždou skokem z okna při zatýkání za údajné ukrývání zboží. Veškerý majetek rodiny byl zkonfiskován pod pohrůžkou dlouhého vězení pro pozůstalé. MÁ RODINNÁ FIRMA JEŠTĚ NADĚJI NA ŽIVOT ?

VELKÁ NADĚJE ROKU 1989 • v restituci vrácen dům s obchodem • obnovena živnost v rukách majitelů • na výplatní pásce je celkem 8 zaměstnanců • návrat původních zákazníků • mobilizace vlastního kapitálu • veškerý život rodiny je věnován firmě • silná motivace vrátit rodinné firmě původní lesk

V ČEM JE RODINNÁ FIRMA UNIKÁTNÍ ? • mezigenerační solidarita vůdců firmy • silná osobní vazba na region působení • vůdce má odpovědný vztah k zaměstnancům • zaměstnanci mají osobní vztah k vůdci • vytváří klima důvěry uvnitř i navenek • hájení stability politického systému • aktivní podpora společenského života • nese na trh devizu jména rodiny

MŮŽE RODINNÁ FIRMA ZANIKNOUT? • silná rodinná firma může zaniknout, ale zůstává v ní „genetická“ informace, která se v období příznivém opět rozvíjí. • rodinné firmy přežily všechny politické systémy a období „sucha“ • RODINNÁ FIRMA JE VEDENA SRDCEM A LÁSKOU, HODNOTAMI NEZNIČITELNÝMI.

ZÁVĚREČNÉ PONAUČENÍ EKONOMIKY, KTERÉ SI NEVÁŽÍ RODINNÝCH FIREM A ŽENOU SE DO CHAOSU GLOBALIZACE, STEJNĚ JEDNOU PO SVÉM PÁDU OPĚT ZAČNOU U RODINNÝCH FIREM. DOBRÉ EKONOMIKY SI MUSÍ RODINNÉ FIRMY HÝČKAT!