O slepičce,která nechtěla snášet vajíčka Autor: Lukáš Herák.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kamila Kopecká Denisa Brusová DOMÁCÍ ZVÍŘATA. Kamila Kopecká Denisa Brusová DOMÁCÍ ZVÍŘATA.
Advertisements

Příběh o chudé dívce, která ke štěstí přišla…
Prezentace jde automaticky, prosím, pusť repro 
Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?. L5 ex 3: my a já 1. Včera nám představil tu dívku.
Já vím.... Já vím... Vím, že láska může bolet i hřát, chci se s tím ale prát Vím, že láska může bolet i hřát, chci se s tím ale prát. Ty jsi neřekl,
Pekelný advent autor: Jan Sviták.
BAJKA O JEDNÉ MYŠI. Jednoho dne myš koukala skrz puklinu ve zdi farmáře a viděla jeho ženu, jak otvírá nějaký balíček. Jaké jídlo by asi mohl obsahovat?
Medovníkový domček Perníková chaloupka
Z truhly moudrosti krále Šalamouna 1. Kde bydlela Noemi se svým mužem? BETLEM 2. Proč musela Noemi opustit svůj domov? NEÚRODA, HLAD 3. Kolik dětí měla.
Exkurze RUDi Tábor.  Byli jsme na exkurzi ve firmě Rudi.Hned na začátku exkurze nás přivítal majitel Daniel Růžička.Šli jsme do první místnosti, kde.
Většinu cesty jsme jeli vlakem Vypadal asi takhle:
Pohádka o vodníčkovi Vodníčkova rodina
ST R G TE Spojenci Tollánci TOLLANA Pane… tady je nějaká divná brána.
Napsala:Daniela Krolupperová Ilustrovala:Lucie Dvořáková Zpracovala: Lucie Kydlíčková.
Práce s pohádkou - poznej podle úryvku
Mezi moje záliby také patří pozorování a fotografování ptáků
Věta vedlejší příslovečná podmínková
Výuková prezentace pro 4. ročník ZŠ, Přirodověda Jan Mayer.
Dopis od Boha.
Poučná pohádka pro malá čuňátka
která má pravdu i dnes……
Putování přírodou Putování přírodou S Patem a Matem.
Začalo to vše dramaticky, jezevec a auto mých páníčků. Jezevec to už nerozchodil, autíčko až po třech dnech čekání na nějaký nový blbý chladič, či co……
Autorka: Veronika Prouzová
Růžová Karkulka Autor: JIŘÍ UHERKO.
1. kapitola Jedna slepička žila na statku na obrovském dvoře se spoustou jiných slepiček. Tady se všechny od sluníčka do sluníčka promenovaly, kdákaly,
Autor Autor : Václav Václav Neubauer. Kapitola první 1.část Jedna slepička žila na statku na obrovském dvoře se spoustou jiných slepiček.Tady se všechny.
,,O slepičce, která nechtěla snášet vajíčka“
Cyber stalking (pronásledování) Nikol Káninská. Ahoj já jsem Petra a jednoho dne jsem si našla kluka. Jmenoval se Olda. Byl docela super do doby než jsem.
Anotace: přímá řeč – rozšiřující učivo, oslovení Autor: Mgr. Michaela Vacková Jazyk: český Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Očekávaný výstup:
Autor: Dedek Tomáš KAPITOLA 1 Jedna slepička žila na statku na obrovském dvoře se spoustou jiných slepiček. Tady se všechny od sluníčka do sluníčka promenovali,
Autorka: Koltunová Kristýna 1 kapitola Jedna slepička žila na statku na obrovském dvoře se spoustu jiných slepiček. Tady se všechny od sluníčka do sluníčka.
Nevěřící Tomáš sestaveno s využitím obrázků Henryho Martina Český text: kanan.cz Copyright © Henry Martin Used by Permission.
O Karkulce Autor: Kroupa Michal 1.Kapitola V jedné rodině žila jedna hodná a milá dívenka. Každý jí měl rád, ale maminka s babičkou jí milovaly ze všech.
Zájmena Mgr. Renata Nogolová
Pár vtípků.
Červená Karkulka Autor:Michaela Rohlíková.
Vypracoval: Pavel Kohout Jedna slepička žila na statku na obrovském dvoře se spoustou jiných slepiček. Tady se všechny od sluníčka promenovaly, kdákaly,
CIRKUS PŘEČTĚTE SI POZORNĚ POVÍDKU. Ráno na zelené louce za městem ještě nic nebylo. Rostla tam jen tráva, kterou nikdo nesekal. Když ale šel Jirka.
,,O slepi č ce, která necht ě la snášet vají č ka” Autor: Jana Wagenknechtová.
Kapitola 1 Jedna slepička žila na statku na obrovském dvoře se spoustou jiných slepiček. Tady se všechny od sluníčka do sluníčka promenovaly, kdákaly,
Autor: Adam Škoda Před nedávnem žil jeden muž který si říkal Bajt-Men… Před nedávnem žil jeden muž který si říkal Bajt-Men… Ahoj! …nedělaly mu problémy.
CITOSLOVCE Vyjadřují city, nálady, výzvy nebo hlasy a zvuky lidí, zvířat a věcí. Označujeme je číslem 10.
Výprava za krkavcovitými ptáky Kryštof Zindulka 4.B., ZŠ Campanus.
Napsala a vytvořila: Madlenka
O slepičce,která nechtěla snášet vajíčka Autor:František Šando.
Bylo nebylo ... Před dlouhou, dlouhou dobou existoval ostrov, na kterém žily všechny pocity člověka: dobrá nálada, smutek, vědění … a kromě ostatních různých.
Základní škola a Mateřská škola Řepníky
Rešovské vodopády účastníků, 22 km.
Autorka: Vendula Szappanosová Byl jednou jeden medvídek jménem Davídek. Žil v lese i s jeho kamarády myškou Adélkou, vlkem Petrem a sovou Michalkou.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Bečváry, okres Kolín Autor: Mgr. Simona Zalabáková Datum tvorby: Název materiálu: VY_32_INOVACE_01_ČESKÝ.
O KOHOUTKOVI A SLEPIČCE Práce s pohádkou. Realizace –
Číslo DUM: VY_32_INOVACE_10 Autor: Mgr. Kateřina Sigmundová Vytvořeno: Anotace: Tento materiál slouží k procvičování přídavných jmen ve 3.
VY_32_INOVACE_36_Domácí zvířata Základní škola Jindřicha Pravečka Výprachtice 390 Reg.č. CZ.1.07/1.4.00/ Autor: Mgr. Žaneta Fiebigerová.
ZŠ a MŠ Kateřinice, okres Vsetín projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu: VY_12_INOVACE_02_14_Literatura v životě dětí Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
Prezentace jde automaticky, prosím, pusť repro 
Snad vás pobavím stejně, jako ty obrázky mne!
O slepičce která nechtěla snášet vajíčka
BAJKA O JEDNÉ MYŠI.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Skladba 9. ročník
BAJKA O JEDNÉ MYŠI.
Bylo nebylo ... Před dlouhou, dlouhou dobou existoval ostrov, na kterém žily všechny pocity člověka: dobrá nálada, smutek, vědění … a kromě ostatních různých.
Prezentace jde automaticky, prosím, pusť repro 
ADÉLA KUTILOVÁ studentka kvarty Růžená / anglický tábor
Levým tlačitkem můžeš přecházet mezi snímky
T-report Vyšetření genetického materiálu pacientů s vrozenými změnami chromosomů Anna Vichrová v Brně 2018.
Hody, hody, doprovody, jaro už je vskutku tady....
Snad vás pobavím stejně, jako ty obrázky mne!
Transkript prezentace:

O slepičce,která nechtěla snášet vajíčka Autor: Lukáš Herák

1.Kapitola •Jedna slepička žila na statku na obrovském dvoře se spoustou jiných slepiček.Tady se všechny od sluníčka do sluníčka promenovaly,kdákaly,pilně snášely vajíčka a večer se v útulném kurníku posadily na hřad a sladce spaly až do rána.Jednoho dne se to slepičce omrzelo,nudila se na dvoře a řekla si,že se vydá na cesty,aby poznala svět a lidi.

2.Kapitola •Jak tak pochodovala,potkala hejno kačen.Pozdravila a kačer ji přátelsky zval aby si šla s nimi zaplavat.Jenže slepička neuměla plavat.

3.Kapitola •Za nějakou dobu šla proti ní po cestě kočka.Ta zase nabídla slepičce,aby se s ní vypravovala na lov myší.Jenže slepička jaktěživa myší nežrala.

4,Kapitola •Putovala,putovala,když na ni najednou někdo zaštěkal.Byl to veliký pes.Kousek odtud jsem si zahrabal chutnou kost,povídal.Pod’se mnou, zvu tě na hody.Kosti slepička tady nejedla.Nejradši ze všeho zobala zrníčka.

5.Kapitola •V cizině mi nerozumí,vzdychla si.Bude nejlepší,když se vrátím tam,kam patřím.Do statku na dvorek.A vrátila se a byla už se svým životem spokojená.