Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

,,O slepi č ce, která necht ě la snášet vají č ka” Autor: Jana Wagenknechtová.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: ",,O slepi č ce, která necht ě la snášet vají č ka” Autor: Jana Wagenknechtová."— Transkript prezentace:

1

2 ,,O slepi č ce, která necht ě la snášet vají č ka” Autor: Jana Wagenknechtová

3 Jedna slepička žila na statku na obrovském dvoře se spoustu jiných slepiček. No,no,no

4 Tady se všechny sluníčka do sluníčka promenovaly, kdákali, pilně snášely vajíčka a večer se v útulném kurníku posadily na hřad a sladce spaly až do rána. Jednoho dne se to slepičce omrzelo nudila se na dvoře a řekla si, že se vydá na cesty, aby poznala svět a lidi.

5 Jak tak pochodovala, potkala hejno kačen. Pozdravila a kačer ji přátelsky zval, aby si šla S nimi zaplavat. Jenže slepička neuměla plavat. Tak kam si Vyrazíme ??

6 Za nějakou dobu šla proti ní po cestě kočka. Ta zase nabídla slepiče, aby se s ní vypravila Na lov myší. Jenže slepička jaktěživa myši nežrala.

7 Putovala, putovala, když na ni najednou někdo zaštěkal. Putovala, putovala, když na ni najednou někdo zaštěkal. Byl to veliký pes.,, Kousek odtut jsem si Zahrabal chutnou kost, “ povídal.,, Pojď se mnou, zvu tě na hody.” Kosti slepička taky nejedla. Nejradši ze všeho Zobala zrníčka

8 ,, V cizině mi nikdo nerozumí,” vzdychla si.,, Bude nejlepší, když se vrátím tam, kam patřím Do statku na dvorek.” A vrátila sen a byla už se svým životem spokojená.

9 A TOTO JE ŠTASTNÝ KONEC.


Stáhnout ppt ",,O slepi č ce, která necht ě la snášet vají č ka” Autor: Jana Wagenknechtová."

Podobné prezentace


Reklamy Google