Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

O slepičce,která nechtěla snášet vajíčka Autor: Lukáš Herák.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "O slepičce,která nechtěla snášet vajíčka Autor: Lukáš Herák."— Transkript prezentace:

1 O slepičce,která nechtěla snášet vajíčka Autor: Lukáš Herák

2 1.Kapitola •Jedna slepička žila na statku na obrovském dvoře se spoustou jiných slepiček.Tady se všechny od sluníčka do sluníčka promenovaly,kdákaly,pilně snášely vajíčka a večer se v útulném kurníku posadily na hřad a sladce spaly až do rána.Jednoho dne se to slepičce omrzelo,nudila se na dvoře a řekla si,že se vydá na cesty,aby poznala svět a lidi.

3 2.Kapitola •Jak tak pochodovala,potkala hejno kačen.Pozdravila a kačer ji přátelsky zval aby si šla s nimi zaplavat.Jenže slepička neuměla plavat.

4 3.Kapitola •Za nějakou dobu šla proti ní po cestě kočka.Ta zase nabídla slepičce,aby se s ní vypravovala na lov myší.Jenže slepička jaktěživa myší nežrala.

5 4,Kapitola •Putovala,putovala,když na ni najednou někdo zaštěkal.Byl to veliký pes.Kousek odtud jsem si zahrabal chutnou kost,povídal.Pod’se mnou, zvu tě na hody.Kosti slepička tady nejedla.Nejradši ze všeho zobala zrníčka.

6 5.Kapitola •V cizině mi nerozumí,vzdychla si.Bude nejlepší,když se vrátím tam,kam patřím.Do statku na dvorek.A vrátila se a byla už se svým životem spokojená.


Stáhnout ppt "O slepičce,která nechtěla snášet vajíčka Autor: Lukáš Herák."

Podobné prezentace


Reklamy Google