Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Číslo DUM: VY_32_INOVACE_10 Autor: Mgr. Kateřina Sigmundová Vytvořeno: 13. 5. 2011 Anotace: Tento materiál slouží k procvičování přídavných jmen ve 3.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Číslo DUM: VY_32_INOVACE_10 Autor: Mgr. Kateřina Sigmundová Vytvořeno: 13. 5. 2011 Anotace: Tento materiál slouží k procvičování přídavných jmen ve 3."— Transkript prezentace:

1 Číslo DUM: VY_32_INOVACE_10 Autor: Mgr. Kateřina Sigmundová Vytvořeno: 13. 5. 2011 Anotace: Tento materiál slouží k procvičování přídavných jmen ve 3. a 4. ročníku na 1. stupni základní školy. ČESKÝ JAZYK 3. roč.

2 Podtrhni přídavná jména Marie-Hedvika má žluté vlasy a modré oči. Měla šaty ze stejné látky, jako máme záclony v salóně, jenže tmavě zelené, a bílý límeček se spoustou kulatých dírek na okraji. Posadila se k velkému stolu v jídelně a maminka nám přinesla mléčnou čokoládu a borůvkový koláč.

3 Správné řešení Marie-Hedvika má žluté vlasy a modré oči. Měla šaty ze stejné látky, jako máme záclony v salóně, jenže tmavě zelené, a bílý límeček se spoustou kulatých dírek na okraji. Posadila se k velkému stolu v jídelně a maminka nám přinesla mléčnou čokoládu a borůvkový koláč.

4 Doplň vhodné přídavné jméno Maminka má _____ šaty. Začal šplhat na ______ strom. Petr je ______ žák. Před námi je ______ cesta. Udělej k večeři ______ polévku. Náš dům je opravdu ______. V televizi dávají ______ pořad. Lucčin pokoj je _______. Viděl jsem ______ myš. Na rodiče musíš být _______.

5 Správné řešení Maminka má nové, hezké, červené…šaty. Začal šplhat na vysoký, listnatý...strom. Petr je pilný, chytrý, bystrý…žák. Před námi je dlouhá, nebezpečná, trnitá…cesta. Udělej k večeři čočkovou, rajskou…polévku. Náš dům je opravdu pěkný, velký…. V televizi dávají nový, hezký, zajímavý…pořad. Lucčin pokoj je neuklizený, malý, barevný…. Viděl jsem malou, šedou…myš. Na rodiče musíš být hodný, milý….

6 Co do řady nepatří? vysoký – bílý – správný – dobře – mokrý kočka – pes – štěká – kuře – Petra malý – deset – čočková – smutný – stejný běží – píší – pláče – musí – milý modrý – černý – pilný – žlutý – zelená zlatý – proužkovaná – dobrý – býlí - krátká

7 Správné řešení vysoký – bílý – správný – dobře – mokrý kočka – pes – štěká – kuře – Petra malý – deset – čočková – smutný – stejný běží – píší – pláče – musí – milý modrý – černý – pilný – žlutý – zelená zlatý – proužkovaná – dobrý – býlí - krátká


Stáhnout ppt "Číslo DUM: VY_32_INOVACE_10 Autor: Mgr. Kateřina Sigmundová Vytvořeno: 13. 5. 2011 Anotace: Tento materiál slouží k procvičování přídavných jmen ve 3."

Podobné prezentace


Reklamy Google