Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Základní škola a Mateřská škola Řepníky

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Základní škola a Mateřská škola Řepníky"— Transkript prezentace:

1 Základní škola a Mateřská škola Řepníky
Identifikátor materiálu: EU – ICT2 – 2/32 Název materiálu: Kočka z láhve Autor: Monika Bezdíčková Vzdělávací oblast: Člověk a svět práce Předmět: Pracovní činnosti Anotace: Prostorové vyjádření Třída : 1. a 2. Datum: září 2012 Autorem všech fotografických materiálů: Monika Bezdíčková

2 Motivace: pohádka ROZMAZLENÁ KOČKA
Malá Zuzanka seděla u stolu a kreslila obrázky. Najednou přiběhla mourovatá kočka. Vyskočila na opěradlo její židle a pozorovala, co Zuzanka maluje. ,,Copak to maluješ?" zeptala se. ,,Kreslím pro tebe domeček," odpověděla Zuzanka. ,,Podívej se : tohle je střecha, na ní komín a tady to jsou dveře ..." ,,A co v něm budu dělat?" ,,Budeš topit v kamenech a vařit kaši." Zuzanka přimalovala ještě kouř, jak vychází z komína. ,,A kde je okno? Kočka přece vždy skáče oknem." ,,Hned tu budou okénka. Jedno, druhé, třetí a čtvrté ..." Odpověděla Zuzanka a nakreslila čtyři okna. ,,A kde se budu procházet?" ,,No přece tady." Zuzanka nakreslila kolem domu plot a řekla : ,,Tohle bude zahrada." Kočka se podívala a vyprskla : ,,Copak to vypadá jako zahrada? Vždyť tam nic neroste!" ,,Jen chvilinku počkej," řekla Zuzanka. ,,Tady máš záhon s květinamy, opodál jablůňku s jablky a tady zase záhon se zeleninou : roste na nich mrkvička a zelí ..." ,,Zelí," učklíbla se kočka. ,,A kde budu chytat ryby?" ,,Třeby tady." Zuzanka nakreslila rybník a v něm rybičky. ,,To se mi líbí... A ptáčci tam budou?" zeptala se zvědavá kočka. ,,Já mám ptáčky moc ráda." ,,Ovšem že ano. Vidíš, už se tu objevila slepička , kohoutek, tady je husa a tři kuřátka ..." Kočka se najednou olízla, začala příst a tichounce zašeptala : ,,No .. a myšky tam také budou... v tom domečku?" ,,Kdepak, myši tam nebudou!" ,,A kdo bude můj domeček hlídat?" ,,U domečku bude stát hlídač .." Zuzanka nakreslila boudu. ,,Bude ho hlídat tenhle Bobík!" Při těch slovech mrskla kočka ocasem a naježila se. ,,Mně se tvůj domeček nelíbí," řekla, ,, Já v něm bydlet nebudu!" A odešla jako by ji někdo urazil. Řekněte nebyla to rozmazlená kočka?! A TO JE KONEC POHÁDEK O KOČKÁCH!!!!!!!

3 Kočka z láhve

4 Pomůcky: miska, tapetové lepidlo, noviny, skleněná láhev od piva (0,5 l), tempery, nůžky, polystyrénová kulička, herkules, černý papír

5 Postup: Do polystyrénové koule uděláme nůžkami otvor a kouli nasadíme na skleněnou láhev.

6 Z novin nastříháme proužky, máčíme je v tapetovém lepidle a polepíme jimi celou láhev.

7 Polystyrénovou kouli natřeme černou barvou, nůžkami vyřízneme dva otvory a vsadíme dvě uši ve tvaru trojúhelníku. Kouli nasadíme na láhev.

8 Celou kočku potřeme černou barvou, necháme zaschnout
Celou kočku potřeme černou barvou, necháme zaschnout. Nakreslíme, vystřihneme a nalepíme kočce oči. Domalujeme čumáček a pusinku, bílé bříško a pacičky.

9 Z černého papíru vystříháme proužky, dolepíme vousky a ocásek.

10 Máme hotovo.

11 Zdroj:


Stáhnout ppt "Základní škola a Mateřská škola Řepníky"

Podobné prezentace


Reklamy Google