Vše, co vás zajímá, nebo by zajímat mělo!!

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
…žiji podle Božích přikázání? …daruji peníze pro misii…?
Advertisements

čtyři skutečnosti, které vyžadují rozhodnutí
Základy pomohla položit lživá východiska Sexuální Revoluce : • Lidé jsou v podstatě dobří a sílu sexuality nezneužijí. • Nejdůležitější, a pro nás na prvním.
ČR pro Ježíše Termíny ŠVM v Malenovicích pro školní rok 2005/06 ŠVM II. AC/ECM - první víkend druhý víkend druhý.
TRHLINA Špatná zpráva s dobrým koncem
To je Tvůj dům 1. Přicházíme dnes Ti chválu vzdát.
Ježíšův dar lidstvu (Z pohledu vědy) Ježišová smrť Z pohľadu vedy.
1. Pojď k Pánu dnes, když volno ti dáno, | pojď, dokud Ježíš Spasitel tě zve, | přijmi to štěstí, jež dnes ti přáno, | když tebe volá do blízkosti své!
ADVENT 2012 Bůh přichází ke mně – já přicházím k Bohu
Ježíš – jméno, nad každé jméno!
Dosáhni cíle!.
Duchovní potřeby na konci života Doc. Aleš Opatrný, Th.D. KTF UK Praha.
OTČE Centrum pro katechezi Olomouc, Modlitba Páně při mši svaté „Když jsme byli pokřtěni, nepřijali jsme ducha otroctví, abychom se znovu báli,
V ODA A JEJÍ ŽEHNÁNÍ Voda má pro život člověka mnoho významů, především umožňuje život a očišťuje.
Symboly v obřadech křesťanské iniciace
z pohledu pedagogiky a katechetiky
A ty, Betléme efratský, ačkoli jsi nejmenší mezi judskými rody, z tebe mi vzejde ten, jenž bude vládcem v Izraeli, jehož původ je odpradávna, ode dnů.
Ve společenství s Matkou Boží
Nitro a osobní historie člověka o kterého se staráme Doc. Ing. Aleš Opatrný, Th.D. KTF UK v Praze Sekce spirituální péče Společnosti lékařské etiky ČLS.
Jak zvěstovat evangelium Obrněné Boží vojsko
≈1 Pe 1·8–9. 1Pe 1·9 Naše vírazáchrana duší. Záchrana z čeho? Z hříchu ze smrti. Jak tedy té víry dosáhnout? – Jak se stát věřícím?
Uctívání a chvála. Žalm 5,4-8: „Hospodine, ty můj hlas slyšíš zrána, ráno ti připravím oběť a budu čekat. Ty nejsi bůh, který má zálibu ve svévoli, zlý.
COS UDĚLAL TY. Mučen a popliván Já jsem na kříži byl Před svody satana Abych tě ochránil Život mi Otec vzal A co ty mě jsi dal?
Ježíšova velekněžská modlitba I
Světem běžím 1. Světem běžím dál jen s Tebou, věčný Pane můj, na cestu mi svítí slovo Tvé. Pokrm můj, můj nápoj je vždy konat vůli Tvou, zbraní mou je.
On Cítil jsi někdy touhu, udělat něco příjemného pro někoho, koho máš rád?
Copyright, 2005 Exodus Global Alliance Základy pomohla položit lživá východiska Sexuální Revoluce : Lidé jsou v podstatě dobří a sílu sexuality nezneužijí.
Centrum pro katechezi, Olomouc 2014 JEŽÍŠOVA VELEKNĚŽSKÁ MODLITBA II.
BOŽÍ DRAMA JEDNÁNÍ PRVNÍ - STVOŘENÍ - pokud sami sebe nejprve nechápeme jako úchvatné dílo, stvořené podle obrazu Božího, všechno ostatní bude pokroucené.
Ježíšův dar lidstvu (Z pohledu vědy) Ježišová smrť Z pohľadu vedy.
Centrum pro katechezi Olomouc, 2013
Vypráví se vtip: Katecheta se zeptá dětí v náboženství: „Děti je to chlupaté, má to dlouhý ocas a skáče to po stromě, co je to?“ Malý Jenda se ujme.
Věřím v CÍRKEV.... 1) Věřím v Boha Otce všemohoucího,stvořitele nebe i země; 2) i v Ježíše Krista, Syna jeho jediného, Pána našeho, jenž se počal z Ducha.
1. U stolu tvého církev tvá | zvěstuje, Ježíši | tvou smrtí že jsme spaseni, | poklade nejvyšší! | Tys věčně smířil s Otcem nás; | tvá oběť věčný platí.
KRÁLŮ KRÁLI, JÁ TĚ CHVÁLÍM, SRDCE MÉ TI DÁVÁ DÍK, PŘED TEBOU SE VŠECHNO SKLÁNÍ V POKOJI A RADOSTI. MRAČNA SMUTKU V TOBĚ MIZÍ, RADOST TVÁ MĚ NAPLNÍ. KRÁLŮ.
 © Centrum pro katechezi Olomouc.  Modlitba je setkání s Bohem.  Modlitba je rozhovor.  Modlitba je základní kámen naší víry. Vyrobilo Centrum pro.
Věřím v Boha, Syna.... 1) Věřím v Boha Otce všemohoucího,stvořitele nebe i země; 2) i v Ježíše Krista, Syna jeho jediného, Pána našeho, jenž se počal.
Je zbožnost cool? ZAJÍMAVÁ ZÁBAVNÁ PŘITAŽLIVÁ. Jak lidé kolem nás vidí zbožnost? Je to něco společného s Bohem Je to nuda Nejspíš to nemá žádný praktický.
Zeptej se sám sebe: „Mám utéct?“.
1. Bože náš, Otče náš, do ruky tvé s důvěrou klademe teď štěstí své: | Dítě, jež z lásky své i nám jsi přál, | od tebe život má, veď je i dál, | Dítě,
M I S E Slovo, které se stalo tělem A Slovo se stalo tělem a přebývalo mezi námi. Spatřili jsme jeho slávu, slávu, jakou má od Otce jednorozený Syn,
Věřím v Ducha.... 1) Věřím v Boha Otce všemohoucího,stvořitele nebe i země; 2) i v Ježíše Krista, Syna jeho jediného, Pána našeho, jenž se počal z Ducha.
Marta a Marie. Příběh o lásce Boha k člověku - Vztah z Boží strany beze zbytku naplněný - Vztah, který se máme snažit naplňovat i z naší strany - Vztah.
Papež František: Modlitba musí být smělá a neodbytná Centrum pro katechezi Olomouc, 2014Centrum pro katechezi Olomouc, 2014.
1. Ó kéž bych tisíc jazyků měl | a tisícerá ústa k nim, | bych lépe než kdo jiný uměl | ze hloubi srdce s plesáním | vždy novou vynést píseň chval o tom,
Efezským 2: 1, 2v nichž jste dříve žili podle běhu tohoto světa, poslušni vládce nadzemských mocí, ducha, působícího dosud v těch, kteří vzdorují Bohu.
Věřím v ŽIVOT VĚČNÝ. 1) Věřím v Boha Otce všemohoucího,stvořitele nebe i země; 2) i v Ježíše Krista, Syna jeho jediného, Pána našeho, jenž se počal z.
CHVÁLÍM DEN, KDY JSI PŘIŠEL K NÁM, PORAZIL SMRT, ZACHRÁNIL JSI NÁS, V RADOSTI TEĎ ŽIJEM V TOBĚ DÁL. PRÁZDNÝ KŘÍŽ A PRÁZDNÝ HROB, ŽIVOT VĚČNÝ PRO NÁS BYL.
NÁDHERNÝ 1. VE TVÉM SRDCI JE SOUCIT A SLITOVÁNÍ,
1. Ježíši milý, co jsi spáchal zlého, | že vyřkli ortel hněvu ukrutného? | Čím provinil ses, | v čem jen hledat vinu tvých slov a činů?
1. Jsem bouří žití znaven, ty při mně stůj: přístavem buď mi, hradem sám, Pane, můj. Když loďka žití mého už marně hledá cíl, ty pomoz rukou svojí, v přístav.
Věřím v Boha, Otce.... Věřím v Boha, Otce... Věřím v Boha, Otce... 1) Věřím v Boha Otce všemohoucího,stvořitele nebe i země; 2) i v Ježíše Krista,
1. Vezmi, Pane, život můj, | k své jej službě zasvěcuj
Neviditelná realita – cesta k záchraně Vyškov, Viktor Baláž.
1. Pán Bůh je láska, dal svého Syna, Pán Bůh je láska, miluje mne
Galatským. Autor a datum vzniku Pavel - po Jeruzalemském sněmu - v roce 49 po Kr. - jeden z nejstarších listů NZ.
Matoušovo evangelium.
DÁŠA POSPÍŠILOVÁ, SPASENÍ SKRZE SKUTKY??? DÁŠA POSPÍŠILOVÁ, NEJEN VÍRA, ALE I SKUTEK…
Galatským 5:22-23 Ovocem Ducha je však láska, radost, pokoj, trpělivost, laskavost, dobrota, věrnost, mírnost, sebeovládání.
Vyznání víry - OTEC Křesťanské vyznání víry
 Aneb to nejlepší, co nás mohlo potkat….  Na počátku Bůh stvořil nebe a zemi (Gen 1,1)  Bůh stvořil člověka, aby byl jeho obrazem, jako muže a ženu.
Sv. Faustýna Kowalska Maria Faustina /Helena/ Kowalska sv. Faustýna Kowalska Maria Faustina /Helena/ Kowalska.
Křesťanství Adámková. Co křesťanská víra není? Velmi často se setkávám s představou, že křesťanská víra znamená dělat určité věci za účelem naklonění.
Boží intervence ... Bůh na tvé straně
Jirka Pospíšil, AC Ivanovice
Zázrak komunikace s Bohem
Ježíš.
MŠE SVATÁ. Doxologie, obřady svatého přijímání
Vše, co vás zajímá, nebo by zajímat mělo!!
On.
Transkript prezentace:

Vše, co vás zajímá, nebo by zajímat mělo!! O životě Vše, co vás zajímá, nebo by zajímat mělo!!

Obsah: Kdo jsi? Jaký je tvůj původ? Proč žiješ? Jaký je smysl života? Končí život smrtí? Co říkají ostatní? Něco z historie Jde o tvůj život! A proto ... A co teď? Závěr

Kdo jsi? Jsi člověk. Lidská bytost, obdařená rozumem, inteligencí, citem, svobodnou vůlí, smyslem pro zodpovědnost a spravedlnost, .. Jsi jedinečný originál, hodnotná a drahá bytost. Jsi vrchol stvořitelského díla (nikoli evolučního vývoje) a máš předpoklady žít plnohodnotný ŽIVOT.

Jaký je tvůj původ Ve škole tě učili, že člověk se vyvinul složitým evolučním procesem v průběhu milionů let. Je to „vědecká pohádka“, která slouží k popření existence tvého Stvořitele – milujícího Boha. Ve skutečnosti jsi stvořen Bohem k Jeho obrazu, abys s Ním měl osobní vztah v pozici Jeho milovaného dítěte.

Proč žiješ? „Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ Takto se vyjádřil Jan Werich. Člověk je vrchol stvořitelského díla (NE evolučního vývoje) a má všechny předpoklady k tomu, aby podle toho také žil. Díky vlivu materialistických filozofií však o tom člověk neví a je tak okraden o nenahraditelnou úroveň a kvalitu života.

Proč žiješ? 2 Ty ŽIJEŠ, protože Bůh tě miluje a naplánoval pro tebe pestrý plnohodnotný ŽIVOT s mnoha dobrými věcmi, kterých si jako Jeho dítě můžeš užívat. Nemusíš se ničím trápit, hledat nějaké vlastní „řešení“problémů, ani rezignovat v beznadějně vypadajících okolnostech nebo se bát smrti. Můžeš se ještě DNES setkat se živým milujícím Bohem, stát se Jeho dítětem a ŽÍT!!

Jaký je smysl života Protože rozhodně nejsi „dílem náhody“, ani „produkt evolučního vývoje“, je naprosto jisté, že tvůj život MÁ nějaký smysl a není tedy nutné hledat si jiný – „svůj“. Materialistická filozofie, popírající existenci Boha, nutí lidi hledat vlastní „smysl života“ a svou hodnotu v tom, co mají, dělají, čeho dosáhli. Je to však marnost a prázdnota života.

Jaký je smysl života 2 I ten nejbohatší život s úspěchy v každé oblasti a dobrou pověstí u lidí je ve skutečnosti prázdný, jestliže člověk žije jen z vlastních sil a vůbec nespoléhá na Boha. Prostě žije, jako by Bůh neexistoval, jen podle vlastních měřítek a názorů. Navzdory všemu uspokojení však cítí ve svém nitru prázdnotu, kterou nelze ničím vnějším naplnit. Přesto se o to lidé stále snaží.

Jaký je smysl života 3 Kariéra, rodina, koníčky, majetek, sláva, schopnosti, popularita, .. nemohou opravdově uspokojit a dát životu pravý smysl. Skutečný smysl života a jeho opravdové uspokojení může člověku dát jen naplnění původního účelu života. Člověk je jediné stvoření, které neplní původní účel své existence a pokouší se najít si nějaký jiný.

Jaký je smysl života 4 Člověk je stvořen Bohem k Jeho obrazu, aby s Ním měl osobní vztah. Proto je pravdivé tvrzení, že „lidská duše nenalezne pokoj, dokud nespočine v Bohu!“ Skutečně NIC nemůže člověka opravdově uspokojit, než to, k čemu byl stvořen – osobní vztah se všemohoucím Bohem v pozici Jeho dítěte.

Končí život smrtí?? NE!! Fyzickou smrtí končí jen pozemská část lidského života. Člověk je ve své podstatě věčný DUCH s duší v těle. Fyzická smrt je jen oddělení ducha a duše od těla. Navíc není to definitivní oddělení. Fyzická smrt rozhodně neznamená konec existence, jak se mnozí marně a mylně domnívají. Člověka nelze úplně zničit. Ani spálením těla a rozptýlením popela není „konec“. Pro někoho bohužel EXISTUJE život po smrti.

Končí život smrtí?? 2 Nebe a peklo jsou zcela reálná místa a o tom, KDE člověk bude, si rozhoduje tady a teď. Žádný očistec, žádná reinkarnace, žádná „nicota“ – jen věčnost v nebi s Bohem nebo v pekle bez Boha. Vyber si TEĎ svým postojem k Ježíši!

CO říkají ostatní? Mnohé náboženské a filozofické skupiny mají vlastní nauky o životě, o Bohu, o smrti. Některé Boha popírají a mluví třeba o různých „bozích“ nebo povyšují člověka jako „pána tvorstva“. Jiné sice mluví o Bohu, ale podle vlastních představ v rozporu s tím, jak On sám se dává poznat. Popisují Ho negativně (přísný, krutý, nedostupný, ..) a nutí lidi, aby se snažili zasloužit si Jeho přízeň a v konečném důsledku spasení svými skutky. Ruší Boží instrukce vlastními příkazy, které jim často odporují.

CO říkají ostatní? 2 Některé skupiny slibují lidem „nebe“ za členství u nich nebo za dodržování různých učení a rituálů. ALE každý člověk potřebuje a může znát Pravdu – znát Boha OSOBNĚ a mít s Ním vztah, který nelze nahradit žádnými naukami a obřady!!

Něco z historie Člověk je stvořen Bohem k Jeho obrazu pro osobní VZTAH. Má svobodnou vůli a v jednom momentu se rozhodl neposlechnout Boha. Tím se osobní vztah narušil a navíc se na světě začalo rozmáhat zlo v nejrůznějších formách (hlad, bída, nemoci, bolesti, strach, nenávist, násilí, smrt, ..) jako důsledek tohoto hříchu. Bůh však také připravil plán záchrany pro celé lidstvo a pro ten účel stvořil speciální národ, odlišný od ostatních, z něhož později vzešel slíbený Zachránce.

Něco z historie 2 Ježíš Kristus přišel, jak o něm bylo prorokováno, a také celý jeho život, smrt a vzkříšení byly naplněním všech proroctví o slíbeném Mesiáši. Během své pozemské služby reprezentoval skutečný Boží charakter a vůli (uzdravení, vysvobození,..) a konfrontoval náboženské vůdce, kteří upravovali Boží slovo a nadřazovali mu své nauky (totéž se děje i dnes v mnoha církvích). Vzal na sebe trest za hříchy všech lidí a zemřel na kříži, aby odstranil překážku mezi lidmi a Bohem a umožnil tak obnovení osobního vztahu.

Jde o tvůj život!! Ježíš zemřel za všechny lidi v celých dějinách kdekoli na světě, ale je to osobní!! Každý sám to musí osobně přijmout pro sebe. Každý člověk se před Bohem provinil a odplatou je věčná smrt (trvalé oddělení od Boha v nekonečném trápení). Ježíš vzal TVOU vinu na sebe. Zemřel kvůli TOBĚ, abys TY mohl ŽÍT! Smířil TĚ s Bohem. Můžeš Ho poznat OSOBNĚ, stát se Jeho dítětem a ŽÍT plnohodnotný ŽIVOT, který pro TEBE připravil.

A proto ... Nezáleží na tom, co si myslíš, čemu věříš nebo ne, jaké máš zkušenosti. Záleží na tom jediném: Jsi člověk – hodnotná a vzácná bytost a tvůj Stvořitel pro tebe naplánoval nádherný ŽIVOT v Jeho blízkosti. Z lásky k TOBĚ dal to nejdražší, aby ti zpřístupnil všechno, co pro TEBE připravil, a mohl jsi naplno ŽÍT v pozici Jeho dítěte – už teď i na věčnosti. Setkej se s Ním ještě DNES a přijmi Jeho drahocenný DAR.

A proto ... 2 Oslov Ho třeba takto: „Pane Bože, dosud jsem Tě neznal. Chci Tě znát a být s tebou. Děkuji Ti, že Ježíš svou smrtí na kříži zaplatil za všechny moje viny a hříchy a smířil mě s Tebou. Věřím, že byl vzkříšen, a přijímám Ho teď jako svého Zachránce a Pána svého života. Prosím, veď mě po svých cestách a vyučuj mě svým Slovem. Děkuji Ti, že od této chvíle smím být Tvým dítětem a Ty jsi můj milující Táta. Ve jménu Ježíše Krista, AMEN!“

A co teď?? Toto je nejdůležitější rozhodnutí v životě!! Přijatou obětí Ježíše jsi byl ospravedlněn a posvěcen. Před Bohem jsi spravedlivý a svatý! TY = tvůj duch je přetvořen k Božímu obrazu, jsi znovu narozen z Boha a stal ses Božím dítětem. Všemohoucí Bůh je tvůj milující Otec. Bude tě dál vést, učit a vychovávat. To dělá především skrze své Slovo – Bibli a také společenství dalších Božích dětí, znovuzrozených křesťanů. Vyhledej ve svém okolí takové křesťanské společenství a buduj osobní vztah se svým Tátou! Můžeš Mu ve všem důvěřovat!! A na konci svého pozemského života prostě odejdeš DOMŮ!!

Závěr Další užitečné informace o životě a pro život najdeš na www.apostol.webnode.cz