Sächsisches Staatsministerium der Finanzen Referat 17 – Kontrolle EU-Fonds Kontrola operací v rámci finanční kontroly EU Informační akce pro projektové.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9. výzva IOP - Komunikační infrastruktura veřejné správy Ing. Jana Břicháčková.
Advertisements

Možnosti a limity kontroly obcí
Kontrola nakládání s dotacemi ze strany FÚ Ing. Jan Minařík prosinec 2010.
Kontrola podle čl. 16 Kontrolor podle čl. 16 Oddělení kontroly dotací.
Rozhodnutí o poskytnutí dotace
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Co je důležité znát pro realizaci projektu?
1 Struktura dotačních titulů Středočeského kraje pro rok 2014.
Nejčastější pochybení při administraci Monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
David Novák 28/ Auditní činnost v rámci ROP Jihozápad.
Přehled realizovaných plateb a opatření k urychlení proplácení projektů financovaných z ROP Střední Morava 2. září 2009 Olomouc 8. září 2009 Zlín Výroční.
Monitorovací zpráva (MZ) Projektová část
Přístup ke kontrole prostředků poskytnutých ČR ze zahraničí Josef Polák Výroční konference ROP JZ Listopad 2011.
Systém kontrol realizovaných u příjemců Ing. Lukáš Brabenec 25. září 2013.
1 Seminář. 2 Veřejná podpora Obecná pravidla PRV.
GRANTOVÝ SYSTÉM MČ Praha 21 ZMĚNY ŽÁDOST VYÚČTOVÁNÍ ÚJEZD NAD LESY 7. LEDNA 2012.
Národní a regionální dotační tituly. Význam národních a regionálních dotačních titulů Jejich význam postupně klesá, pro mnohé subjekty přesto téměř nezbytné.
Realizace projektu - ČR Centrum pro regionální rozvoj.
Nejčastější pochybení při administraci monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
Základní povinnosti příjemců dotací Ing. Lukáš Brabenec 12. června 2014.
Pro MAS projekty (období 2007 – 2013) Státní zemědělský intervenční fond, Ministerstvo zemědělství.
ČASTÉ CHYBY PŘI ZPRACOVÁNÍ ŽÁDOSTI O DOTACI 8. října 2013 Ing. Petra Salačová, OAP Ústí nad Labem 1.
PŘÍLOHY MONITOTROVACÍ ZPRÁVY Tyto globální granty jsou spolufinancovány ESF a státním rozpočtem ČR.
„ Finanční zprávou pro Akci 3 krok za krokem “. Základní finanční pravidla programu  Pravidla dána Příručkou pro Akci 3 a Rozhodnutím o poskytnutí dotace.
Moravská Třebová, Ing. Mgr. Dana Buriánková, vedoucí odboru finančního Dotace z Integrovaného operačního programu, oblast podpory 2.1 Zavádění.
Finanční kontrola prováděcí vyhláška 416/2004Sb., aplikace v praxi
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Závěrečná monitorovací zpráva a její zpracování v Benefitu.
Audity finančních prostředků spolufinancovaných z fondů EU Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
Představení Zprostředkovatele a partnera programu Martina Bečvářová Praha (květen 2015)
1 OP Espon 2013, Kontrola prvního stupně Národní informační den pro zájemce,
PROVÁDĚNÉ KONTROLY PLNĚNÍ PODMÍNEK ROZHODNUTÍ Úřad vlády České republiky Odbor právní a kontrolní.
Plán výdajů a financování Společný technický sekretariát.
Způsob financování sociálních služeb v rámci projektu „Služby sociální prevence v Olomouckém kraji“ Ing. Pavel Poles Odbor strategického rozvoje kraje.
Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.
 projektová dokumentace pro územní řízení 2009  žádost o vydání územního rozhodnutí září 2010  vydání územního rozhodnutí srpen 2011  nabytí právní.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Administrace projektu (finanční část) Pracovní workshop pro příjemce – 2. výzva PO 1, 2. GG
Archivace dokumentace projektu a součinnost při kontrolách.
Postupy při proplacení dotace, závěrečná žádost o platbu u projektů nezakládajících veřejnou podporu.
Seminář k „Výzvě na technologická centra a elektronické spisové služby“ Oblast podpory: 2.1 Zavádění ICT v územní.
Financování sociálních služeb 2015 Olomouc
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Kroměříž
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Prioritní osa 3 – Udržitelné využívání.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Prioritní osa 3 – Udržitelné využívání.
Program rozvoje venkova ČR na období NEJČASTĚJŠÍ CHYBY ŽADATELŮ O DOTACE 11. října 2016 od 8:00 – 31. října 2016 do 13:00.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Přerov Podmínky pro dopracování projektu (problémy, rizika)
Rozpočtové hospodaření obcí v roce 2016 Leden 2016.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
EUROREGION ELBE/LABE 1 Společný Fond malých projektů v EUROREGIONU ELBE/LABE
Seminář pro žadatele k 5. výzvě IROP „ VYSOCE SPECIALIZOVANÁ PÉČE V OBLASTECH ONKOGYNEKOLOGIE A PERINATOLOGIE " Ing. Oldřich Hnátek Zadávání a kontrola.
Monitorovací zprávy projektů realizovaných v OP LZZ z hlediska obsahu Seminář pro příjemce.
Schválením žádosti projekt nekončí
Kontrola prvního stupně
Vyúčtování projektů nestátních neziskových organizací za rok 2016
Krajský úřad Ústeckého kraje 9. února 2009
Kontroly na místě a nesrovnalosti projektů realizovaných v OP LZZ
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
Druhy kontrol projektu:
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Implementace KAP v Jihočeském kraji I
Ověření a udržitelnost malého projektu
Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9
PROCES INVESTIC NĚKTERÉ ASPEKTY U VEŘEJNÉ SPRÁVY.
PROVÁDĚNÉ KONTROLY PLNĚNÍ PODMÍNEK ROZHODNUTÍ
Transkript prezentace:

Sächsisches Staatsministerium der Finanzen Referat 17 – Kontrolle EU-Fonds Kontrola operací v rámci finanční kontroly EU Informační akce pro projektové partnery dne 15. ledna 2013 Heiko Fiedler (referent na Saském státním ministerstvu financí)

Sächsisches Staatsministerium der Finanzen Referat 17 – Kontrolle EU-Fonds Úkoly Auditního orgánu v rámci finanční kontroly EU

Sächsisches Staatsministerium der Finanzen Referat 17 – Kontrolle EU-Fonds Úkoly Auditního orgánu případně národních kontrolních orgánů ( = „skupina auditorů“) Kontrola operací Systémové kontroly Lead partneři a projektoví partneři Národní orgány Roční kontrolní zpráva a stanovisko k 31. prosinci Evropské komisi

Sächsisches Staatsministerium der Finanzen Referat 17 – Kontrolle EU-Fonds Kontrola operací Kdo? Jak dlouho? Co? Kde? Kdy? Koho?

Sächsisches Staatsministerium der Finanzen Referat 17 – Kontrolle EU-Fonds Kdo? Ministerstvo financí ČRSaské státní ministerstvo financí

Sächsisches Staatsministerium der Finanzen Referat 17 – Kontrolle EU-Fonds Koho? Lead partnery a partnery projektů, vybraných v rámci vzorku operací vybraných v rámci vzorku operací (vzorek z projektů, jejichž výdaje byly v předchozím roce hlášeny Evropské komisi

Sächsisches Staatsministerium der Finanzen Referat 17 – Kontrolle EU-Fonds Kdy? 1. kalendářního pololetí Zásadně během 1. kalendářního pololetí (společné každoroční určení vzorku českým a saským ministerstvem financí na počátku roku )

Sächsisches Staatsministerium der Finanzen Referat 17 – Kontrolle EU-Fonds Kde? Na místě u lead partnera a projektových partnerů

Sächsisches Staatsministerium der Finanzen Referat 17 – Kontrolle EU-Fonds Co? Kompletní kontrola všech originálů dokladů, které mají s výdaji souvislost které mají s výdaji souvislost

Sächsisches Staatsministerium der Finanzen Referat 17 – Kontrolle EU-Fonds Jak dlouho? Podle rozsahu projektu cca 1 až 3 dny

Sächsisches Staatsministerium der Finanzen Referat 17 – Kontrolle EU-Fonds Časté chyby

Sächsisches Staatsministerium der Finanzen Referat 17 – Kontrolle EU-Fonds „POROVNÁNÍ PLÁN - SKUTEČNOST“ Byla pravidla / dohody (= „PLÁN“), vyplývající z následujících dokumentů, skutečně dodržena (=„SKUTEČNOST“)?: Realizační dokument Smlouva o poskytnutí dotace Kooperační smlouva

Sächsisches Staatsministerium der Finanzen Referat 17 – Kontrolle EU-Fonds Podklady ke Smlouvě Smlouva o poskytnutí dotace Realizační dokument (RD) Povinnost dodržovat RD je zakotvena v § 22 Smlouvy o poskytnutí dotace •Způsobilé výdaje: Bod 5.4 obecné části RD Sasko: národní část RDII body 1.1 bis 1.3 ČR: Národní část RD III bod 2 •Nezpůsobilé výdaje:: Bod obecné části RD Sasko: národní část RD II bod 1.4 ČR: Národní část RD III bod 2.1

Sächsisches Staatsministerium der Finanzen Referat 17 – Kontrolle EU-Fonds Podklady ke Smlouvě Smlouva o poskytnutí dotace Realizační dokument (RD) Zadávání veřejných zakázek § 11 Smlouvy o poskytnutí dotace Příloha pro české kooperační partnery Bod obecné části RD, národní části vždy bod 1.2 RD a Příloha k RD •Lhůta účelového vázání prostředků § 6 Smlouvy o poskytnutí dotace •Informační a publikační povinnosti: § 13 Smlouvy o poskytnutí dotace a Příloha ke Smlouvě o poskytnutí dotace •Archivační povinnosti: § 15 Smlouvy o poskytnutí dotace

Sächsisches Staatsministerium der Finanzen Referat 17 – Kontrolle EU-Fonds Zkušenosti z programového obodbí a : a : Většina chyb spočívá v porušení národních předpisů ! porušení národních předpisů Porušení předpisů EU

Sächsisches Staatsministerium der Finanzen Referat 17 – Kontrolle EU-Fonds Časté chyby •Nepředložení, případně chybějící dokumentace klíče výpočtu podílu na režijních nákladech (například telefonní poplatky, kancelářský materiál) Režijní náklady, stanované na základě paušálních částek nejsou způsobilé (bod obecná část RD) ! •Nedoložené náklady, případně chybějící výlučný vztah nákladů na telefonní poplatky, kancelářský materiál, cestovních náhrad k projektu •Vyúčtování personálních nákladů, které nesouvisejí s projektem (například v případě podílové činnosti), chybějící doklady činnosti,

Sächsisches Staatsministerium der Finanzen Referat 17 – Kontrolle EU-Fonds Časté chyby •Porušení předpisů o zadávání veřejných zakázek (např. chybějící dokumentace zadávacího řízení, chybějící doklad o předložení minimálně tří nabídek) Velmi závažnými chybami jsou například chybějící výběrové řízení nebo špatný druh zadávacího řízení •Nezohlednění odpočtu DPH •Nezohlednění příjmů (poručení informačních povinností dle §9 Smlouvy o poskytnutí dotace) •Porušení informačních a publikačních předpisů

Sächsisches Staatsministerium der Finanzen Referat 17 – Kontrolle EU-Fonds Časté chyby •Výdaje před datem oficiální registrace žádosti, tzn. mimo schváleného období – v tomto případě se nejedná o náklady na přípravu projektu (srv. § 4 Smlouvy o poskytnutí dotace) •Materiální chyby ve vyúčtování (například dvojí zaúčtování, překlepy) •Chybějící doklad skutečného vydání finančních prostředků (výpisy z účtů, pokladní kniha) •Nedodržení lhůty účelového vázání prostředků v délce 5 let v případě investic •Neuskutečněné výdaje, vyúčtování bezpečnostních jistin •Nezohlednění poskytnutých skont (srv. Příloha Smlouvy o poskytnutí dotace)

Sächsisches Staatsministerium der Finanzen Referat 17 – Kontrolle EU-Fonds Časté chyby (obecná poznámka) Pečlivá dokumentace všech kroků, která umožní bezproblémovou a průběžnou přehlednost realizace dotace a přijatých rozhodnutí včetně hlavních důvodů „Co není dokumentováno, to nebylo“

Sächsisches Staatsministerium der Finanzen Referat 17 – Kontrolle EU-Fonds Vielen Dank für Ihre Aufmerksamkeit ! Děkuji za pozornost !