ROP Střední Morava nástroj podpory pro rozvoj cyklodopravy a cykloturistiky ve Zlínském kraji Zlín: 29. června 2012.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Advertisements

Strukturální fondy na MŠMT Setkání českých technologických platforem
Východiska EU pro zaměření priorit Olomouckého kraje v kohezní politice EU Budoucnost Olomouckého kraje v rámci kohezní politiky EU 2014+,
Představení Generálních sekretářů a generálního zmocněnce Aktuální stav přípravy 2014 – 2020.
Aktuální proces přípravy programového období 2014+
Institut pro integraci České republiky do Evropské unie Jak na projekt spolufinancovaný ze SF EU Mgr. Marek Havrda, MA.
Aktuální stav čerpání evropských fondů Příprava na další programovací období z pohledu regionů Mgr. Radko Martínek hejtman Pardubického kraje.
KIPR Šumava první schůzka s ředitelem NSZM Ing. Petrem Švecem se uskutečnila na Modravě PS UR, akce komunitního plánování v šumavských.
Kohezní politika EU – současnost a perspektiva Radomír Špok Institut pro evropskou politiku EUROPEUM.
Evropský sociální fond v kontextu politiky soudržnosti Ing. Světlana Navarová, vedoucí oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV.
Přehled realizovaných plateb a opatření k urychlení proplácení projektů financovaných z ROP Střední Morava 2. září 2009 Olomouc 8. září 2009 Zlín Výroční.
Výroční konference ROP Střední Morava Využití nového modelu administrace pro přípravu projektových záměrů z ROP Střední Morava OlomoucZlín
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013 Dřevohostice
Fond soudržnosti EU v ČR Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice do.
Integrovaný plán rozvoje města (IPRM) Integrovaný plán rozvoje města („IPRM“) Sekce regionální politiky a cestovního ruchu Integrovaný plán rozvoje města.
Nástroj pro realizaci IS rozvoje území. Umožňuje koordinaci navzájem provázaných a územně zacílených intervencí z různých prioritních os jednoho či více.
Podpora inovací v rámci kohezní politiky
Podpora v rámci Programu rozvoje venkova v období
Finanční prostředky pro příští programové období prosince 2006 Ing. Bohdan Hejduk, náměstek ministra.
Aktuální informace o Regionálním operačním programu regionu soudržnosti Střední Morava Ing. Zdeněk Bogoč Úřad Regionální rady.
Praha a fondy EU Programové období 2007 – 2013 Markéta Reedová náměstkyně primátora HMP.
Strategie čerpání evropských fondů v období 2007 až 2013: Konkurenceschopná česká ekonomika Ing. Martin Tlapa, MBA náměstek ministra průmyslu a obchodu.
Zkušenosti s využitím fondů EU v letech v Olomouckém kraji Olomouc:
Výroční konference ROP Střední Morava Využití nového modelu administrace pro přípravu projektových záměrů z ROP Střední Morava OlomoucZlín
Regionální politika v České republice a Evropské unii 5 Národní rozvojový plán ČR Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti.
Tento projekt je spolufinancovaný z Evropského fondu regionálního rozvoje. Akce se koná v rámci Programu cezhraničnej spolupráce SR-ČR pod názvem.
Integrovaný plán rozvoje města Kutná Hora 21. srpna 2007.
AKTUÁLNÍ INFORMACE O REGIONÁLNÍM OPERAČNÍM PROGRAMU STŘEDNÍ MORAVA Bouzov, 8. října 2008.
Evropské fondy v kontextu rozvoje města Brna Marie ZEZŮLKOVÁ Kancelář strategie města.
1 Inovace 2007 Týden výzkumu, vývoje a inovací Operační programy na období Doc. Ing. Karel Šperlink, CSc.prosinec 2007.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Úvod do regionální politiky EU v ČR Eurocentrum Praha,
Chomutov, RNDr. Josef POSTRÁNECKÝ URBÁNNÍ DIMENZE VÝHLED V OBDOBÍ 2014+
Cíle výzev Operačního programu Výzkum a vývoj pro inovace (OP VaVpI)
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Daniel Braun 1. náměstek ministra Výsledky střednědobého hodnocení, návrh rozvojových cílů.
Strukturální politika
ROP: FINANCE PRO VÁŠ INVESTIČNÍ ZÁMĚR Výroční konference Regionálního operačního programu Střední Morava Zlín, 8. září 2009.
IX. Konference Finance pro města a obce Libor Lukáš hejtman Zlínského kraje zástupce AKČR pro Regionální operační programy Využití Regionálních.
ROP: FINANCE PRO VÁŠ INVESTIČNÍ ZÁMĚR Výroční konference Regionálního operačního programu Střední Morava Olomouc, 2. září 2009.
Operační program Průmysl a podnikání 2004 – 2006 Výsledky, hodnocení a dopady pro nové programovací období 2007– června 2009 Praha.
FONDY EU Programové období
ministryně pro místní rozvoj
REGIONÁLNÍ AKČNÍ PLÁN PRO ÚZEMÍ KRAJE VYSOČINA (RAP)
Příprava programového období Ministerstvo pro místní rozvoj.
Strukturální fondy EU a priority MŠMT Ondřej Liška ministr školství, mládeže a tělovýchovy.
Evropské fondy Mgr. Kateřina Neveselá
Ivan Matulík Ředitel Úřadu Regionální rady Učíme se investovat VÝROČNÍ KONFERENCE REGIONÁLNÍHO OPERAČNÍHO PROGRAMU STŘEDNÍ MORAVA Přerov
Územní dimenze a nové nástroje v programovém období Mgr. Jelena Kriegelsteinová Ministerstvo pro místní rozvoj ČR.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM (IROP) - možnost získání FINANČNÍ PODPORY pro pořízení územně plánovacích dokumentů - alokace 46 mil. EUR 1.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Zkušenosti s činností ROPu Střední Morava a náhled na implementaci v příštím programovém období aneb od administrace k řízení EU fondů Roztoky.
VYHLÁŠENÍ 1. VÝZVY POPRVÉ V ČESKÉ REPUBLICE Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013 Tisková konference – Zlín
Závěrečná konference OPPA a OPPK PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI Evropský sociální fond Evropský fond pro regionální rozvoj.
Aktuální stav přípravy programového období František Kubeš odbor regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj ČR RSK Pardubického.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Seminář pro žadatele Výzva č. 32/ Fyzická revitalizace území 22. ledna 2013 Olomouc.
Podpora obcí s rozšířenou působností z ROP Střední Morava v programovém období Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Regionální interveční rámec pozice AK ČR pro programové období 2014+
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Veřejné rozpočty Mgr. Oldřich Hájek.
ROP JV – informace o novém programovém období
Integrovaný plán rozvoje území Zlín pro období
SEMINÁŘ K VYHLÁŠENÉ VÝZVĚ 02/2007 REGIONÁLNÍHO OPERAČNÍHO PROGRAMU STŘEDNÍ MORAVA Olomouc Zlín Uherské Hradiště 18.
SEMINÁŘ K VYHLÁŠENÉ VÝZVĚ 06/2008 REGIONÁLNÍHO OPERAČNÍHO PROGRAMU STŘEDNÍ MORAVA Olomouc 19. května 2008.
Starosti starostů s evropskými fondy, Praha
Aktualizace Regionálního akčního plánu Zlínského kraje Ing
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
Daniel Braun Ministerstvo pro místní rozvoj Praha, 22. června 2012
oddělení absorpční kapacity Odboru strategického rozvoje kraje
Transkript prezentace:

ROP Střední Morava nástroj podpory pro rozvoj cyklodopravy a cykloturistiky ve Zlínském kraji Zlín: 29. června 2012

OSNOVA PREZENTACE 1.ROP Střední Morava – cyklostezky v číslech 2.Hlavní východiska pro financování z operačních programů 3.Jaké jsou hlavní výzvy pro období Závěrečné shrnutí

Celkový finanční rámec ROP SM činí cca. 17,5 mld. Kč (s ohledem na aktuální propočet kursu Kč/EUR) –Schválené projekty cyklostezky – dotace celkem 623 mil. Kč •Z toho Zlínský kraj357 mil. Kč, tj. 57% –Schválené projekty – podpořená délka 129 km cyklostezek •Z toho Zlínský kraj61,5 km –Ukončené projekty (reálně už teď postaveno): 94 km •Z toho Zlínský kraj 32,5 (info: výzvy č. 2/2007, č. 15/2009, č. 22/2011) Probíhá hodnocení výzvy č. 31/2012 (ukončení příjmů do ) –Alokace 160 mil. Kč, předložené projekty 364 mil. Kč (z toho ZK 156 mil. Kč), převis 2,27 –Počet předložených projektů – 41, z toho ZK ROP Střední Morava – cyklostezky v číslech

1.Jaké jsou cíle? Co chceme dosáhnout? 2.Jaký je soulad s podporovanými oblastmi intervencí z evropských nařízení? 3.Jaký je soulad s koncepčními dokumenty ČR, kraje, města, obce, mikroregionu atd.? 4.Jaká je architektura – struktura operačních programů v ČR? 5.Jaký je účel x cíl podporovaných opatření? 6.Jak je zajištěna efektivita a hospodárnost realizovaných finančních operací? 7.Jak je prováděna koncentrace – výběr financovaných operací? 2. Hlavní východiska pro financování z operačních programů

Potřeby, problémy (cílová skupina) CíleVstupyOperaceVýstupy Výsledky Dopady efektivita užitečnost a udržitelnost relevance účinnost Socioekonomické problémy Logika programování a projektů

Operační programy – cíl Konvergence OP název Počet OP Celkem v mil. Eur% OP Podnikání a inovace ,311,75% OP věda a výzkum pro inovace ,78,0% OP Lidské zdroje a zaměstnanost ,87,0% OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost ,87,0% OP Životní prostředí ,919,0% OP Doprava ,122,25% Integrovaný OP ,06,0% Regionální operační programy ,018,0% OP Technická asistence1 258,81,0% Cíl Konvergence - Celkem ,4100% Fondy – ERDF, ESF, Fond soudržnosti

3. Jaké jsou hlavní výzvy pro období Abychom mohli skutečně zvýšit efektivitu a synergie investovaných prostředků ve prospěch růstu konkurencescnopnosti ČR, regionů, měst, obcí – v období hospodářské stagnace – potřebujeme především: 1.Důraz na zvýšení efektivity investovaných prostředků, požadavek na stanovení cílů, kterých má být dosaženo (omezení podporovaných investic) 2.Podpora územního přístupu – vazba na konkrétní místo 3.Podpora integrovaného přístupu a nových nástrojů (strategie místního rozvoje, integrované územní investice apod.) – viz. zkušenosti ROP Střední Morava – IPRÚ, Koncepty, IPRM 4.Zjednodušení administrace (je nutné ale vycházet z podrobné analýzy, co je faktickou příčinou složitosti nynějšího systému; např. metodické pokyny na národní úrovni, soutěž projektů – jako projev absence kvalitního plánování a uplatňování principu koncentrace… ) 5.Účinné plánovací, rozhodovací a realizační mechanismy na úrovni ČR i přímo v území (koncepční přístup a zdravý rozum) 6.Spolupracující partnerství na úrovni ČR i v území 7.Shodu na stanovených cílech (měřitelných) ve vztahu k využití potenciálu a k řešení rozvojových potřeb území 8.Zajištění návaznosti na získané znalosti a zkušenosti (bez „lidí“ s odpovídajícími znalostmi a dovednostmi to nepůjde)

3. Jaké jsou hlavní výzvy pro období Účinné plánovací, rozhodovací a realizační mechanismy na úrovni ČR i přímo v území (koncepční přístup a zdravý rozum) 6.Spolupracující partnerství na úrovni ČR i v území 7.Shodu na stanovených cílech (měřitelných) ve vztahu k využití potenciálu a k řešení rozvojových potřeb území 8.Zajištění návaznosti na získané znalosti a zkušenosti (bez „lidí“ s odpovídajícími znalostmi a dovednostmi to nepůjde)

DĚKUJI VÁM ZA POZORNOST Ivan Matulík ředitel Úřadu Regionální rady