Územní plánování pracovní porada s ORP Vyhodnocování územního plánu a jeho změny - § 55 SZ Zpracoval: Martin Herzog 7. června 2013.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Novela stavebního zákona ve vazbě na ustanovení § 50 návrh územního plánu
Advertisements

Evidence územně plánovací činnosti systém ILAS
Územně analytické podklady obce s rozšířenou působností Děčín
Porada pracovníků měst a obcí Královéhradeckého kraje vykonávajících agendu na úseku územního plánování a stavebního řádu část územní plánování 18. prosince.
Pořizování územního plánu (vztah k dotčeným orgánům)
Územní plán Liberec.
Regulační plán Regulační plán v řešené ploše stanoví -podrobné podmínky pro využití pozemků, -pro umístění a prostorové uspořádání staveb, -pro ochranu.
NÁMITKY A PŘIPOMÍNKY Návrh rozhodnutí o námitkách a vyhodnocení připomínek podle ustanovení § 53 stavebního zákona.
Přednáška na téma Rozbor udržitelného rozvoje území a vyhodnocení vlivů vyhodnocení vlivů zásad územního rozvoje a územního plánu na udržitelný rozvoj.
Nástroje územního plánování
ÚZEMNÍ PLÁN OBCE A ÚZEMNĚ ANALYTICKÉ PODKLADY OBCÍ
KONCEPT ÚZEMNÍHO PLÁNU ODOLENA VODA pro veřejné projednání –
NOVÝ ÚZEMNÍ PLÁN LIBEREC
1 Středočeské reality PRAKTICKÝ PŘÍNOS MINIS Loučeň Září 2008 Ing. arch. Vlasta Poláčková, Mgr. Josef Beneš, Ing. Jindřich Poláček.
Stavební zákon a územní plánování
Nástroje územního plánování Přípravné Územně plánovací podklady územně analytické podklady územní studie Plánovací Politika územního rozvoje Územně plánovací.
Kontroly provedené v roce 2013 Hradec Králové Nechanice Borohrádek Hronov Vrchlabí Janské Lázně Smiřice Libáň Brumov Náchod Trutnov Rtyně v Podkrkonoší.
Pořizování územního plánu
ZADÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU Zákon č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu, ve znění pozdějších předpisů Vyhláška č. 500/2006 Sb., o územně analytických.
1 Evidence územně plánovací činnosti, ukládání a poskytování písemností Evidence územně plánovací činnosti, ukládání a poskytování písemností Krajský úřad.
Proces pořizování územně plánovací dokumentace
! Proces pořízení územního plánu
Územního plánování na obcích v roce 2007 setkání tajemníků obcí Karlovarského kraje KÚKK, ORR, odd. územního plánování, Jana Kaválková.
Zhodnocení potřeby vymezení nových zastavitelných ploch Bc. Josef Velíšek Odbor regionálního rozvoje KÚPK.
1 Zpráva o uplatňování územního plánu Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení územního plánování Porada s ÚÚP, Krajský.
Forma změny územního plánu Bc. Josef Velíšek Odbor regionálního rozvoje KÚPK.
Veřejné projednávání PÚR ČR září  Byl zpracován na základě § 32 zákona č.183/2006 Sb. V souladu s tímto ustanovením: ◦ stanoví republikové.
1 Zadání územního plánu Zadání územního plánu Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení územního plánování Plzeň, Krajský.
KONFERENCE PROTIPOVODŇOVÁ OCHRANA – PREZENTACE VÝSLEDKŮ PILOTNÍHO PROJEKTU „ATLAS LABE NA ÚZEMÍ KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE“ Projekt je spolufinancován Evropskou.
? Územní (prostorové) plánování ÚP
! Územní plán (ÚP) Management a Rozvoj Obcí Nástroje – listopad
Posuzování vlivů na životní prostředí v územním plánování (SEA proces) Zákon č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí, ve znění zákona.
Správa stavební 2 Filip Dienstbier, 2010 Nástroje územního plánování Územně plánovací podklady Politika územního rozvoje.
Správní právo 3 Přednáška č. 6 JUDr. Veronika Vlčková
Ochrana životního prostředí v rámci stavebního práva Právo životního prostředí I.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Územně analytické podklady správních obvodů obcí s rozšířenou působností v území Jihomoravského kraje třetí / čtvrtá úplná aktualizace Územně analytické.
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Dopravní inženýrství a ÚPD a doprava Podklady ke cvičení Převzato a upraveno dle Zákonů.
NOVELA ZÁKONA Č. 334/1992 SB., O OCHRANĚ ZEMĚDĚLSKÉHO PŮDNÍHO FONDU
Pořizování územních plánů - Vybrané části z pořizovatelské praxe.
Informace o aktualizaci Politiky územního rozvoje ČR Ing. Filip Novosád, OÚP MMR 14. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území.
Příklad k metodickému pokynu porada ÚÚP
Vodní režim krajiny v územním plánování Petr Birklen AOPK ČR.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Ing. Tomáš Sklenář Územně plánovací dokumentace a její aktualizace.
Zásady územního rozvoje Jihomoravského kraje seminář pro úřady územního plánování a stavební úřady – 1. část Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj e odbor.
Stanoviska a vyjádření krajského úřadu po novele stavebního zákona zákon č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), ve znění.
1 Možnosti omezení vlastnických práv v ÚPD Možnosti omezení vlastnických práv v ÚPD Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení územního.
Porada pro ÚÚP dne Poznatky z oblasti ÚPČ Ing. Gabriela Šípková Krajský úřad Libereckého kraje Odbor územního plánování a stavebního řádu.
Územně plánovací dokumentace Vybrané problémy pořizování a zpracování ve vztahu k DO.
Územní studie Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje
Lhůta pro pořízení územní studie
Další výzvy ve Specifickém cíli 3.3 IROP Regulační plány
Umisťování staveb.
Zásady územního rozvoje Jihomoravského kraje
ZÚR JMK zásady pro aplikaci Krajský úřad Jihomoravského kraje seminář
Porada na KrÚ JMK Přezkumy územních plánů NSS a závěry vyplývající z rozsudků Ing. Stanislav Lunga
Posuzování vlivů na životní prostředí v procesu územního plánování
ZÚR JMK a ÚP seminář pro projektanty a pořizovatele
Pořizovatelská praxe Poznámky k pořizování územně plánovací dokumentace: Problematika zastavěnosti pozemku, indexu zastavěnosti Územní studie – konzultace,
NÁVRH 2. ÚPLNÉ AKTUALIZACE ÚAPo
Územně analytické podklady Informace z metodické porady MMR s krajskými úřady ke 2. aktualizaci ÚAP obcí porada KrÚ JMK s ÚÚP JMK
Závazná stanoviska orgánů územního plánování po novele stavebního zákona Štiřín
Zkrácený postup pořizování aktualizace ZÚR
územního plánování na obcích v roce 2007
Územní plán Liberec.
Územní systém ekologické stability (ÚSES) krajina v územním plánování Informace z metodické porady MŽP s krajskými úřady porada KrÚ JMK s ÚÚP JMK
Závazné stanovisko orgánu územního plánování
Územní opatření o stavební uzávěře
Územně analytické podklady
Aktualizace ZÚR PK Krajský úřad Plzeňského kraje
Transkript prezentace:

Územní plánování pracovní porada s ORP Vyhodnocování územního plánu a jeho změny - § 55 SZ Zpracoval: Martin Herzog 7. června 2013

§55 odst. 1 SZ • Vztahuje se na ÚP vydané po • Povinnost předložit zprávu Z.O. nejpozději do 4 let od vydání ÚP • Předkladatel a zpracovatel zprávy je ORP nebo kvalifikovaný O.Ú. • Nezbytnost projednání zprávy v režimu §47 SZ • Zprávu schvaluje Z.O. v samostatné působnosti

• Vyplyne-li potřeba pořízení změny ÚP, jsou pokyny pro zpracování návrhu ÚP součástí zprávy • Pořízení změny ÚP nelze odkládat – opačný postup by byl v rozporu se základními zásadami SŘ • Důvody k pořízení změny ÚP: - nesoulad se ZÚR/PÚR - ÚP obsahuje části, které nemohou být jeho součástí - požadavky vyplývající z ÚAP

§ 55 odst. 2 SZ • Další z možností pořízení změny ÚP - Nově pořízení změny na základě podnětu „oprávněného investora“ • Z.O. rozhodne o pořízení změny ÚP, poté obdobný postup jako u nového ÚP (zadání, návrh) • Změna ÚP – pouze v rozsahu měněných částí

§ 55 odst. 3 SZ • V případě zrušení části ÚP, nahlíží se na tuto část území obce jako na území bez ÚP • Pokud dojde ke zrušení části změny ÚP pak v této části platí ÚP v podobě před zrušenou změnou • Vyhodnocení VURÚ a VŽP se nezpracovává pokud je změna ÚP pořizována pouze za účelem uvedení ÚP do souladu se ZÚR

§ 55 odst. 4 SZ • Jedním z hlavních cílů ÚP je ochrana krajiny • Smyslem § 55 odst. 4 SZ je ochrana proti přeměně nezastavěného území na zastavěné • Pořizovatel změny ÚP je povinen vyhodnotit stávající situaci ohledně využití zastavitelných ploch (vazba na § 55 odst. 1 SZ) • Na vyhodnocení účelného využití zastavěného území a vyhodnocení potřeby vymezení nových zastavitelných ploch je třeba důsledně dbát

PŘÍKLAD VYHODNOCENÍ POTŘEBY VYMEZENÍ DALŚÍ ZASTAVITELNÉ PLOCHY PRO BYDLENÍ podle § 55 odst. 3 stavebního zákona Plochy pro bydlení ve vydaném (schváleném) územním plánu: Lokalita A Zastavitelná plocha ………………………………………………………………… m 2 Lokalita B Zastavitelná plocha…………………………………..……………………………… m 2 Lokalita C Zastavitelná plocha………………………………………...………………………… m 2 Celkem……………………………………………………...……………………… m 2 Odborný odhad potřeby zastavitelných ploch pro bydlení: -Požadavky vyplývající z demografického vývoje…………………………………… b.j. -Požadavky vyplývající z nechtěného soužití………………………………………...…..15 b.j. -Požadavky vyplývající z polohy obce v rozvoj. obl. (vliv blízkosti centra roz.obl)..….150 b.j. Celkem………………………………………………...………………………………..175 b.j. Odhad potřeb ploch pro bydlení byl podložen dílčími odbornými analýzami. Vzhledem k charakteru obce a předpokládanému zájmu žadatelů o byt se stanovuje poměr b.j. následovně: 15% bytů v bytových domech………………………………………………………….26 b.j. 85% bytů v rodinných domech……………………………………………………….149 b.j. Celkem………………………………………………………………………………….175 b.j. 1 b.j. v bytovém domě = potřeba cca 250 m 2 plochy 1 b.j. v rodinném domě = potřeba cca 800 m 2 plochy Výpočet potřeby zastavitelných ploch pro bydlení: Potřeba ploch pro bydlení v bytových domech ……………………………………cca 6500 m 2 Potřeba ploch pro bydlení v rodinných domech ……………………………….. cca m 2 Potřeba ploch pro bydlení……….………………………………………….....cca m 2 Rezerva 20 % cca m 2 Potřeba ploch pro bydlení celkem(včetně rezervy)…………………………… m 2 Závěr: v obci je celková potřeba cca m 2 plochy pro bydlení v bytových a rodinných domech, což je o m 2 více, než je vymezeno ve vydaném (schváleném) územním plánu.

§ 55 odst. 5 SZ • Povinnost pořizovatele zajistit vyhotovení ÚP zahrnujícího právní stav a opatřit jej záznamem o účinnosti • Právní stav je třeba vyhotovit po každé změně ÚP • Povinnost vyhotovit právní stav se vztahuje i na ÚP a jejich změny schválené před • Změnu ÚP je třeba zpracovávat nad „právním stavem“ ÚP

• Podoba právního stavu ÚP po vydání změny je po formální stránce obdobou úplného znění zákona • Právní stav ÚP= textová a grafická část tvořící výrok ÚP - odůvodnění se nezpracovává, z praktického hlediska je žádoucí zpracovat koordinační výkres

§55 odst. 6 SZ • Obsahové náležitosti zprávy stanoveny v § 15 vyhlášky č. 500/2006 Sb. • Obsahem zprávy musí být vyhodnocení potřeby ponechání územních rezerv v ÚP (krom ÚR zpřesněných ze ZÚR/PÚR) • Ponechání ÚR v ÚP bez vyhodnocení = omezování vlastnických práv)