Zásahy do investice Ústí nad Labem 25.září 2013 Mgr. Vladimír Skála 1

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Veřejné zakázky - pochybení v souvislosti s VZ.
Advertisements

Změny v průběhu realizace projektů
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Integrovaný plán rozvoje města Český Těšín „Revitalizace významně postižené městské části SVIBICE“ DOBRÝ DEN!
Indikátory, jejich plnění a vykazování Denisa Kleinová 25. září 2013.
Nová zelená úsporám 2013 možnosti využití výrobků f. DAFE-PLAST.
PF02-14 Podprogram na podporu obnovy venkova pro rok 2014
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
Nejčastější pochybení při administraci Monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013 Litovel
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Přehled realizovaných plateb a opatření k urychlení proplácení projektů financovaných z ROP Střední Morava 2. září 2009 Olomouc 8. září 2009 Zlín Výroční.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013 Dřevohostice
Pronájem, výpůjčka majetku pořízeného z dotace Ing. Lukáš Brabenec 25. září 2013.
Systém kontrol realizovaných u příjemců Ing. Lukáš Brabenec 25. září 2013.
Integrovaný operační program – Administrace projektové žádosti a nejčastější chyby v projektových žádostech Ing. Lucie Vopěnková.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Specifické podmínky závěrečných Výzev 12. června 2014.
Veřejné zakázky 1 Ústí nad Labem, Zdroje informací o veřejných zakázkách 2.Právní prostředí – normy a řídící akty 3.Základní pojmy 4.Povinnosti.
Nejčastější pochybení při administraci monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
Základní povinnosti příjemců dotací Ing. Lukáš Brabenec 12. června 2014.
Pro MAS projekty (období 2007 – 2013) Státní zemědělský intervenční fond, Ministerstvo zemědělství.
Pavel Mohaupt Změny v průběhu realizace projektů Červen 2014.
Povinné přílohy žádosti pro 5. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Ing. Johana Chalupová Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Indikátory. Úvod Indikátor = kvantifikovaný ukazatel potřebný k zjištění výstupu/výsledku projektu Indikátory projektu jsou jedním z podkladů pro hodnocení.
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR odbor politiky bydlení Podpora výstavby technické infrastruktury.
GP Bydlete na venkově 2008 Celkový objem finančních prostředků: 1,2 mil. Kč Předmět podpory: projektová dokumentace pro stavební řízení - 1. rekonstrukce.
IPRM Náchoda – problémová zóna u nemocnice Seminář k 1. výzvě Města Náchoda pro podporovanou aktivitu 5.2b Regenerace bytových domů
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
Seminář k ukončování projektů FS Státní fond životního prostředí ČR Praha,
AKTUALITY O REALIZACI ROP SČ 13/08/2009 Příbram JUDr. Ing. Tomáš Novotný, Ph.D.
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA ČR Obecná část Pravidel – změny oproti Pravidlům období
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Administrace projektu (finanční část) Pracovní workshop pro příjemce – 2. výzva PO 1, 2. GG
Postupy při proplacení dotace, závěrečná žádost o platbu u projektů nezakládajících veřejnou podporu.
Příprava Smlouvy o poskytnutí dotace, podmínky uzavření Smlouvy o poskytnutí dotace, včetně povinných dokumentů Olomouc Zlín 15.
Ministerstvo pro místní rozvoj Odbor politiky bydlení ---- Podpora výstavby technické infrastruktury.
Udržitelnost projektu Karlovy Vary, 5. listopadu 2015.
Seminář pro žadatele k 13.,14., a 15. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Zadávání a kontrola veřejných zakázek 16. –
Monitorovací indikátory v době udržitelnosti ROP Střední Morava.
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Kroměříž
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Monitorovací indikátory v době udržitelnosti projektu ROP Střední Morava.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Olomouc Zlín Podmínky pro dopracování projektu – 2.etapa (problémy,
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Kroměříž Podmínky pro dopracování projektu 2., 3., 4. etapa (problémy, rizika,
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Přerov Podmínky pro dopracování projektu (problémy, rizika)
Rozpočtové hospodaření obcí v roce 2016 Leden 2016.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Seminář pro žadatele Výzva č. 32/ Fyzická revitalizace území 22. ledna 2013 Olomouc.
Seminář pro žadatele k 5. výzvě IROP „ VYSOCE SPECIALIZOVANÁ PÉČE V OBLASTECH ONKOGYNEKOLOGIE A PERINATOLOGIE " Ing. Oldřich Hnátek Zadávání a kontrola.
UDRŽITELNOST PROJEKTŮ slavnostním zahájením provozu
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Provozování vodohospodářské infrastruktury
Seminář pro žadatele IROP
Informace o výzvě pro školy
Příprava Smlouvy o poskytnutí dotace, podmínky uzavření Smlouvy o poskytnutí dotace, včetně povinných dokumentů Jeseník Olomouc.
Druhy kontrol projektu:
ROZŠÍŘENÍ KAPACITY PENZIONU BEST
odbor politiky bydlení
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Seminář pro žadatele IROP
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Seminář pro příjemce podpory z OP VK
Dotace obcím na zpracování územních plánů 2018 Roman Seitl, OÚPSŘ JMK
Oblasti, kterým je nutné věnovat zvýšenou péči ŘÁDNÉ PLNĚNÍ POVINNOSTÍ
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Transkript prezentace:

Zásahy do investice Ústí nad Labem 25.září 2013 Mgr. Vladimír Skála 1 Ing. Hana Soukupová Ústí nad Labem 25.září 2013

2. Druhy zásahů do investice Obsah 1. Zdroj informací 2. Druhy zásahů do investice 3. Rozdíl mezi změnou v projektu a zásahem do investice 4. Povinnosti příjemců v souvislosti s plánovaným zásahem do investice 5. Postup ÚRR 6. Shrnutí 7. Na závěr

3 1. Zdroj informací Externí metodický pokyn č.59 – Udržitelnost projektu – vydaný dne 17.června 2013 Externí metodický pokyn č.62 – Aktuální přílohy PPP a PPŽ – vydaný dne 12.července 2013 - PPP příloha č.11a Metodika změn projektů Metodická informace k zásahům do investice v době udržitelnosti projektu www.nuts2severozápad/pro-prijemce/metodicke-pokyny-2

2. Druhy zásahů do investice 4 2. Druhy zásahů do investice a) Zásahy do investice z důvodu havárie nebo jiné nepředvídatelné události: odstranění následků povodní nebo záplavových děšťů a zabránění vzniku podobných škod v budoucnu odstranění následků nehody jiným technickým řešením pro zabránění dalších podobných událostí

2. Druhy zásahů do investice 5 2. Druhy zásahů do investice b) Zásahy, které vedou k trvalé změně projektu výstavba objektů na území revitalizovaném z dotačních prostředků úprava vnitřních dispozic objektu stavební zásah do silnice, která byla rekonstruovaná z dotačních prostředků, z důvodu výstavby chodníků změna plochy nebo využití revitalizovaného území přístavba k objektu vybudovaného nebo zrekonstruovaného z dotačních prostředků

2. Druhy zásahů do investice 6 2. Druhy zásahů do investice c) Zásahy, které lze uvést do původního stavu - oprava kanalizace pod komunikací rekonstruované z dotačních prostředků přechodné využití zpevněné plochy vybudované z dotačních prostředků pro deponii materiálu vybudování nové technologie v objektu rekonstruovaného z dotačních prostředků s nutností dočasného stavebního zásahu

3. Rozdíl mezi změnou v projektu a zásahem do investice 7 3. Rozdíl mezi změnou v projektu a zásahem do investice Změna v projektu – nemění se technické parametry investice ani indikátory projektu. Změna v projektu se týká např. instalace zařízení/technologie, výměny zařízení ve stejné nebo vyšší kvalitě, nahrazení nebo opravy nefunkčního, poničeného či ukradeného majeteku. Zásah do investice – následkem je dočasná nebo trvalá změna technických parametrů nebo indikátorů projektu např. zúžení silnice financované z dotačních prostředků z důvodu výstavby chodníku.

4. Povinnosti příjemce dotace 8 4. Povinnosti příjemce dotace a) Oznánemí zásahu do investice na ÚRR: minimálně 30 kalendářních dnů před plánovaným zásahem do investice nejpozději 7 kalendářních dnů ode dne vzniku neočekávaného zásahu, např. v případech havárie formulář “Žádost o vyslovení souhlasu poskytovatele dotace se zásahy do investice” – příloha ExMP č.59

4. Povinnosti příjemce dotace 9 4. Povinnosti příjemce dotace b) Přílohy k Žádosti o vyslovení souhlasu poskytovatele dotace se zásahy do investice: Projektová dokumentace Smlouva o dílo, kde předmětem je zásah do investice – pokud je uzavřena Čestné prohlášení o nečerpání žádné další dotace na uvedení do původního stavu Plánované finanční vyjádření vratky dotace – způsobilé výdaje dotčené zásahem do investice Vyčíslení plánované změny indikátorů – pokud nastane

4. Povinnosti příjemce dotace 1010 4. Povinnosti příjemce dotace c) Informace na Úřad regionální rady regionu soudržnosti Severozápad (ÚRR) po realizaci zásahu do investice: Skutečné finanční vyčíslení vratky dotace Smlouva o dílo, kde předmětem je zásah do investice – pokud již nebyla předložena Zákres trvalé změny projektu do projektové dokumentace Skutečné vyčíslení změny indikátorů

1111 5. Postup ÚRR a) Po posouzení oznámeného zásahu do investice, který musí splňovat charakter zásahu do investice a podmínky uvedené v Externím metodickém pokynu č.59, vydá ÚRR souhlas nebo nesouhlas se zásahem do investice. b) V případě vydaného souhlasu se zásahem do investice bude vypracován dodatek ke smlouvě o poskytnutí dotace. c) Po realizaci a provedení vratky dotace bude uskutečněna fyzická kontrola na místě, která ověří dodržení podmínek uzavřeného dodatku ke smlouvě o poskytnutí dotace a prověří, zda vratka odpovídá realitě.

6. Shrnutí Povolení poskytovatele dotace k zásahu do investice. 1212 6. Shrnutí Povolení poskytovatele dotace k zásahu do investice. Zachování účelu, cíle, výstupů a indikátorů projektu po dobu udržitelnosti projektu. Uvedení projektu do původního stavu v případě dočasné změny. Dodržení hospodárnosti, účelnosti a efektivnosti výdajů pro uvedení do původního stavu. Pozastavení lhůty udržitelnosti projektu v případě dočasné změny. Čestné prohlášení o nečerpání dalších dotací na uvedení do původního stavu. Navrácení příslušné části dotace v případě trvalé změny.

1313 7. Na závěr Doporučení: V případě jakéhokoli zásahu do projektu v době udržitelnosti nejdříve kontaktujte příslušného projektového nebo finančního manažera svého projektu a domluvte si s ním další postup.

Prostor pro Vaše dotazy Konec Prostor pro Vaše dotazy Problematiku zásahů do investice v době udržitelnosti projektu řeší externí metodický pokyn č. 59

Děkuji Vám za pozornost 1515 Děkuji Vám za pozornost Na shledanou Mgr. Vladimír Skála Telefon: 475 240 656 E-mail: vladimir.skala@nuts2severozapad.cz Ústí nad Labem 25. září 2013