Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Umění a kultura, výtvarná výchova, Surrealismus v malířství Autor: Mgr.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Surrealismus, Čechy 20. století. Nejznámější představitelé Jindřich Štýrský Toyen – vl. Jménem Marie Černínová Václav Tikal a Václav Zykmund /Ra Mikuláš.
Advertisements

32_09_19: Kapitoly z teorie výtvarné tvorby - Surrealismus
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
SURREALISMUS Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Jakékoliv další používání podléhá autorskému zákonu.
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
VY_52_INOVACE_DEK_54 SURREALISMUS
Jméno autora: Mgr. Barbora Jášová
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY AUTOR: MGR. MARTINA MYŠKOVÁ NÁZEV: VY_32_INOVACE_758_SURREALISMUS TÉMA: Surrealismus ve.
Elektronická učebnice - II
SURREALISMUS Jana Bobčíková.
‚,myšlení za absence jakékoli kontroly vykonávané rozumem a bez jakýchkoli morálních či estetických zřetelů‘‘ Tento směr patří k proudu imaginativního.
orig. =by=Beleven= corp. 2007
Surrealismus Vznikl ve Francii
Poezie ve světové literatuře
Umělecké směry 20. století
ANDRÉ BRETON Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Dadaismus Předmět: výtvarná výchova. Jak vzniknul a co to je Avantgardní umělecký směr Avantgardní umělecký směr Vznikl v roce 1916 ve Švýcarsku, v roce.
Surrealismus Název školy
AVANTGARDNÍ UMĚLECKÉ SMĚRY
SURREALISMUS.
3. Kompozice ve výtvarném umění
Surrealismus.
Elektronická učebnice - II
Elektronická učebnice - I
SURREALISMUS Mgr. Lucie Rusová
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Pavel Volín Michal Vachoušek Markéta Fraňková Markéta Hanzlíčková.
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Matematika a její aplikace, Matematika, Geometrie v rovině a prostoru, Čtverec.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Michaela Nová. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Matematika a její aplikace, Matematika, Geometrie v rovině a v prostoru,
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a svět práce, Finanční gramotnost, Platit se dá i jinak než penězi.
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Matematika a její aplikace, Matematika, Čísla a početní operace, Složené.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
  Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Využití ICT, výtvarná výchova, Kubismus v malířství Autor: Mgr. Olga Pasovská.
ANDRÉ BRETON Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Umění nakupuje u vetešníka
Gymnázium, Třeboň, Na Sadech 308
  Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Umění a kultura, výtvarná výchova, Body-art Autor: Mgr. Olga Pasovská.
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a svět práce, Finanční gramotnost, BANKOVNÍ ÚČET. Autor: Pavla Lukešová.
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Přírodověda, Rozmanitost přírody, Rostliny a živočichové.
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a svět práce, Finanční gramotnost, Několik odborných pojmů k tématu.
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a svět práce, Finanční gramotnost, Hotovostní a bezhotovostní peníze.
ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Meziválečná poezie a drama
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a svět práce, Finanční gramotnost, Peníze, Bankovní účet, internetové.
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Přírodověda, Rozmanitost přírody, Rostliny v lese Autor:
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Přírodověda, Rozmanitost přírody, Živočichové v lese.
Člověk a jeho svět, Prvouka, Zdravá výživa
Kubismus Název školy: Zš Karla klíče Hostinné
Moderní umělecké směry Číslo DUM: VY_32_INOVACE_DVK_4_11
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a svět práce, Finanční gramotnost - Platit se dá i jinak než penězi.
Člověk a jeho svět, Prvouka, Škola Autor: Mgr. Vendula Janešová
  Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Využití ICT, výtvarná výchova, Akční malba Autor: Mgr. Olga Pasovská Název.
  Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Využití ICT, výtvarná výchova, Ready made – umění objektu Autor: Mgr.
Člověk a jeho svět, Prvouka, Povolání Autor: Mgr. Vendula Janešová
Poezie ve světě v 1.polovině 20.století
Česká meziválečná poezie
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Přírodověda, Rozmanitost přírody, K čemu jsou nám dobré?
  Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Využití ICT, výtvarná výchova, České baroko Autor: Mgr. Olga Pasovská.
Česká poezie 1. pol. 20. století - přehled
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Přírodověda, Rozmanitost přírody, Léto v přírodě Autor:
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Matematika a její aplikace, Matematika, Geometrie v rovině a v prostoru,
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Přírodověda, Rozmanitost přírody, Zima v přírodě Autor:
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Matematika a její aplikace, Matematika, Čísla a početní operace, Slovní.
  Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Využití ICT, výtvarná výchova, Abstraktní umění Autor: Mgr. Olga Pasovská.
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Matematika a její aplikace, Matematika, Geometrie v rovině a v prostoru,
  Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Umění a kultura, výtvarná výchova, Renesance Autor: Mgr. Olga Pasovská.
Transkript prezentace:

  Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Umění a kultura, výtvarná výchova, Surrealismus v malířství Autor: Mgr. Olga Pasovská Název materiálu: VY_32_INOVACE__14/IX.SADA Anotace: Prezentace je určena pro žáky 2. stupně, slouží k výkladu učiva Surrealismus v malířství Období: září-prosinec 2011

SURREALISMUS v malířství ! Do internetového vyhledávače Google zadej heslo „obrázky“, klíčové slovo „surrealismus“ a prohlédni si některá surrealistická díla. evropský umělecký směr usilující o „absolutní realitu“ (první použil termín Guillaume Apollinaire, sur – nad) r.1924 vydán Surrealistický Manifest – autorem francouzský básník André Breton umělecké dílo - záznam stavu umělcovy „ duše“ bez přípravy a bez kontroly rozumu, snaha o zachycení snů, představ, myšlenek a pocitů příznivci dělnické třídy, revoluce, komunismu

SVĚTOVÍ SURREALISTÉ Max Ernst Salvador Dalí °změny tvarů skutečných předmětů a přetváření skutečnosti do fantastických kompozic °charakteristické prvky – roztékající se hodiny, postavy se šuplíky, sloni na tenkých nohách, berle a mravenci Joan Miró Hans Arp Paul Klee René Magritte °skutečné postavy a předměty uvádí do nečekaných kontextů, např. z domácího krbu vyjíždí parní lokomotiva °humor, vtip ! Pomocí internetového vyhledávače Google si prohlédni díla těchto autorů – klíčovým slovem jsou jejich jména. ! V elektronickém slovníku vyhledej význam slov „kompozice“ a „kontext“.

ČEŠTÍ SURREALISTÉ Jindřich Štyrský (fotografie a koláže) Josef Šíma Václav Tikal ! Opět pomocí internetového vyhledávače Google si prohlédni díla uvedených autorů – klíčovým slovem jsou jejich jména.

Použité zdroje: http://cs.wikipedia.org/wiki/Surrealismus http://www.google.cz/search?q=obr%C3%A1zky+um%C4%9Bn%C3%AD+objektu&hl=cs&prmd=imvns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=lBHmTq6MFszQ4QTmrpSiBQ&sqi=2&ved=0CDQQsAQ&biw=1366&bih=627#hl=cs&tbm=isch&sa=1&q=obr%C3%A1zky+surrealismus&oq=obr%C3%A1zky+surrealismus&aq=f&aqi=&aql=&gs_sm=s&gs_upl=238527l246265l0l248229l22l22l0l18l8l0l175l421l3.1l4l0&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.,cf.osb&fp=97275ef66f7dfdf&biw=1366&bih=627 http://zuzsar.blogspot.com/2010/11/salvador-dali_2384.html http://www.flandry.cz/umeni-kultura-2/muzeum-reneho-magritta.html Citace 7.12.2011