Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a svět práce, Finanční gramotnost, Platit se dá i jinak než penězi.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a svět práce, Finanční gramotnost, Platit se dá i jinak než penězi."— Transkript prezentace:

1 Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a svět práce, Finanční gramotnost, Platit se dá i jinak než penězi – Formy přímého bankovnictví (prezentace) Autor: Mgr. Helena Foldinová Název a číslo materiálu: VY_62_INOVACE_08/I.SADA Anotace: Prezentace je určena pro žáky 9.ročníku, slouží k výkladu učiva Formy přímého bankovnictví Období: září – prosinec 2011

2 Moderní technika ti umožňuje ovládat založený účet v bance, aniž bys musel navštívit banku osobně.

3 Dálkové ovládání účtu se souhrnně označuje jako přímé bankovnictví neboli elektronické bankovnictví.

4 Slovo „přímo“ v tomto případě znamená „bez návštěvy banky“.

5 Přímé bankovnictví má tři základní podoby: mobilní internetové home banking

6 Úkol: Přes internetový vyhledávač http://www.google.cz / zjisti co nejvíce informací o těchto třech formách přímého bankovnictví (služby, poplatky, výhody, nebezpečí…) a zapiš si do sešitu.

7 Použité zdroje: SKOŘEPA, M. – SKOŘEPOVÁ E. Finanční a ekonomická gramotnost I. vyd. Praha: Scientia, 2008. 111, 112, 121 s. ISBN 978-80-86960-40-1 obrázky z galerie www.office.comwww.office.com


Stáhnout ppt "Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a svět práce, Finanční gramotnost, Platit se dá i jinak než penězi."

Podobné prezentace


Reklamy Google