Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a svět práce, Finanční gramotnost, Hotovostní a bezhotovostní peníze.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a svět práce, Finanční gramotnost, Hotovostní a bezhotovostní peníze."— Transkript prezentace:

1 Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a svět práce, Finanční gramotnost, Hotovostní a bezhotovostní peníze Autor: Pavla Lukešová Název materiálu: VY_62_INOVACE_36 / I.SADA Anotace: Výukový materiál je určen pro žáky 9. ročníku ZŠ, slouží k výkladu učiva peníze. Období: září – prosinec 2011

2 HOTOVOSTNÍ A BEZHOTOVOSTNÍ
PENÍZE

3 Dvojí podoba peněz - PENÍZE V HOTOVOSTI - Tzv. BEZHOTOVOSTNÍ PENÍZE

4 HOTOVOSTNÍ PENÍZE Mezi hotovostní peníze patří bankovky a mince, které se běžně používají v obchodě. Např. v běžném obchodě koupíte mléko, sýr či coca – colu, za které zaplatíte bankovkami nebo penězi.

5 Bezhotovostní peníze Jsou peněžní prostředky, které jsou vedeny na účtech v bankách. Peníze fyzicky nevidíme Mezi bankami se vyskytují pouze v převodu čísel Placení se uskutečňuje převodem částky účtu na účet – bezhotovostní platební styk.

6 Příklad: Každý měsíc dostáváte od rodičů kapesné
Příklad: Každý měsíc dostáváte od rodičů kapesné. Tyto peníze vám rodiče posílají ze svého bankovního účtu na váš účet, který máte zřízený v bance. K penězům tak máte přístup např. prostřednictvím platební karty.

7 POUŽITÉ ZDROJE: Petra Navrátilová Finanční gramotnost I. vyd: computermedia, s. ISBN


Stáhnout ppt "Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a svět práce, Finanční gramotnost, Hotovostní a bezhotovostní peníze."

Podobné prezentace


Reklamy Google