Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a svět práce, Finanční gramotnost, BANKOVNÍ ÚČET. Autor: Pavla Lukešová.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a svět práce, Finanční gramotnost, BANKOVNÍ ÚČET. Autor: Pavla Lukešová."— Transkript prezentace:

1 Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a svět práce, Finanční gramotnost, BANKOVNÍ ÚČET. Autor: Pavla Lukešová Název materiálu: VY_62_INOVACE_19/II.SADA Anotace: Výukový materiál je určen pro žáky 9. ročníku ZŠ, slouží k výkladu učiva. Bankovní účet. Období: září – prosinec 2011

2 Na co si dát pozor při přístupech k bankovnímu účtu
Bankovní účet Na co si dát pozor při přístupech k bankovnímu účtu

3 Nesdělujte přístupové údaje k bankovnímu účtu!
Přístupové jméno a heslo k vašemu bankovnímu účtu nikdy nikomu nesdělujte ! Ponechte si je pouze pro sebe, jinak RISKUJETE ZTRÁTU PENĚZ ZE SVÉHO KONTA !

4 Přístupové údaje uchovávejte odděleně !
Nemějte své přístupové údaje k bankovnímu účtu na zneužitelných místech ( v notýsku, USB disku,..) Heslo, číslo účtu, přihlašovací jméno k účtu nezaznamenávejte na svou platební kartu !

5 Pozor na podezřelé e-maily !
Dávejte pozor na podvržené y útočníků. Vypadají, že přicházejí z banky za účelem kontroly údajů. Nikdy na ně neodpovídejte a neposkytujte údaje Banka po svých klientech nežádá údaje prostřednictví u, vždy je vyřizuje úředník na přepážce v bance

6 Pozor na zvědavce ! Nikdy se nepřihlašujte ke svému účtu před jinou osobou. Je to váš bankovní účet a vaše peníze I člověk, o kterém si myslíte, že jej znáte, může využít příležitosti a vaše peníze vám odcizit !

7 Použité zdroje: Petra Navrátilová Finanční gramotnost I. vyd: computermedia, s. ISBN


Stáhnout ppt "Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a svět práce, Finanční gramotnost, BANKOVNÍ ÚČET. Autor: Pavla Lukešová."

Podobné prezentace


Reklamy Google