Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a svět práce, Finanční gramotnost, Peníze, Bankovní účet, internetové.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a svět práce, Finanční gramotnost, Peníze, Bankovní účet, internetové."— Transkript prezentace:

1 Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a svět práce, Finanční gramotnost, Peníze, Bankovní účet, internetové bankovnictví Autor: Pavla Lukešová Název materiálu: VY_62_INOVACE_35 / I.SADA Anotace: Výukový materiál je určen pro žáky 9. ročníku ZŠ, slouží k výkladu učiva peníze. Období: září – prosinec 2011

2 Bankovní účet B.Ú. Každý B.Ú. má dvě strany.
Na jednu stranu se peníze připisují, které na něj přicházejí ( výplata, kapesné, platby od jiných podnikatelských subjektů u podnikání…) Na straně druhé se částky odepisují (výběr z bankomatu, při placení za služby či koupený výrobek)

3 Výpis z účtu Výpis zasílá banka
Poskytuje přehled všech operací s penězi, které proběhly na bankovním účtu. Datum, částka a účet, na který šla vaše platba či ze kterého naopak přišly peníze na váš účet Stav konta můžeme sledovat jak díky fyzickému výpisu z účtu, tak i prostřednictvím počítače – elektronické internetové bankovnictví.

4 Obsah výpisu z účtu Číslo účtu
Počáteční a konečný zůstatek peněz na účtu Označení majitele účtu Datum, kdy došlo k připsání nebo odepsání peněz z účtu Popis transakce Přehled peněz odepsaných z účtu ( MÁ DÁTI) Přehled peněz připsaných na účet ( DAL)

5 Internetové bankovnictví
On – line bankovnictví Způsob, jak rychle a pohodlně pracovat s penězi na bankovním účtu. Elektronický přístup k účtu se uskutečňuje přes počítač připojený k internetu. K účtu se dostanete po zadání přihlašovacího jména a hesla

6 Zřízení účtu v bance K otevření bankovního účtu je zapotřebí prokázat se průkazem totožnosti – občanským průkazem. Pokud jste nedovršili 15ti let, můžete požádat rodiče o založení dětského účtu…

7 POUŽITÉ ZDROJE: Petra Navrátilová Finanční gramotnost I. vyd: computermedia, s. ISBN


Stáhnout ppt "Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a svět práce, Finanční gramotnost, Peníze, Bankovní účet, internetové."

Podobné prezentace


Reklamy Google