Národní podpora využití potenciálu kulturního dědictví prostřednictvím Integrovaného operačního programu. 28.4.2019.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Advertisements

Strukturální fondy na MŠMT Setkání českých technologických platforem
Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
Cassia Development & Consulting, s.r.o.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5. DUBNA 2004 PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5.
Možnosti strukturálních fondů EU – Služby v oblasti bezpečnosti, prevence a řešení rizik Hradec Králové, Ing. Miloš Ciniburk zástupce ředitele.
Odborný seminář „APLIKACE STRATEGICKÉHO HODNOTÍCÍHO RÁMCE PRO STRATEGIE MÍSTNÍHO ROZVOJE V ČR“ Odborný seminář Praha 20. září 2010.
Company LOGO Efektivní veřejná správa a přátelské veřejné služby Integrovaný operační program 2007 – 2013 Ministerstvo vnitra České republiky.
STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR 2014+
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Tento projekt je spolufinancovaný z Evropského fondu regionálního rozvoje. Akce se koná v rámci Programu cezhraničnej spolupráce SR-ČR pod názvem.
Moravskoslezský kraj: Tradice, rozvoj, kvalita
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 EVROPSKÁ UNIE EVROPSKÝ FOND PRO REGIONÁLNÍ ROZVOJ ŠANCE.
Integrovaný operační program (IOP) INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM Ministerstvo pro místní rozvoj Staroměstské nám
Integrovaný operační program (IOP) INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM.
Integrovaný operační program (IOP)
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE 2014+
Volnočasové projekty a EU financování
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
Informace o přípravě Integrovaného operačního programu  Ministerstvo kultury  Ministerstvo informatiky Vít Richter Národní knihovna ČR
IX. Konference Finance pro města a obce Libor Lukáš hejtman Zlínského kraje zástupce AKČR pro Regionální operační programy Využití Regionálních.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Integrovaný operační program Konference „Bezpečná Evropa“ Hradec Králové.
1 Plánování rozvoje sociálních služeb v ČR a další perspektivy jeho vývoje Zlín
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
Podpora podnikání ze SF EU OP Podnikání inovace Globální cíl: zvýšit do konce programovacího období konkurenceschopnost české ekonomiky a.
1 Region á ln í operačn í program regionu soudržnosti Středn í Morava 2007 – 2013 (ROP)
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
Základní informace o programu PS ESPON Území programu a rozpočet Programové území - 28 států EU + 4 partnerské státy - Švýcarsko, Norsko, Lichtenštejnsko.
Mgr. Zdeněk Semorád, náměstek ministryně MMR pro evropské programy
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
1 Národní rozvojový program mobility pro všechny 7. dubna 2016 Oddělení investic MŠMT Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7,
Individuální projekty MZ Globální granty Porada hlavních sester ČR Lékařský dům.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
Územní dimenze a nové nástroje v programovém období Mgr. Jelena Kriegelsteinová Ministerstvo pro místní rozvoj ČR.
Operační program Praha - Adaptabilita odbor fondů EU, Magistrát hl. m. Prahy Operační program Praha - Adaptabilita Možnosti čerpání z ESF v.
Možnosti financování správy majetku a provozu budov z Evropských strukturálních fondů Aktuální výzvy, potenciál IROP a vícezdrojové financování Michal.
Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Ústeckém kraji Most
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Cestovní ruch.
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Kulatý stůl pro NNO k problematice přípravy NRP Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
Integrovaný operační program (IOP) INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR RNDr. IVO RYŠLAVÝ STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR
Veřejné rozpočty Mgr. Oldřich Hájek.
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
Integrovaný operační program
Regionální politika EU v období
Prioritní oblast 4: Národní podpora cestovního ruchu
Aktualizace Strategie udržitelného rozvoje ČR
Regionální operační program NUTS II Jihozápad
Integrovaný regionální operační program
Prioritní osa 2 Interreg V-A Česká republika – Polsko Společný sekretariát, Hálkova 2, Olomouc
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR
Cestovní ruch v přeshraniční spolupráci
RSK, KÚ Ústeckého kraje.
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období 2007–2013
Plán činnosti PS na rok 2009 Náměty na činnost PS
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období 2007–2013
Národní podpora využití potenciálu kulturního bohatství - možnosti spolupráce MK ČR a Svazu měst a obcí
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Transkript prezentace:

Národní podpora využití potenciálu kulturního dědictví prostřednictvím Integrovaného operačního programu. 28.4.2019

Dosavadní historie IOP 28.2.2007 vláda ČR schválila IOP 5.3.2007 zaregistrován u EK 16.4.2007 potvrzena formální úplnost ze strany EK 17.4.2007 EK souhlasí s existencí IOP

Další postup přípravy IOP Probíhá zpracování prováděcí dokumentace programu a ostatních nezbytných součástí dokumentace Byl započat audit připravenosti k čerpání fondů EU jednotlivých resortů

Orientační termíny Projednání NSRR s EK do 31.5.2007 Následně projednání jednotlivých OP, ČR jich předložila 24, EK avizuje nedostatek administrativní kapacity k jejich projednání, jinak termín do 6.7.2007

Hlavní principy národní intervence v oblasti kultury : Zapojení kulturního dědictví do procesu dynamizace ekonomického a sociálního rozvoje v programovém období 2007-2013 : využíváním kulturních památek jako rozvojových pólů v jednotlivých socioekonomických segmentech jak v oblasti kultury, vytvářením rozvojových center apod., tak v oblasti souvisejících intervencí do zvyšování efektivity a funkčnosti veřejné správy, rozvoje informatiky a budování vědecko výzkumných clusterů. rozšiřováním kulturních kontaktů v rámci přeshraniční a evropské kulturní spolupráce ve smyslu zapojování kulturního dědictví státu a živého umění do tvorby širšího kontextu evropského povědomí. snižováním a vyrovnáváním interkulturních disparit mezi členskými státy EU a jejich regiony prostřednictvím aktivizace rozvojového potenciálu v oblasti kultury, využíváním kulturního dědictví k rozvoji nadnárodní kulturní spolupráce, budováním center evropské komunikace a interkulturního dialogu 28.4.2019

Hlavní principy národní intervence v oblasti kultury : Záchrana a ekonomická animace těch kulturních památek, které jsou součástí národního kulturního dědictví a které musí být integrovány do kulturního povědomí sjednocené Evropy. V tomto smyslu jde primárně o nejvýznamnější památky zapsané na Seznam světového kulturního a přírodního dědictví UNESCO, nejvýznamnější národní kulturní památky nadregionálního významu v evropském kontextu, při důsledném využití zapojování veřejného a privátního sektoru do procesu ekonomické a kulturní animace. 28.4.2019

Hlavní principy národní intervence v oblasti kultury : Podpora plošného zvyšování znalostí kultury využíváním speciálních vzdělávacích programů, vytvářením integrovaných informačních systémů na národní a evropské úrovni. Využití a samotná existence památkového fondu je v tomto smyslu přímo podmíněna znalostmi a porozuměním jeho hodnotám jak v lokálním a regionálním kontextu, tak i v v celoevropském rámci. 28.4.2019

Integrovaný operační program – Globální cíl : Globální cíl IOP Modernizace a zefektivnění činnosti a procesů v oblasti veřejné správy, veřejných služeb a územního rozvoje, jako předpokladu pro vytvoření moderní občanské společnosti a zvýšení konkurenceschopnosti regionů a ČR jako celku. 28.4.2019

Integrovaný operační program – Specifické cíle : Specifické cíle IOP : 1. Zvýšení efektivity a zkvalitnění procesů a zlepšení dostupnosti služeb veřejné správy na národní a regionální úrovni aplikací moderních ICT Tento cíl bude realizován prioritní osou 1 Modernizace veřejné správy (Ministerstvo vnitra a informatiky). 2. Modernizace a systémová přeměna vybraných veřejných služeb s cílem nastartování procesu celkové transformace veřejných služeb jako základního předpokladu pro zajištění konkurenceschopnosti regionů Tento cíl bude realizován prioritní osou 2 Zajištění kvality a dostupnosti veřejných služeb (Ministerstvo zdravotnictví, Ministerstvo práce a sociálních věcí, Ministerstvo vnitra) 3. Zvýšit využití potenciálu území prostřednictvím národních, systémových intervencí v oblasti cestovního ruchu, kultury, bydlení a rozvoje systémů tvorby územních politik Tento cíl bude realizován prioritní osou 3 Národní podpora územního rozvoje (Ministerstvo místního rozvoje, Ministerstvo kultury). 28.4.2019

Specifické cíle prioritní osy 3, intervence 3.2.: zefektivnění poskytovaných a vytvoření nových kulturních služeb, realizace vzorových projektů identifikace, dokumentace, uchování, prezentace a využití kulturního dědictví ČR a aktivizace moderních kulturních služeb s vyšší přidanou hodnotou (zavádění nových modelů financování soudobého umění) 28.4.2019

Zaměření prioritní osy: Prioritní osa se zaměřuje především na aktivity podmiňující další růstový potenciál území, preferovány přitom budou aktivity se synergickým a multiplikačním efektem. 28.4.2019

Hlavní cílové skupiny - příjemci podpory: organizační složky státu a jimi zřizované příspěvkové organizace svazky obcí obce a jimi zřizované organizace NNO a zájmová sdružení právnických osob 28.4.2019

Vymezení oblastí intervence 3.2 : Podporované aktivity: budování a zefektivnění celostátně působících center identifikace, dokumentace, uchování, prezentace a využití nemovitého kulturního dědictví ČR 28.4.2019

Vymezení oblastí intervence 3.2 : budování a zefektivnění celostátně působících center identifikace, dokumentace, uchování, prezentace a využití movitého a nemateriálního kulturního dědictví ČR 28.4.2019

Vymezení oblastí intervence 3.2 : realizace vzorových projektů identifikace, obnovy, uchování, prezentace a využití kulturního dědictví ČR 28.4.2019

Vymezení oblastí intervence 3.2 : budování infrastruktury pro moderní kulturní služby s vyšší přidanou hodnotou 28.4.2019

MMR je určeno usnesením vlády č.175/2006 Řídícím orgánem IOP Implementace IOP MMR je určeno usnesením vlády č.175/2006 Řídícím orgánem IOP MK, MV, MZD,MPSV, CRR a část MMR je určeno na základě usnesení vlády č.111/2007 ze dne 5.2.2007 Zprostředkujícím subjektem 28.4.2019

Alokace oblasti intervence 3.2 včetně kofinancování cca 250 mil Euro 28.4.2019

DĚKUJI ZA POZORNOST OSF 28.4.2019