Příprava malého projektu - 2. část Předložení MP, žádost a přílohy

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Integrovaný plán rozvoje města Český Těšín „Revitalizace významně postižené městské části SVIBICE“ DOBRÝ DEN!
Advertisements

Seminář k výběrovému řízení 2014
Nejčastější pochybení při administraci Monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
Seminář k výběrovému řízení 2013 Způsob přihlášení do výběrového řízení.
Povinné přílohy žádosti pro 3. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Ing. Kateřina Vágnerová Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU.
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Realizace rozvojových aktivit v obcích regionu České Švýcarsko 1. schůzka PS
Monitorovací zpráva (MZ) Projektová část
MONITOROVACÍ ZPRÁVA Tyto globální granty jsou spolufinancovány ESF a státním rozpočtem ČR.
Informační systém Benefit7+
IOP 3.4 – 11. výzva Centrum pro regionální rozvoj ČR.
Benefit7 – jak vyplnit projektovou žádost
Hlášení změn v rámci projektů PRV Eva Šípová, MAS Labské skály – březen 2010 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
Postup při podávání přihlášky do výběrového řízení o dotace z rozpočtu SMO na rok 2013.
ČASTÉ CHYBY PŘI ZPRACOVÁNÍ ŽÁDOSTI O DOTACI 8. října 2013 Ing. Petra Salačová, OAP Ústí nad Labem 1.
Program švýcarsko-české spolupráce Předkládání záměru projektu Konečný termín k předkládání projektových záměrů: ve 14:00 Místo předkládání.
Tento seminář je spolufinancován EU 1 INTERREG IIIA Česká republika – Polská republika Zkušenosti z předkládaní a hodnocení žádostí, nejčastější chyby.
Seminář pro příjemce Ing. Jana Šůchová NVF. Phare 2003 RLZ Zprávy projektu: -Měsíční přehledy aktivit -Čtvrtletní technická zpráva -Čtvrtletní finanční.
Postup pro podávání přihlášky do výběrového řízení o dotace z rozpočtu SMO na rok 2011.
Zpracování záměru projektu a jeho příloh Ing. Hana Kuželková, NVF, o.p.s.
Praktický postup přípravy projektů Internetizace knihoven na krajích Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
1 Povinné přílohy přikládané k žádosti 1.Čestné prohlášení o bezdlužnosti 1.Čestné prohlášení o bezdlužnosti 2. Rozpočet akce 2. Rozpočet akce 3. Podklady.
Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Zpracovala: Bc. Jana Bartošková Datum: 25. října 2010.
Povinné přílohy žádosti pro 5. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Ing. Johana Chalupová Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU.
CRR ČR pobočka Olomouc 1 pobočka CRR ČR pro NUTS II Střední Morava se sídlem v Olomouci Centrum pro regionální.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Závěrečná monitorovací zpráva a její zpracování v Benefitu.
Vyplnění projektové žádosti. Projektová přihláška Benefit7
Povinné přílohy žádosti pro 4. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Mgr. Jakub Benda Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU Oddělení.
Vyplnění projektové žádosti. Projektová přihláška Benefit7
1 INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA Děčín – Staré Město Připravte se na výzvu!
ŽÁDOST Program přeshraniční spolupráce ČR-Bavorsko
IPRM Náchoda – problémová zóna u nemocnice Seminář k 1. výzvě Města Náchoda pro podporovanou aktivitu 5.2b Regenerace bytových domů
 ELEKTRONICKÁ ŽÁDOST ELZA Speciální verze pro 2. kolo výzvy → ke stažení na webových stránkách Plzeňského kraje.
OPPS ČR-PR Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika-Polská republika Seminář pro žadatele Zpracovala: Jana Bartošková.
Centrum pro regionální rozvoj ČR, Společný technický sekretariát Olomouc, Jeremenkova 40B, Olomouc,
Postup pro podávání žádosti do výběrového řízení o dotaci- pořízení, zachování a obnovu hodnot místního kulturního, národního a historického povědomí z.
Jana Böhmová Monitorovací zpráva v aplikaci Benefit7 ORR, Krajský úřad Kraje Vysočina.
Michala Pechová Jak vyplnit webovou žádost OP VK BENEFIT7 ORR, Krajský úřad kraje Vysočina.
BENEFIT7 Barbora Zigušková Oddělení řízení grantových schémat.
Benefit7 – jak vyplnit projektovou žádost
Zlepšení prostředí v problémových sídlištích Benefit 7+ Centrum pro regionální rozvoj ČR Tábor
FOND MIKROPROJEKTŮ. Realizace Fondu mikroprojektů v Euroregionu Praděd Obsah prezentace: 1. Stručně o programu Fond mikroprojektů 2. Stav realizace Fondu.
PODÁNÍ ŽÁDOSTI O GRANT HL. M. PRAHY VLASTNÍKŮM PAMÁTKOVĚ VÝZNAMNÝCH OBJEKTŮ NA ROK 2016 JAK PODAT ŽÁDOST O GRANT a
Seminář k výběrovému řízení 2016 Přihlašování do výběrového řízení Statutární město Ostrava Magistrát Odbor sociálních věcí, zdravotnictví a vzdělanosti.
Program rozvoje venkova Administrace Žádosti o dotaci 1. kolo příjmu žádostí
Operační program přeshraniční spolupráce Slovenská republika – Česká republika Centrum pro regionální rozvoj Infobod Zlín.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
CÍL 3 OP PŘESHRANIČNÍ SPOLUPRÁCE ČESKÁ REPUBLIKA - BAVORSKO Cheb Krajský úřad Karlovarského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení přeshraničních.
Příprava žádosti Společný technický sekretariát Drážďany.
Seminář k výběrovému řízení 2017 Přihlašování do výběrového řízení Statutární město Ostrava Magistrát Odbor sociálních věcí a zdravotnictví.
Monitorovací zprávy projektů realizovaných v OP LZZ z hlediska obsahu Seminář pro příjemce.
Interreg V-A Česká republika – PolskoSpolečný sekretariát, Jeremenkova 40b, Olomouc Projektový záměr & Projektová.
Schválením žádosti projekt nekončí
Vyúčtování projektů nestátních neziskových organizací za rok 2016
■■ ■■ Zlínský kraj Program RP18-17 na úpravu lyžařských běžeckých tras ve Zlínském kraji Katarína KOŇAŘÍKOVÁ Odbor strategického rozvoje kraje.
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
Informace o výzvě pro školy
Seminář k častým chybám v monitorovacích zprávách
Druhy kontrol projektu:
Podstatné změny projektu Bc. Jana Hrazdilová Ing. Radek Rinn
Tento projekt je spolufinancován z prostředků EU
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část řízení projektu (seminář pro příjemce – 1. a 2. výzva)
Fond malých projektů Interreg V-A SK - CZ Realizace malého projektu Zdeněk Mikel Ostrava
Povinné přílohy k Žádosti o poskytnutí NFP
Povinné přílohy k Žádosti o poskytnutí NFP
Ověření a udržitelnost malého projektu
Seminář pro žadatele SOCIÁLNÍ BYDLENÍ
Vyúčtování malého projektu a Závěrečná zpráva
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Transkript prezentace:

Příprava malého projektu - 2. část Předložení MP, žádost a přílohy Fond malých projektů 18. 12. 2018, Ostrava

Předložení malého projektu ŽoNFP musí být doručeny: v obálce: zalepené, řádně označené obálce (identifikace Správce, žadatele, FMP, „Neotvírat“), neprůhledné, neporušené, osobně, doporučenou poštou, kurýrní či jinou podobnou službou, od termínu vyhlášení výzvy k předkládání ŽoNFP do termínu uzavření výzvy (pozor maximální hodina pro osobní doručení žádosti), na adresu příslušného Správce.

Předložení malého projektu Žádosti odeslané jinými způsoby (např. faxem, e-mailem) nebo doručené na jiné adresy nebudou akceptovány a budou vráceny odesílateli. Formulář ŽoNFP musí být předložen: ve 2 vyhotoveních, z nichž jedno musí mít náležitosti originálu, v elektronické podobě (v předepsaném formátu, VČETNĚ projektové dok.), na jednom kusu čitelného elektronického media (např. DVD, CD, flash disk). ŽoNFP nebude převzata a bude vrácena zpět žadateli pokud: obal/obálka ŽoNFP je výrazně poškozený (existuje podezření, že některá část mohla být doplněna nebo vybrána), na obalu žádosti nebudou uvedeny požadované náležitosti.

Žádost o NFP formulář žádosti ve formátu MS Excel ke stažení na webových stránkách http://www.regionbilekarpaty.cz/wp/fond-malych-projektu-2014- 2020/ke-stazeni/ soubor má dvě záložky: formulář žádosti + formulář podrobného rozpočtu je třeba žádost předložit: elektronicky ve formátu MS Excel a v .pdf + v tištěné podobě s podpisy v podobě zveřejněné Správcem, není možné upravovat formulář číslování a podoba tištěné verze musí odpovídat elektronické podobě musí být vyplněny všechny řádky a údaje

Formulář žádosti o NFP

Formulář žádosti o NFP – 1. Identifikace Ž a P 1.1 Identifikace žadatele 1.2 Identifikace Hlavního přeshraničního partnera (HCP) 1.3 Identifikace Partnera malého projektu 2, 3 a více (Řádky (číslo řádku 76 a dále) pro tyto informace bývají skryty. V případě nevyužití pro více partnerů, nevyužité řádky opět skrýt, aby formulář žádosti nebyl zbytečně dlouhý.) Vyplňované údaje: Název/obchodní jméno, sídlo, kraj, stát, IČ, DIČ, plátce DPH, sektor Statutární orgán – jméno, příjmení, funkce v instituci Předmět činnosti žadatele

Formulář žádosti o NFP – 1. Identifikace NEJPODSTNĚJŠÍ ČÁST TÉTO KAPITOLY 1.1.2 KOMUNIKACE ŽADATELE VE VĚCI ŽÁDOSTI O NFP Kontaktní údaje a adresa pro doručování písemností Vyplňované údaje: Kontaktní osoba (jméno, příjmení, funkce v instituci) Adresa pro doručování písemností E-mail pro komunikaci v rámci projektu Telefon/mobil Je možné uvést více osob, POUZE S TĚMITO OSOBAMI BUDE VEDENA KOMUNIKACE V RÁMCI PROJEKTU!

Formulář žádosti o NFP – 2. Identifikace MP většina údajů zde vyplněných se načítá automa- ticky do úvodních informací žádosti je NUTNÉ zvolit: udržitelný rozvoj (zaškrnout) rovnost mužů a žen (výběr z rozevíracího seznamu)

Formulář žádosti o NFP – 3. Místo realizace MP 3.1.1 Místo realizace MP v České republice 3.1.2 Místo realizace MP ve Slovenské republice Vyplňované údaje: Region (NUTS II) Vyšší územní celek (NUTS III) Okres (NUTS IV) Obec Parcelní čísla a čísla popisná staveb

Formulář žádosti o NFP – 4. Popis MP 4.1 Stručný popis MP 4.2 Popis výchozího stavu a zdůvodnění potřeby realizace MP 4.3 Způsob realizace aktivit MP 4.4 Udržitelnost MP (popis aktivit MP po dobu udržitelnosti a využití pořízeného majetku v rámci udržitelnosti) 4.5 Administrativní a provozní kapacita žadatele a všech projektových partnerů 4.6 Zdůvodnění potřeby přeshraničního přístupu v rámci malého projektu 4.7 Technické zajištění MP (popis technického zajištění malého projektu a podrobnější popis položek rozpočtu)

Formulář žádosti o NFP – kapitola 5. a 6. 5. Popis cílové skupiny Vyplňované údaje: Název cílové skupiny (obyvatelé x návštěvníci přeshraničního regionu) Počet členů cílové skupiny Popis, jakým způsobem malý projekt ovlivní zvolené cílové skupiny 6. Harmonogram realizace aktivit

Formulář žádosti o NFP – 7. Aktivity MP a očekávané měřitelné ukazatele 7.1 Povinné aktivity MP Řízení projektu Zabezpečení povinné publicity MP 7.2 Volitelné aktivity MP vyplněno dle zvoleného typu aktivit skryté řádky pro využití v případě velkého množství aktivit nevyužité řádky opět skrýt, aby formulář žádosti nebyl zbytečně dlouhý, ponechat pouze vyplněné pole! 7.3 Přehled měřitelných ukazatelů MP

Formulář žádosti o NFP – Vazba části 7.2 a 7.3

Formulář žádosti o NFP – 8. Spolupráce a dopad 8.1 Přeshraniční spolupráce 8.1.1 Společná příprava 8.1.2 Společná realizace 8.1.3 Společný personál 8.2 Přeshraniční dopad 8.2.1 Společenský dopad 8.2.2 Dopad na cílové skupiny 8.2.3 Finanční dopad 8.2.4 Územní dopad

Formulář žádosti o NFP – 9. Rozpočet MP 9.A Rozpočet malého projektu podle kategorií výdajů údaje se načítají z dalšího listu – podrobný rozpočet projektu obsahuje shrnutí rozpočtu na úrovni žadatele a přeshraničního partnera nezasahovat do vzorců, vyplní se automaticky dle dalšího listu 9.B Spolufinancování opět navazuje na další list – podrobný rozpočet projektu je třeba doplnit částky struktury vlastního spolufinancování (soukromé, obce/města, kraje, jiné zdroje) je třeba pohlídat, aby nápočet celkem jak částky, tak v procentech

Formulář žádosti o NFP – 9.B Spolufinancování

Formulář žádosti o NFP – závěr žádosti o NFP 10. Seznam povinných příloh žádosti o NFP tato část žádosti obsahuje zaškrtávací pole je třeba vybrat, které přílohy jsou s žádostí předkládány 11. Čestné prohlášení žadatele Podpisová část podpis žadatele a partnera !!!! zvýšená pozornost na počet podpisů v případě více statutárních zástupců

Podrobný rozpočet malého projektu Druhý list souboru MS Excel – žádost o NFP Formát nastaven orientace na výšku Tisk maximálně na 2 stránky oboustranně Je třeba vždy vyplnit hlavičku podrobného rozpočtu Název malého projektu Žadatel Kód výzvy – je již přednastaven Je třeba dodržet číslování jednotlivých položek (např. 1.1, 1.2, apod.) Je třeba vyplnit popisy jednotky, popis obsahu této jednotky, počet jednotek a jednotkovou cenu V PŘÍPADĚ PŘIDÁNÍ DALŠÍHO ŘÁDKU JE TŘEBA ZKOPÍROVAT A ZKONTROLOVAT NÁPOČET VZORCŮ !!!!!

Podrobný rozpočet malého projektu

Podrobný rozpočet malého projektu

Předložení malého projektu – povinné přílohy Výzva příl. č. 2 přehled povinných příloh 1.1 1 - Podrobný rozpočet malého projektu, 2a - Identifikace žadatele/partnera, 3 - Doklad o jmenování statutárního zástupce organizace, který podepisuje žádost o NFP – žadatel/hlavní přeshraniční partner, 4a - Vzor Plné moci ČR žadatelé, 5 - Výpis z rejstříku trestů, 6a - Čestné prohlášení, 7 - Podklady pro posouzení finančního zdraví žadatele (čestné prohlášení),

Předložení malého projektu 8 - Dohoda o spolupráci partnerů na malém projektu, 9 - Příprava malého projektu. 10a - Vyjádření příslušného orgánu k územím Natura 2000, Přílohy požadované při realizaci stavebních investic v rámci malého projektu: 11 - Doklady prokazující vlastnické právo k nemovitostem – katastrální mapa, 12 - Doklady k povolení stavby – doklad o zahájení řízení, 13 - Technická dokumentace, 14 - Fotodokumentace stavebního objektu, 15 - Elektronická verze žádosti na CD resp. DVD, flash disk.

Děkuji vám za pozornost! Bc. Hana Strnadelová projektový manažer Region Bílé Karpaty