Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_12_INOVACE 2_11

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Anotace Pracovní list k procvičení znalostí o zemské kůře, horninách a nerostech AutorDagmar Kaisrová JazykČeština Očekávaný výstup Plynulé čtení s porozuměním.Výchova.
Advertisements

PRACOVNÍ LISTY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Základní škola a Mateřská škola Dobrá Voda u Českých Budějovic, Na Vyhlídce 6, Dobrá Voda u Českých Budějovic EU PENÍZE ŠKOLÁM Zlepšení podmínek.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Anotace Pracovní list k procvičení znalostí o pohybech hmot v zemské kůře, zemětřesení. AutorDagmar Kaisrová JazykČeština Očekávaný výstup Plynulé čtení.
AnotacePracovní list k procvičení znalostí o jednoduchých strojích AutorDagmar Kaisrová JazykČeština Očekávaný výstup Plynulé čtení s porozuměním.Výchova.
Anotace Čtení s porozuměním, schopnost vyhledávat informace z vnějších zdrojů a doplnit tak učební látku Autor Dagmar Kaisrová JazykČeština Očekávaný výstup.
Anotace Pracovní list k procvičení znalostí o zemské kůře, horninách a nerostech AutorDagmar Kaisrová JazykČeština Očekávaný výstup Plynulé čtení s porozuměním.Výchova.
Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_12_INOVACE 1_30_Z POHÁDKY DO POHÁDKY ČESKÝ JAZYK - ČTENÍ Z POHÁDKY DO POHÁDKY.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Speciální vzdělávací potřeby - žádné - Klíčová slova
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Speciální vzdělávací potřeby - žádné - Klíčová slova
Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_32_inovace 7_07
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
Autor : Mgr. Ludmila Jakubcová Jazyk : Čeština
Převody – jednotky délky
ČEHO JE VÍC? ZRAKovÉ VNÍMánÍ.
Znečištění ovzduší Obr. 1
Pracovní list k procvičení znalostí o tepelných motorech Autor
Název školy: Speciální základní škola, Louny,
Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_32_INOVACE 2_88
Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_32_INOVACE 1_71
Síra Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Hra ke zopakování či procvičení učiva nebo test k ověření znalostí
Násobilka se zvířaty 9x Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Násobilka se zvířaty 7x Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Neživá příroda - voda Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_32_INOVACE 7_09
Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_32_INOVACE 9_13
ČESKÝ JAZYK - ČTENÍ Z POHÁDKY DO POHÁDKY Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_12_INOVACE 1_20_Z POHÁDKY DO POHÁDKY.
Ruský obrázkový slovník XXII Kolektivní sporty –коллективныe спортa
Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_32_INOVACE 7_02
Saturn Sluneční soustava Název školy
Hra ke zopakování či procvičení učiva nebo test k ověření znalostí.
Hra ke zopakování či procvičení učiva nebo test k ověření znalostí.
Ruský obrázkový slovník XLI Ve škole – В школе
Pracovní listy – vnitřní orgány a kostra
AUTOR: Mgr. Danuše Lebdušková NÁZEV: VY_32_INOVACE_158_Planety
Násobilka se zvířaty 5x Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Orofacionální cvičení I
Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_32_INOVACE 1_23
Pořadí obrázků – domeček
NÁZEV ŠKOLY BRÁNA, základní škola a mateřská škola  Kollárova 456, Nová Paka ČÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV PROJEKTU Rozvoj čtení a.
Název školy: Speciální základní škola, Louny Poděbradova640, příspěvková organizace Autor: Mgr. Erika Pospíšilová Název materiálu: VY__32_INOVACE_20_IV_Z6_Typy_Krajin.
Ruský obrázkový slovník XX Hudba – музыка
Matematické pexeso Hra určená k opakování či procvičování učiva
Co si vezmu na….
Ruský obrázkový slovník XL Kontinenty a oceány – Континенты и океаны
Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_32_INOVACE 2_35
Období: září – prosinec 2011
Ruský obrázkový slovník XVII Části těla a hlavy – тела и головы
Vyberte správně definiční obor funkce podle obrázku
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Zbečno 23, okres Rakovník
Člověk a jeho svět 3. ročník
Neživá příroda - vzduch
Pracovní listy – vnitřní orgány a kostra
Převody – jednotky délky
Ruský obrázkový slovník XIX Místnosti – комнату
Ruský obrázkový slovník XV Tvary – формы
ANOTACE NÁZEV: Druhy map AUTOR: Mgr. Marie Matoušová STRUČNÁ ANOTACE (OBSAH, DATUM PILOTÁŽE): Práce s textem VZDĚLÁVACÍ PŘEDMĚT (VE KTERÉM BYL MATERIÁL.
Venuše Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu:
ZEMĚ I. PLANETA ZEMĚ – MATEMATIKA - 6. r
Hra (AZ kvíz) ke zopakování či procvičení učiva:
Pořadí obrázků – auto Postup práce:
Ruský obrázkový slovník XXV Přídavná jména A
Vyberte správně definiční obor funkce podle obrázku
Definiční obor funkce Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
ATMOSFÉRA - vzdušný obal Země.
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Transkript prezentace:

Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_12_INOVACE 2_11 ČESKÝ JAZYK – ČTENÍ SVĚT KOLEM NÁS Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_12_INOVACE 2_11

STRUČNÁ ANOTACE (OBSAH, DATUM PILOTÁŽE): NÁZEV: MARS AUTOR: Mgr. Hanzlíková Jana STRUČNÁ ANOTACE (OBSAH, DATUM PILOTÁŽE): 11. 9. 2012 Žáci nejdříve přečtou text a poté si pomocí pracovního listu ověří správnost čtení. VZDĚLÁVACÍ PŘEDMĚT (VE KTERÉM BYL MATERIÁL ODUČEN): Český jazyk - čtení OČEKÁVANÝ VÝSTUP (INOVACE): Číst s porozuměním VĚKOVÁ SKUPINA: 5., 6., 7., 8.,9 ročník – Praktická škola METODICKÝ POKYN: Text + pracovní list. Individuální práce i skupinová Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Mars Mars Mars má zhruba poloviční průměr než Země. V důsledku malé velikosti na něm ustala vulkanická činnost, vyhasly sopky včetně největší hory ve sluneční soustavě, Olympus, Mons, která je vysoká 25 km a při úpatí široká 600km. Atmosféra Marsu je složena především z oxidu uhličitého, ale ten je tak řídký, že tlak při povrchu je menší než setina tlaku na Zemi. Mohou tam však vát větry dost silné na to, aby vyvolaly obrovské prachové bouře, které na celé týdny zahalí povrch planety. Pro pozorovatele na povrchu Marsu by obloha byla často zbarvena do růžova vlivem rozptýleného prachu, který je červený, protože obsahuje ve velké množství oxid železa.Marťanské póly jsou pokryty tenkou vrstvou zmrzlé vody a oxidu uhličitého a během ročních dob mění velikost. Na Marsu dnes není volná voda, ale kdysi tam teklo ohromné množství vody, které vyhloubilo obrovský systém kanálů. Samostatná větev tohoto systému je větší než pozemský Velký kaňon. Ovzduší se v minulosti zřejmě oteplovalo a atmosféra houstla, což v minulosti vedlo k úvahám o existenci života na Marsu. V poměrně nedávné minulosti mohl růst obrovských sopek způsobit vychýlení pólů, čímž došlo ke změně klimatu a zmrznutí atmosférického oxidu uhličitého na pólech. Jiná možnost je, že působením obrovských oceánů se oxid uhličitý účastnil horotvorných procesů, a tak se zeslabila atmosféra.

Mars 1. Zapiš rytmus následujících slov a vymysli další se stejným rytmem. - dlouhá slabika . krátká slabika Mars _____________________________ __________________________________________ sopky ____________________________ ___________________________________________ atmosféra _________________________ ___________________________________________ 2. Zkus vymyslet slovo, které se rýmuje se slovem prachu_________________________ bouře_________________________ volná __________________________ sopky_________________________

Mars 3. Zkus odpovědět na otázky. Jaký průměr má Mars?________________________________ Vanou na Marsu větry?________________________________ Je dnes na Marsu voda?_______________________________ Z čeho je složena atmosféra na Marsu?__________________________________________ 4. Práce v textu. V prvním odstavci zakroužkuj písmeno b červenou pastelkou. d modrou pastelkou p zelenou pastelkou

Odkazy a citace Zdroje: http://offiice.microsoft.com Obrázky jsou součástí knihovny klipartů MS Office HUGHES, James. Velká obrázková všeobecná encyklopedie. Praha3: Václav Svojtka, 1999, s. 19. ISBN 80-7237-256-4