Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_12_INOVACE 1_30_Z POHÁDKY DO POHÁDKY ČESKÝ JAZYK - ČTENÍ Z POHÁDKY DO POHÁDKY.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_12_INOVACE 1_30_Z POHÁDKY DO POHÁDKY ČESKÝ JAZYK - ČTENÍ Z POHÁDKY DO POHÁDKY."— Transkript prezentace:

1 Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_12_INOVACE 1_30_Z POHÁDKY DO POHÁDKY ČESKÝ JAZYK - ČTENÍ Z POHÁDKY DO POHÁDKY

2 NÁZEV:Štěně AUTOR:Mgr. Hanzlíková Jana STRUČNÁ ANOTACE ( OBSAH, DATUM PILOTÁŽE ): 12.3. 2012 Žáci nejdříve přečtou text a poté si pomocí pracovního listu ověří správnost čtení. VZDĚLÁVACÍ PŘEDMĚT ( VE KTERÉM BYL MATERIÁL ODUČEN ): Český jazyk - čtení OČEKÁVANÝ VÝSTUP ( INOVACE ):Číst s porozuměním VĚKOVÁ SKUPINA:5., 6., 7. ročník – Praktická škola METODICKÝ POKYN:Text + pracovní list. Individuální práce i skupinová ANOTACE

3 Štěně Malé štěně se odvážilo samo do lesa. U lesa poletoval motýl. Štěně chtělo motýla ulovit. Poskočilo. Začalo motýly honit. Ale co to? Motýli zmizeli. Štěně je nevidělo. Kam se poděli? Štěně běželo podél lesa.,,Ulovím si něco lepšího!“ U stromu seděla malá myš. Hryzala klásek. Štěně vyrazilo. Chňaplo po myšce. Ale myška se jen mihla. Místo myšky mělo štěně v zubech suchý list. Kam se poděla myška? Štěně běželo dál.,,Ať utekla! Byla malá. Ulovím si něco většího.“ Z křoví vykoukl špičatý čumáček. Za chvíli vylezlo zvířátko. Dupalo a funělo. Štěně po něm rychle skočilo. Ale ouvej! Štěně uskočilo a kňučelo. Otočilo se a pelášilo domů. U křoví ležela pichlavá koule. Koho chtělo štěně ulovit? Cupe, dupe v lese nůši jehel nese.

4 Štěně – pracovní list Zakroužkuj stejnou barvou stejná slova, ovšem napsaná různým písmem. Štěně myši odvážilo ŠT Ě N Ě št ě n ě poletoval Myši odvážilo poletoval MYŠ Tajenka________________________ Najdi slova z textu podle prvního a posledního písmene Š – Ě………………… M – Š……………….. K – E ……………….. O – O ……………….. CH – O ……………… U – M………………..

5 Odkazy a citace Zdroje: http://offiice.microsoft.comhttp://offiice.microsoft.com Obrázky jsou součástí knihovny klipartů MS Office První čtení pro malé čtenáře: Štěně. druhé. Ostrava: pro děti v Ostravě, 1997, 14 -15. ISBN 80-7228-087-2.


Stáhnout ppt "Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_12_INOVACE 1_30_Z POHÁDKY DO POHÁDKY ČESKÝ JAZYK - ČTENÍ Z POHÁDKY DO POHÁDKY."

Podobné prezentace


Reklamy Google