Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_32_INOVACE 1_71

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_32_INOVACE 1_71"— Transkript prezentace:

1 Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_32_INOVACE 1_71
Člověk I. Přírodopis – Světové rekordy Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_32_INOVACE 1_71

2 NÁZEV DIGITÁLNÍHO UČEBNÍHO MATERIÁLU: SVĚTOVÉ REKORDY
AUTOR: Mgr. Hanzlíková Jana STRUČNÁ ANOTACE (OBSAH, DATUM PILOTÁŽE): Listy jsou zaměřeny na světové rekordy týkající se lidského těla VZDĚLÁVACÍ PŘEDMĚT (VE KTERÉM BYL MATERIÁL ODUČEN): Přírodopis KLÍČOVÉ KOMPETENCE: Kompetence k řešení úkolů - získávat informace při řešení přírodovědných problémů, porovnávat a zobecňovat nové poznatky s vlastní zkušeností, hledat odpovědi na otázky o způsobu a příčinách přírodních procesů Kompetence komunikativní - rozumět obsahu sdělení a přiměřeně na něj reagovat, rozumět užívaným textům, formulovat a vyjadřovat své myšlenky a názory v logickém sledu, vyjadřovat se výstižně Kompetence sociální a personální - podílet se svým chováním na ochraně životního prostředí, porozumět vztahům souvislostem mezi činnostmi lidí, přírodním a životním prostředím Kompetence občanské - chápat základní ekologické souvislosti a environmentální problémy MEZIPŘEDMĚTOVÉ VZTAHY: Český jazyk, matematika, fyzika OČEKÁVANÝ VÝSTUP: Biologie člověka – žáky seznámíme s rekordy zaměřené na lidské tělo TYPICKÁ VĚKOVÁ SKUPINA: Praktická škola 6. ročník

3 Světové rekordy Nejvyšší muž – Robert Wadlov z USA byl vůbec nejvyšším člověkem v historii. Narodil se v roce 1918, zemřel ve věku 22 let. Byl vysoký 2,72 m. Nejvyšší žena – Trijntje Cornelius z Nizozemí je považována za nejvyšší ženu. Narodila se v roce 1616, zemřela ve věku 17 let. Měřila 2,54 m. Nejmenší muž – Vůbec nejmenší muž, který kdy žil, byl Gul Mohammed z Indie. Žil v letech 1957 – 1997 a měřil 57 cm. Nejmenší žena – Lucia Zarateová z Mexika. Žila v letech 1864 – 1890 a měřila 51 cm.

4 Světové rekordy Nejstarší člověk – Byla Francouzka Jeanne Calmentová. Narodila se v roce 1875 a zemřela v roce 1997 ve věku 122 let. Nejmenší dítě na světě – Vážilo pouhých 284 g a měřilo 24 cm. Nejdelší vlasy – Světovým rekordmanem je Hoo Sateow z Thajska. V roce 1997 byly jeho vlasy oficiálně změřeny a měly délku 5,15 m. Nejvíce dětí, které se narodily jedné ženě – Ruska Vasiljevová měla dohromady 67 dětí. Šestnáctkrát se ji narodila dvojčata a sedmkrát trojčata. Nejdelší nehty – Rekord drží Shridhar Chillal z Indie. V roce 1998 jeho nehty na levé ruce měřily celkem 6,15 m. Jeden nehet v průměru 1,23 m.

5 Světové rekordy

6 Odkazy a citace CLAYBOURNE, Anna. Vše o lidském těle : Fakta a čísla Křišťanova 6753/3, Praha 3 : OTTOVO NAKLADATELSTVÍ, Fakta, čísla, rekordy, s ISBN   [online] [cit ]. Dostupné z WWW: . [online] [cit ]. Dostupné z WWW: . [online] [cit ]. Dostupné z WWW: . [online] [cit ]. Dostupné z WWW: .


Stáhnout ppt "Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_32_INOVACE 1_71"

Podobné prezentace


Reklamy Google