Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy: ZŠ Kouřim, Okružní 435 Autor: Jana Ležalová Název materiálu:VY_32_Inovace _31 _Abeceda 1.část Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy: ZŠ Kouřim, Okružní 435 Autor: Jana Ležalová Název materiálu:VY_32_Inovace _31 _Abeceda 1.část Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/"— Transkript prezentace:

1

2 Název školy: ZŠ Kouřim, Okružní 435 Autor: Jana Ležalová Název materiálu:VY_32_Inovace _31 _Abeceda 1.část Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/21.3250.

3 Jazyk: ČESKÝ JAZYK Očekávaný výstup: Pozná a určí grafém i foném 1.části písmen abecedy, čte s porozuměním, odpovídá na otázky Klíčová slova: Abeceda, a, b, c, č, d, e, velká, malá písmena, přiřazování, doplňování Druh učebního materiálu: Sada digitálního učebního materiálu pro interaktivní tabuli /prezentace/ Druh interaktivity: Prezentace Power Point /doplňování do textu na tabuli s následnou kontrolou na každé stránce/ Cílová skupina: 4.ročník Stupeň a typ vzdělání: Základní škola praktická - 1.stupeň Typická věková skupina: 9 - 10 let Anotace: Prezentace je určena pro 4. ročník, slouží k procvičení 1. části písmen abecedy /a,b, c, č, d, e/ při čtení s porozuměním

4 VESELÁ RODINA Na kraji vesnice Maková Lhota bydlí rodina Veselých. Maminka Alena Veselá je lékárnice a ve svém volnu nejraději řídí své malé červené auto. Tatínek Bedřich Veselý je strojvedoucí a když má volnou chvíli, chodí si zabruslit. Manželé Veselí mají čtyři děti. Nejmladší je čtyřletá Cilka – roztomilá holčička, která se od mala nejraději cáká ve vodě. Školákovi Čendovi je 7 let a je to vášnivý rybář. Davidovi je 9 let, nikde dlouho neposedí, pořád někde lítá a zrovna teď se honí s drakem po poli. Emil je ze všech sourozenců nejstarší, je mu 11 let a má velké přání stát se eskymákem. Celá rodina Veselá je velmi veselá. A proč? Zkus na to přijít sám.

5 Úkoly k textu ● Spoj, co k sobě patří ● Správně napiš Alena čeká ………………………………………………………… Bedřich drak ……………………..………………………………… Cilka eskymák ………………………………………………………. Čenda brusle ……………………..………………………………. David auto ……………………………………………………... Emil cáká ……………………..……………………………….

6 Úkoly k textu ● Najdi správnou odpověď a napiš Kde bydlí rodina Veselých ?………………………………… Jaké je jméno maminky?........................ Jaké je jméno tatínka?....................... Čím je maminka ?................................ Čím je tatínek?.................................... Co dělá maminka ve svém volnu? …………………………………………… Co dělá tatínek, když má volnou chvíli?.............................................................. Kolik má rodina dětí?.................. Kdo je nejmladší?........................................... Kdo je z dětí nejstarší?................. Kdo by se rád stal eskymákem?..................... Kolik let je Davidovi ?................. A kde teď právě je?........................................ Kdo je vášnivý rybář?.................. A kolik je mu let?............................................ V Makové Lhotě. Alena Emil. Bedřich Lékárnice.Strojvedoucí. Řídí červené auto. Chodí bruslit. Čtyři. Cilka. Emil. Devět.Na poli. Čenda.Sedm.

7 Úkoly k textu Urči, komu patří jednotlivé věci maminka Alena tatínek Bedřich dcerka Cilka syn Čenda syn David syn Emil

8 Použité obrázky http://www.clker.com/clipart-10848.html http://www.clker.com/clipart-8537.html http://www.clker.com/clipart-6870.html http://www.clker.com/clipart-24285.html http://www.clker.com/clipart-4224.html http://www.clker.com/clipart-igloo.html


Stáhnout ppt "Název školy: ZŠ Kouřim, Okružní 435 Autor: Jana Ležalová Název materiálu:VY_32_Inovace _31 _Abeceda 1.část Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/"

Podobné prezentace


Reklamy Google