Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ČESKÝ JAZYK - ČTENÍ Z POHÁDKY DO POHÁDKY Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_12_INOVACE 1_20_Z POHÁDKY DO POHÁDKY.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ČESKÝ JAZYK - ČTENÍ Z POHÁDKY DO POHÁDKY Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_12_INOVACE 1_20_Z POHÁDKY DO POHÁDKY."— Transkript prezentace:

1 ČESKÝ JAZYK - ČTENÍ Z POHÁDKY DO POHÁDKY Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_12_INOVACE 1_20_Z POHÁDKY DO POHÁDKY

2 NÁZEV DIGITÁLNÍHO UČEBNÍHO MATERIÁLU: Petrklíč
AUTOR: Mgr. Věra Tauchmanová STRUČNÁ ANOTACE (OBSAH, DATUM PILOTÁŽE): Žáci odpovídají na otázky z přečteného textu VZDĚLÁVACÍ PŘEDMĚT (VE KTERÉM BYL MATERIÁL ODUČEN): Český jazyk KLÍČOVÉ KOMPETENCE: -vedeme žáky k plánování postupů - vedeme žáky k práci s různými typy textů MEZIPŘEDMĚTOVÉ VZTAHY: Přírodověda , Vlastivěda, Matematika OČEKÁVANÝ VÝSTUP: soustředit se na čtený text, rozumět obsahu, reprodukovat krátký text podle otázek a ilustrací TYPICKÁ VĚKOVÁ SKUPINA: 2., 3.r. praktická škola

3 Petrklíč Vítězslav Nezval
Sotva vyrazí ze země petrklíč, země se odmyká. Jejími skulinami zaproudí voda a vyběhnou broučci. Každý vleče v kusadlech petrklíčové semínko a pobroukává si: Otevři se, země, otevři se země. Tak se země otvírá a petrklíče svítí na její poklady. Svítí červeně, žlutě a nafialověle. Vítr zháší jejich světýlka a nese jejich vůni pod okna lidem. Roztekou se potoky a přichází jaro. Zahrady se otvírají a zahradníci se jdou poklonit petrklíčům.

4 Doplň odpovědi na otázky:
1. Co nesou v kusadlech broučci? …………………………………….. 2. Co si brouček pobroukává? …………………………………………………………. 3. Víš, kdy začíná jaro? ……………………………………….. 4. Opiš, jakou barvou svítí poklady země? …………………………………………………………………..

5 Odkazy a citace NEZVAL, Vítězslav. Čítanka pro nejmenší s obrázky Josefa Lady: Petrklíč. první. Liberec: Dialog, knižní velkoobchod a nakladatelství, 1998, s. 83.


Stáhnout ppt "ČESKÝ JAZYK - ČTENÍ Z POHÁDKY DO POHÁDKY Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_12_INOVACE 1_20_Z POHÁDKY DO POHÁDKY."

Podobné prezentace


Reklamy Google