Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

AnotacePracovní list k procvičení znalostí o jednoduchých strojích AutorDagmar Kaisrová JazykČeština Očekávaný výstup Plynulé čtení s porozuměním.Výchova.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "AnotacePracovní list k procvičení znalostí o jednoduchých strojích AutorDagmar Kaisrová JazykČeština Očekávaný výstup Plynulé čtení s porozuměním.Výchova."— Transkript prezentace:

1 AnotacePracovní list k procvičení znalostí o jednoduchých strojích AutorDagmar Kaisrová JazykČeština Očekávaný výstup Plynulé čtení s porozuměním.Výchova k odpovědnosti za svá rozhodnutí.Schopnost vyhledávání informací. Speciální vzdělávací potřeby - žádné - Klíčová slovaJednoduché stroje,kladka, praktické využití Druh učebního materiáluPracovní list Druh interaktivityAktivita Cílová skupinaŽák Stupeň a typ vzdělávánízákladní vzdělávání – druhý stupeň Typická věková skupina12 - 14 let Celková velikost228 kB Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dagmar Kaisrová Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

2 Jednoduché stroje Kladka Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dagmar Kaisrová Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

3 Kladka patří k jednoduchým strojům. Další jednoduché stroje : páka, kolo na hřídeli, nakloněná rovina, šroub. Kladka je kolečko se žlábkem na obvodu, které se otáčí na ose. Do žlábku zapadá provaz. Kolečko je ve vidlici, která se upevní na trám. Na jeden konec provazu se připevní např. kbelík, za druhý konec táhneme a vytahujeme náklad vzhůru. Práci sice neušetří, ale usnadní. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dagmar Kaisrová Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

4 Příklady Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dagmar Kaisrová Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze. http://cs.wikipedia.org/wiki/P%C3%A1ka jednoduch%C3%BD_stroj) _(

5 Praktické příklady Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dagmar Kaisrová Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze. http://cs.wikipedia.org/wiki/P%C3%A1ka_(jednoduch%C3%BD_stroj)

6 Kladky jsou důležitou součástí jeřábů a výtahů. Pomocí kladek se napínají dráty elektrického vedení. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dagmar Kaisrová Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze. http://cs.wikipedia.org/wiki/P%C3%A1ka_(jednoduch%C3%BD_str oj)

7 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dagmar Kaisrová Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze. http://cs.wikipedia.org/wiki/P%C3%A1ka_(jednoduch%C3%BD_stroj)

8 Opakování Vyjmenuj jednoduché stroje. Proč je člověk používá? Kdy jsi viděl používat kladku? Zkus ji namalovat. Dokázal bys popsat práci jeřábu? Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dagmar Kaisrová Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

9 Řešení Páky, kladky,kola,šrouby Pomáhají lidem – usnadní jim práci Na stavbě – vytahování materiálu do výšky Práce je lehčí a bezpečnější, jeřáb pohybuje těžkými předměty Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dagmar Kaisrová Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.


Stáhnout ppt "AnotacePracovní list k procvičení znalostí o jednoduchých strojích AutorDagmar Kaisrová JazykČeština Očekávaný výstup Plynulé čtení s porozuměním.Výchova."

Podobné prezentace


Reklamy Google