Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_32_INOVACE 2_88

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_32_INOVACE 2_88"— Transkript prezentace:

1 Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_32_INOVACE 2_88
ZEMĚ II. DEN ZEMĚ – ČESKÝ JAZYK Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_32_INOVACE 2_88

2 NÁZEV DIGITÁLNÍHO UČEBNÍHO MATERIÁLU: ZEMĚ II
NÁZEV DIGITÁLNÍHO UČEBNÍHO MATERIÁLU: ZEMĚ II. DEN ZEMĚ – ČESKÝ JAZYK AUTOR: Mgr. Jarmila Luštická STRUČNÁ ANOTACE (OBSAH, DATUM PILOTÁŽE): Připomenutí ekologického významu svátku – Den Země. Žáci po přečtení textu vedou besedu s učitelem na téma, jak oni mohou chránit Zemi. VZDĚLÁVACÍ PŘEDMĚT (VE KTERÉM BYL MATERIÁL ODUČEN): Český jazyk KLÍČOVÉ KOMPETENCE: klíčové kompetence k učení, kompetence komunikativní, kompetence sociální a personální, kompetence občanské, kompetence pracovní MEZIPŘEDMĚTOVÉ VZTAHY: Přírodověda, Přírodopis, Zeměpis, Pracovní činnosti, Výtvarná výchova OČEKÁVANÝ VÝSTUP: Porozumění textu, dokázat vyhledat potřebné informace v literatuře. TYPICKÁ VĚKOVÁ SKUPINA: ročník, ZŠ praktická

3 Den Země Dříve se konaly dny Země při oslavách jarní rovnodennosti –21.3. Oslavoval se příchod jara. V současné době jde o ekologicky motivovaný svátek. Vznikl ve Spojených státech amerických v roce Od roku l990 se slaví na celém světě Upozorňuje na dopady ničení životního prostředí. Víš, jak ničíme naši planetu? Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

4 Neoficiální vlajka Dne Země
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

5 Země v ohrožení Výstavba továren Výfukové plyny Odpadky Těžba surovin
Lov zvířat Kácení lesů Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

6 Chráníme Zemi Třídíme odpad Neplýtváme vodou
Zbytečně nesvítíme tam, kde nejsme Pěstujeme rostliny – pokojové květiny Neničíme stromy, keře v přírodě Netýráme zvířata Co děláš ty, aby byla Země pěkná ? Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

7 Odkazy a citace Wikipedie [online] [cit ]. Den Země. Dostupné z WWW: Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.


Stáhnout ppt "Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_32_INOVACE 2_88"

Podobné prezentace


Reklamy Google