Otázky a úkoly VY_32_INOVACE_4_2_17_20 Obrazové technologie   Uveďte základní typy zobrazovacích technologii. V jakých jednotkách se uvádí velikost displeje?

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PERIFERNÍ ZAŘÍZENÍ ZOBRAZOVACÍ JEDNOTKY DATAPROJEKTORY – parametry
Advertisements

MONITOR.
Monitor je výstupní elektronické zařízení sloužící k zobrazování textových a grafických informací. Monitor je výstupní elektronické zařízení sloužící.
Monitor CRT Monitor LCD Monitor
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Monitor Číslo DUM: III/2/VT/2/1/11 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast: Hardware.
Kalkulace S tudent. Osnova výkladu 1.Kalkulace nákladů a způsoby jejího rozlišení 2.Kalkulační vzorec nákladů 3.Stanovení nákladů na kalkulační jednici.
VY_52_INOVACE_04_02_LEZB Zbyněk Lecián Výukový materiál Škola: Střední průmyslová škola elektrotechnická a informačních technologií Brno Autor: Zbyněk.
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky ELIII- 6.1 PC MONITORY.
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_03_16_monitor. Monitor Základní výstupní elektronické zařízení sloužící k zobrazování textových a grafických informací.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_IVT_1_KOT_18_PORTY.
Datové Projektory Tomáš Mudruňka. Projektory Datové projektory slouží k zobrazení obrazu podobně jako monitory nebo displaye, ale namísto zobrazení přímo.
Název projektu:ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_18_16_plocha. Plocha Plocha slouží ve svém smyslu ke zrychlení a snadnějšímu spouštění různých programů, které chceme.
Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Poříčany, okr. Kolín VY_32_INOVACE_ICT_07 Zpracovala: Mgr. Květoslava Štikovcová Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Název školy Střední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Ing. Zdenek Laski Název šablonyVY_32_INOVACE INF Název.
Č.projektu : CZ.1.07/1.1.06/ Portál eVIM USB mikroskop.
HARDWARE VÝSTUPNÍ ZAŘÍZENÍ.
Mechanické vlastnosti technických materiálů
Širokoúhlá prezentace
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Informatika Obrazová technologie Pro: ISŠ SEMILY
Vstupní a výstupní zařízení - opakování
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Petr Novák
HTML a CSS Rostislav Miarka.
Grafická úprava prezentace
MONITORY Michaela Fraiová.
Matouš Bořkovec, ZŠ Suchdol
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
Otázky a úkoly VY_32_INOVACE_4_2_19_20 Tiskárny   Jaké druhy tiskáren známe? 2. Jaké jsou základní barvy, které kupujeme do inkoustové tiskárny?
NÁZEV ŠKOLY 2. ZŠ J. A. Komenského Milevsko, J. A. Komenského 1023, okres Písek ČÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.4.00/ ČÍSLO ŠABLONY III/2 Inovace a zkvalitnění.
Grafické programy - opakování
Otázky a úkoly VY_32_INOVACE_4_2_7_20 Obrazové technologie   Uveďte základní typy zobrazovacích technologii. V jakých jednotkách se uvádí velikost displeje?
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Monitor
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Název školy Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická Nymburk, Soudní 20 IČO Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Název projektu: Moderní výuka s využitím ICT
Otázky a úkoly VY_32_INOVACE_4_2_14_20 Internet   Vyjmenujte 3 způsoby připojení k internetu. Jak vznikl název internet? Jaké možnosti internet uživateli.
Monitory Monitor je základní výstupní elektronické zařízení sloužící k zobrazování textových a grafických informací.
Pracovní skupiny Pracovní skupiny slouží ke sdílení soukromé složky (vzorů, adresářů, příprav, archivu, sestavených dokumentů, seznamů a nastavení) s jinými.
EU peníze školám Základní škola , Znojmo, Mládeže
Název školy: Speciální základní škola, Louny,
Dostupné z Metodického portálu ; ISSN
Název školy Základní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektu
OBSAHY ROVINNÝCH ÚTVARŮ
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Hotelová škola, Obchodní akademie a Střední průmyslová škola Teplice,
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Mgr
Rastrová grafika Základní termíny - rozlišení. Rastrová grafika Základní termíny - rozlišení.
Přídavná zařízení.
Informatika – Grafika.
Opakování na 1. čtvrtletní práci
Principy 3 D vidění.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Číslicové měřící přístroje
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Corel PHOTO-PAINT Úloha 1 Zpracovala: Mgr. Jitka Hotařová
Typy Oken, Zobrazení a Konfigurace
Word Okraje WordArt Pozadí Vodoznak. Word Okraje WordArt Pozadí Vodoznak.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115
Rastrová grafika O. Kánský 2012.
název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
ZLEPŠENÍ PODMÍNEK PRO VZDĚLÁVÁNÍ NA EOA
CVST GP382DMS-S Vrchem plněná automatická pračka Grand Ó Vita Smart
WDXOC4 465AC/2-S Předem plněná automatická pračka se sušičkou Dynamic Next SLIM Technologie One Touch, rychlé cykly 14, 30, 44 a 59 min, dotykový displej,
WDXOA4 465AHC/2-S Předem plněná automatická pračka se sušičkou Dynamic Next SLIM Technologie One Touch, rychlé cykly 14, 30, 44 a 59 min, dotykový displej,
CBWM 712D-S Vestavná automatická pračka
Transkript prezentace:

Otázky a úkoly VY_32_INOVACE_4_2_17_20 Obrazové technologie   Uveďte základní typy zobrazovacích technologii. V jakých jednotkách se uvádí velikost displeje? Co je rozlišení? Uveďte dva způsoby připojení displeje. Jaké výhody má LED technologie? Proveďte změnu rozlišení displeje na 800x600. Porovnejte rozdíl a změny, které touto změnou nastaly. Zjistěte jakým způsobem je připojen váš monitor. Na internetu si zjistěte aktuální cenu jednotlivých typů monitorů při stejné úhlopříčce. Porovnejte zobrazení na dvou odlišných monitorech.

Všímejte si rozlišení, barevnosti, kvality obrazu z různých úhlů pohledu apod. Rozsah 2 – 10tis.Kč v závislosti na kvalitě, ale i na vlastnostech navíc. (HDMI, TV tuner apod.) Je možno i dle barvy výstupu. VGA obvykle modrý. Vetší či menší obraz (font i grafika) Na obraz se více vejde ve větším rozlišení. Pravým tlačítkem na ploše kliknouti, vybrat „nastavení displeje“ nebo „přizpůsobit“ Úspora energie, kvalita zobrazení, velikost displeje DVI nebo VGA Palce nebo centimetry LED, CRT, LCD   Obrazové technologie VY_32_INOVACE_4_2_17_20 Řešení

Nápověda VY_32_INOVACE_4_2_17_20 Obrazové technologie   Uveďte základní typy zobrazovacích technologii. V jakých jednotkách se uvádí velikost displeje? Co je rozlišení? Uveďte dva způsoby připojení displeje. Jaké výhody má LED technologie? Proveďte změnu rozlišení displeje na 800x600. Porovnejte rozdíl a změny, které touto změnou nastaly. Zjistěte jakým způsobem je připojen váš monitor. Na internetu si zjistěte aktuální cenu jednotlivých typů monitorů při stejné úhlopříčce. Porovnejte zobrazení na dvou odlišných monitorech.