Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Datové Projektory Tomáš Mudruňka. Projektory Datové projektory slouží k zobrazení obrazu podobně jako monitory nebo displaye, ale namísto zobrazení přímo.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Datové Projektory Tomáš Mudruňka. Projektory Datové projektory slouží k zobrazení obrazu podobně jako monitory nebo displaye, ale namísto zobrazení přímo."— Transkript prezentace:

1 Datové Projektory Tomáš Mudruňka

2 Projektory Datové projektory slouží k zobrazení obrazu podobně jako monitory nebo displaye, ale namísto zobrazení přímo na ploše svého těla obraz promítají pomocí svazku světla zaostřeného na povrch jiného tělesa.

3 Formát vstupního signálu ➲ kompozitní video ➲ RGB ➲ VGA ➲ DVI ➲ HDMI ➲ WiFi sítě (standart 802.11)

4 Tvorba obrazu ➲ Technologie ● DLP ● LCD ● LcoS ● CRT ➲ Zdroj světla ● žárovka s některým vzácným plynem (např.: halogen ● výbojka (např.: metalhalidová) ● LED ➲ Dále soustavy čoček a dalších optické elementy jako hranoly, zrcadla a barevné filtry (rotující barevný kotouč, dichroická zrcadla).

5 Barevné složky ➲ RGB (Aditivní míchání barev) ➲ Bílá ➲ Další barvy (např.: žlutá, azurová)

6 LCD ➲ Světlo prochází skrz ➲ Jen stupně šedé ● nutné použít světla několika barev ➲ stárnutí ● ztráta kontrastu způsobená tmavnutím ➲ velké mezery mezi pixely

7 DLP ➲ Světlo se odráží od čipu ➲ Čip má na povrchu rastr malých zrcátek ➲ Zrcátka se naklánějí ➲ Jen černá a bílá ● Stupně šedi se řeší „dobou expozice“

8 DLP

9 LCoS ➲ Liquid crystal on silicon ➲ Technologie je podobná LCD displayi ➲ světlo odráží jako DLP čip ➲ možnost nastavit odrazivost každého pixelu ve stupních šedi.

10 Projektor

11 Děkuji za pozornost Prostor pro vaše dotazy


Stáhnout ppt "Datové Projektory Tomáš Mudruňka. Projektory Datové projektory slouží k zobrazení obrazu podobně jako monitory nebo displaye, ale namísto zobrazení přímo."

Podobné prezentace


Reklamy Google