Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

MONITORY Monitor je základní vstupní zařízení sloužící k zobrazování textových a grafických informací. Je-li monitor připojen k počítači je propojen s.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "MONITORY Monitor je základní vstupní zařízení sloužící k zobrazování textových a grafických informací. Je-li monitor připojen k počítači je propojen s."— Transkript prezentace:

1 MONITORY Monitor je základní vstupní zařízení sloužící k zobrazování textových a grafických informací. Je-li monitor připojen k počítači je propojen s grafickou kartou. Monitor je přímo připojen k videokartě zasílající patřičné informace, které budou na monitoru zobrazeny.

2 POROVNÁNÍ LCD A CRT CRT:klady-Skoro nulová barevná,saturační,kontrastová či jasová deformace -Velmi vysoký kontrastní poměr Zápory-Velké rozměry a váha -Větší spotřeba elektrické energie LCD:klady-Kompaktní a lehký -Malá energetická spotřeba Zápory-Vyšší pořizovací náklady -Pomalejší časy odezvy

3 LCD MONITOR Anglicky( Liquid Crystal Display)
Je to tenké a ploché zobrazovací zařízení. Skládá se z omezeného(podle velikosti monitoru)počtu barevných nebo mono chromatických pixelů.

4 CRT MONITOR Anglicky (Cathode Ray Tube)
Slouží jako zobrazovací zařízení. Obraz se vytváří pomocí svazku 3 elektronových paprsků. Barevné CRT obrazovky potřebují tzv. Masku (delta,trinitron...)

5

6 Prezentaci vypracovala Simona Čerpáno z Wikipedie
Píseň Requiem for a dream

7 !!!!THE END!!!!


Stáhnout ppt "MONITORY Monitor je základní vstupní zařízení sloužící k zobrazování textových a grafických informací. Je-li monitor připojen k počítači je propojen s."

Podobné prezentace


Reklamy Google