Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

LCD (Liquid crystal display). Základní informace Tenké a ploché zobrazovací zařízení skládající se z omezeného (velikostí monitoru) počtu barevných nebo.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "LCD (Liquid crystal display). Základní informace Tenké a ploché zobrazovací zařízení skládající se z omezeného (velikostí monitoru) počtu barevných nebo."— Transkript prezentace:

1 LCD (Liquid crystal display)

2 Základní informace Tenké a ploché zobrazovací zařízení skládající se z omezeného (velikostí monitoru) počtu barevných nebo monochromatických pixelů seřazených před zdrojem světla nebo reflektorem Vyžaduje poměrně malé množství elektrické energie; je proto vhodné pro použití v přístrojích běžících na baterie.

3 Jak to funguje ? Viz obrázek Skládá se z molekul tekutých krystalů uložených mezi dvěma průhlednými elektrodami a mezi dvěma polarizačními filtry, přičemž osy polarizace jsou na sebe kolmé

4 Výroba Dvě polarizované skla + polymer (vytvoří drážky, nutné pro vyrovnání krystalu s filtrem) Jakmile dopadne světlo na první filtr, dojde k jeho polarizaci.

5 Barevné displeje V barevných LCD je každý pixel rozdělený do tří subpixelů, a to červeného, zeleného a modrého (tedy RGB). Svítivost každého pixelu je možné kontrolovat nezávisle na ostatních, díky tranzistorům; jejich kombinací lze pak dosáhnout milionů barev.


Stáhnout ppt "LCD (Liquid crystal display). Základní informace Tenké a ploché zobrazovací zařízení skládající se z omezeného (velikostí monitoru) počtu barevných nebo."

Podobné prezentace


Reklamy Google