Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Širokoúhlá prezentace

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Širokoúhlá prezentace"— Transkript prezentace:

1 Širokoúhlá prezentace
Tipy a nástroje k vytváření a prezentacím snímků v širokoúhlých formátech

2 Širokoúhlá prezentace
Tato šablona je formátována v širokoúhlém poměru 16:9. Představuje vynikající způsob využití výhod přenosných počítačů, televizorů a projektorů se širokoúhlými displeji. I když nemáte širokoúhlý displej, můžete vytvářet a prezentovat snímky ve formátu 16:9. Funkce prezentací aplikace PowerPoint vždy změní velikost snímků tak, aby se vešly na jakoukoli obrazovku.

3 Výhody širokoúhlého zobrazení
Skládání materiálu vedle sebe vypadá přirozeněji. Širokoúhlá obrazovka dodá obrázkům a grafice na zajímavosti.

4 Širokoúhlé obrázky Na širokoúhlé obrazovce lze zajímavěji prezentovat i jeden obrázek, například graf.

5 Širokoúhlé obrázky Obrázky lze v širokoúhlém zobrazení prezentovat zajímavěji.

6 Vytváření prezentací 16:9
Chcete-li nastavit širokoúhlou prezentaci, proveďte některý z následujících kroků: Začněte touto šablonou. Stačí odstranit příklady snímků a přidat vlastní obsah. Případně přejděte na kartu Návrh a otevřete dialogové okno Vzhled stránky . Klepněte na rozevírací seznam Velikost snímku a vyberte položku Předvádění na obrazovce (16:9) (Poznámka: podporováno je také rozlišení 16:10, což je běžné širokoúhlé rozlišení pro přenosné počítače. ) Důležité upozornění: Vždy začínejte s velikostí snímku nastavenou na poměr, který chcete použít. Pokud po vytvoření některých snímků změníte jejich velikost, bude změněna velikost obrázků a další grafiky. To může narušit jejich vzhled.

7 Tipy k prezentaci Chcete-li vytvářet prezentace na skutečné širokoúhlé obrazovce, potřebujete počítač a případně projektor nebo plochý panel, který nabízí rozlišení pro širokoúhlý přenos. Běžné rozlišení širokoúhlé obrazovky počítače je 1280 × 800 a 1440 × (Jedná se o poměr 16:10, ale funguje také i s projektory a obrazovkami s poměrem 16:9.) Standardní rozlišení televizí s vysokým rozlišením jsou 280 × 720 a 1920 × 1080. Pomocí zkušebního vzorku v následujícím snímku ověřte nastavení prezentace.

8 Vzorec širokoúhlého textu (16:9)
Test poměru (Měl by mít kruhový tvar) 4×3 16×9


Stáhnout ppt "Širokoúhlá prezentace"

Podobné prezentace


Reklamy Google