Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název: PowerPoint DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_12

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název: PowerPoint DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_12"— Transkript prezentace:

1 Název: PowerPoint DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_12
Název školy Základní škola Jičín, Husova 170 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název: PowerPoint DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_12 Šablona číslo: VII. Sada číslo: 3. Pořadové číslo DUM:12. Autor: Mgr. Milan Žižka

2 Anotace: Digitální materiál pro práci s PowerPointem.
Druh učebního materiálu: Výukový Typická věková skupina: let Klíčová slova: PowerPoint, karty Domů, Snímek, Vložení, Návrh

3 Aplikace PowerPoint umožňuje vytváření prezentací.

4 Při dalším klepnutí se jako ukázka prezentace spustí tři snímky z prezentace, kterou zpracovala Bajerová, žákyně 6. třídy. Po ukončení prezentace se na další snímky přepínej opět kliknutím.

5 Voda je nejdůležitější a nejdokonalejší kapalina.

6 Rybníky a jezera Voda může být sladká v řekách, jezerech a rybnících.
Slouží k chovu ryb . Jsou domovem pro mnoho zvířat .

7 Voda je slaná v mořích

8 Pás karet tvoří, kromě karty Domů a Vložení, karty Návrh, Animace, Prezentace a Revize.
Sada nejpoužívanějších příkazů se nachází na kartě Domů. Panel nástrojů Rychlý přístup je nad Pásem karet.

9 Po otevření aplikace se otevře Normální zobrazení, na kterém je Podokno snímku. Vlevo jsou miniatury snímků. Nový snímek můžeme přidat například na kartě Domů – Nový snímek.Ve spodní části tlačítka – klepnutím na šipku – volíme různé druhy Rozložení snímku.

10 Zde si kliknutím můžeme vybrat rozložení, které nám nejlépe vyhovuje.

11 Na kartě NÁVRH můžeme volit například barvu, styly a motivy pozadí.
Obrázek, Klipart, Tvary, WordArt, Tabulku nebo Textové pole můžeme vložit na kartě Vložit. Na kartě NÁVRH můžeme volit například barvu, styly a motivy pozadí.

12 Zde můžete volit Přechod mezi snímky.
Na kartách Animace a Prezentace můžeme vkládat efekty a přechody mezi snímky. Zde můžete volit Přechod mezi snímky. Mají – li snímky přecházet automaticky, je třeba zatrhnout Automaticky za. Zde můžete vybrat možnost Vlastní animace. Zde pak budeš přidávat a časovat efekty.

13 Úkol: Vypracuj návrh pěti listů v PowerPointu
Úkol: Vypracuj návrh pěti listů v PowerPointu. Otevři si aplikaci PowerPoint. Ulož si tuto práci na svůj disk pod názvem Příjmení a PowerPoint. Dnes budeš pracovat na kartě Domů, Vložení a Návrh. Námětem může být VODA. Zkus se zamyslet např. nad důležitostí vody pro člověka nebo nad výjimečností vody vzhledem k ostatním látkám (viz fyzika 6. ročník), příp. nad tím, jaký vliv na čistotu vody má lidská činnost. Použij texty i obrázky.

14 V příloze najdeš několik informací o vodě.
V otevřené aplikaci na Kartě Domů - Nový snímek, můžeš šipkou volit i další Rozložení snímků. Do rámečků se píše přímo text. V příloze najdeš několik informací o vodě.

15 Obrázky můžeš příp. vložit i z klipartu.
Obrázky se vkládají na kartě Vložení - Obrázek. V otevřeném okně můžeš zvolit připravené obrázky. K této prezentaci je můžeš najít na: Tento počítač, disk G:, PowerPoint příloha. Pokud volíš jiné obrázky, dodržuj autorská práva. Obrázky můžeš příp. vložit i z klipartu.

16 Nezapomeň často ukládat.
Pozadí můžeš volit rozkliknutím šipky v Pozadí nebo můžeš vybrat některý z motivů. Snaž se, aby text dával smysl a pozadí a obrázky dělaly prezentaci zajímavou /působivou/. Nezapomeň často ukládat.

17 Použito vlastních materiálů a materiálu Microsoft.
Obrázky můžeš vyhledat ve Vložení, Klipart nebo v závěru této prezentace, tam také najdeš několik podnětů k zamyšlení o vodě. Použito vlastních materiálů a materiálu Microsoft.

18 Příloha: Voda tvoří 70% těla člověka. Voda má čistící schopnosti, pere a smívá špínu a prach. Voda je například jediná látka, která při tuhnutí zvětšuje objem a zmenšuje hustotu. Má největší hustotu při 4°C. Voda zamrzá od hladiny. Led plave na vodě. Voda má obrovskou sílu. Led trhá i skály. Může pohánět i bořit. 1 litr vody má hmotnost 1 kilogram. Prameny. Voda slouží lidem k rekreaci. Čistí organismus. Pomáhá při onemocnění člověka. Voda má paměť. Čistá voda je nenahraditelná. Voda dává vzniknout životu. Voda má schopnost se sama čistit. Neohrožuje ji člověk? Voda je nejdůležitější a nejdokonalejší kapalina. Voda tvoří 70% povrchu Země.

19 Obrázky k použití:


Stáhnout ppt "Název: PowerPoint DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_12"

Podobné prezentace


Reklamy Google