Koza.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jak se peče chleba Lenka Hůnová. Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. 2.
Advertisements

HRAJEME SI NA CUKRÁŘKU. KDO JE CUKRÁŘKA? PROJEKT CZ.1.07/1.3.00/ JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY.
CO POTŘEBUJE FOTBALISTA Bc. Tereza Michalcová. Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Jak se peče chleba IV. Lenka Hůnová. Výrobky z mouky Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Jak se peče chleba III. Lenka Hůnová. Co potřebuji k pečení Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Jsem chlapec – čím budu? DŮLEŽITÁ POVOLÁNÍ. Kdo jsem? – co ke své práci potřebuji Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním.
NAKRESLI ŠŇŮRU K ELEKTRICKÉMU SPOTŘEBIČI Elektřina pomáhá, ale pozor.
Nářadí pro dům a zahradu. Pojmenuj nářadí používané na zahradě Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.
Jak vytvořit jednoduchou vránu. Pomůcky:  Tvrdý černý papír A4  Zbytek červeného papíru  Bílou pastelku, obyčejnou tužku  Nůžky  Lepidlo  Šablona.
PRAVIDLA V MŠ – HRA NA AUTA Ivana Šůsová. Seřaď podle rychlosti Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.
Já písnička SKÁKAL PES. 2
CO KDO DĚLÁ – VÝROBA ŽIDLE Ivana Šůsová. Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
O slepičce a kohoutkovi POLYTECHNIKA V DĚTSKÉ LITERATUŘE.
CO UMÍ VÍTR? Výroba větrníku. ROZTOČÍ VĚTRNOU ELEKTRÁRNU A VYROBÍ ELEKTŘINU 2.
JAK KŘEMÍLEK A VOCHOMŮRKA ZASADILI SEMÍNKO Polytechnika v dětské pohádce.
Dnes nebo dříve? Kdy se co vyrobilo.
Kumuč – kutík - kulík.
STRAVA HRAVĚ A ZDRAVĚ.
Pozornost, soustředěnost, paměť
O Koblížkovi JAZYK A ŘEČ.
Paměť, pozornost, Sociabilita
CIRKUS od nejmenšího.
Lyžařský svah - pohybovat se koordinovaně a jistě
Rozházené kostky …srovnáš je?.
Co nepatří do dárku Vnímání.
Jak se chovat v divadle Radka Knotková 1.
Najdi obrázky, které nepatří do skupiny
Najdi obrázky, které nepatří do skupiny
ZVÍŘATA VE VODĚ, NA ZEMI A VE VZDUCHU
Medvídek se ptá: „Kdepak bydlí….. ?“
VELIKONOČNÍ POMLÁZKA NÁVOD.
BALONKY pracovní listy.
OBRYSY DOPRAVNÍCH pROSTŘEDKŮ IV.
Prostorová orientace,vnímání, počet
MY DAY Jazyk a řeč.
Hra na barevná auta III. Jaroslava Růžičková.
Maminka vaří.
Ovocný salát pro maminku
Dopravní prostředky.
Stavitelé českých hradů
Nářadí – velikost, počet
Na stavbě stroje.
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
Co se přírodě nelíbí.
Vzduch a jeho využití.
Švadlena HRAJEME SI NA Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
ŽIVLY VODA, OHEŇ, ZEMĚ, VZDUCH.
Logo pro veverky a kamarády
Kolik jich berušky mají?
Můj táta je vinař.
Jak se upravit do divadla
Poznáváme nástroje NA ZAHRADĚ.
FARMA DOMÁCÍ ZVÍŘATA.
TRADICE A SVÁTKY.
ŘADY ZVÍŘAT KDO TAM (NE)PATŘÍ?.
seřaď jednotlivé členy
Bylinková zahrádka IV. – Počítání
Strom, kdopak tu žije příroda.
Kolik svíček na dort vnímání.
Vycházka do lesa – hrajeme si na vědce
Poznávací schopnosti - nářadí
Orientace v řadě.
Elektřina pomáhá, ale pozor!!!
Orientace v řadě pracujeme v kuchyni.
JITEX – Jak vznikne tričko?
Bludiště.
Co vznikne z vlny? Michaela Soukupová.
Roční období – znaky, svátky a tradice
GEOMETRICKÉ TVARY Poznáš je?.
Postavičky z přírodnin
Transkript prezentace:

Koza

KOZA DOMÁCÍ

Jmenuji se Líza a něco vám o sobě řeknu…

Líza se představuje - moje rodina Moje rodina je stádo koz. Táta je kozel, máma koza, dítě – mládě je kůzle.

Téměř všechny kozy máme rohy, některé je ale vůbec nemáme Téměř všechny kozy máme rohy, některé je ale vůbec nemáme. Používám je, když se bráním. Líza představuje Ocas mám vztyčený a stále jím vrtím. Moje uši jsou vztyčené. Některé z nás je ale mají svěšené. Moje srst může být krátká i dlouhá, na zimu mi houstne. Používá se na výrobu štětců, tašek, kabelek, opasků, svetrů, tkaných koberců.

Líza se představuje Moje nohy jsou štíhlé a velice obratné. Dokážu vyšplhat za dobrým jídlem i na strom. Dokážu velmi dobře běhat. Nohy chrání kopýtka. Tím, jak běhám, tak si je obrušuji, ale ony stále dorůstají.

Líza se představuje - co jím Jsem zkušený akrobat. Líza se představuje - co jím Sním všechno, co je zelené. Ze všeho nejraději mám mladé lístky, pupeny a muškáty na okně. Také ovoce na stromech, to dokážu vylézt i na strom.

Líza se představuje – co jím V zimě jsem většinou v chlívku a stará se o mne hospodář. Dává mi sušenou trávu, řepu, ovoce, usušené pečivo a vodu.

Líza se představuje V létě žiju v ohradě nebo mě hospodář uváže na vodítko. S dětmi jsem největší kamarád.

Když si mne vychováte, jsem jako pejsek.

Líza se představuje – moje mléko Moje mléko je velice zdravé. Vyrábí se z něho sýry a tvaroh.

Kozí hra Zahrajeme si hru.

Pohádka o kůzlátkách

Téma pro polytechnickou výchovu •    Oblast: Dítě a svět •      Podoblast: Poznatky a sociální informovanost • Integrovaný blok: Domácí a hospodářská zvířata •      Téma: Ustájená zvířata •      Dosažené konkretizované výstupy: Mít poznatky o živé a neživé přírodě Projekt CZ.1.07/1.3.00/48.0075 je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Metodický postup Snímek č.3-11: Seznámení se zvířetem, paní učitelka postupně dětem čte, co Líza říká Snímek č. 12: Hra – děti kliknou na obdélník a poznávají, co je na obrázku. Určují také, ze které pohádky je píseň. (Snímky 13-16 patří ke hře.) Na snímek 17 se dostaneme kliknutím na šipku na snímku 12. Snímek č. 17: Pohádka „O poslušných kůzlátkách“ Projekt CZ.1.07/1.3.00/48.0075 je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Použité zdroje Volné zdroje: http://pixabay.com/en/goat-animal-horns-goats-zoo-wild-208440/ http://pixabay.com/en/goat-in-austria-austria-goat-198455/. http://pixabay.com/en/goats-abbey-stone-that-turns-animals-490028/ http://pixabay.com/en/goats-livestock-stall-359469/ http://pixabay.com/en/goat-pet-livestock-goatee-412248/ http://pixabay.com/en/goat-animal-goaty-farm-agriculture-150345 /http://pixabay.com/en/barn-farm-grass-goat-standing-44669/ <iframe width="640" height="390" src="https://www.youtube.com/embed/8Z0S0adbkVU" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> KRAL, Petr. Wikipedia [online]. [cit. 21.3.2015]. Dostupný na WWW: http://en.wikipedia.org/wiki/Goat_Story#/media/File:Kozi_pribeh.jpg ¨ Ostatní – vlastní fotografický materiál Projekt CZ.1.07/1.3.00/48.0075 je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Pomůcky Prezentace určená k interaktivnímu řešení Počítač s dotykovou obrazovkou Tabulky a fixy z KUMUČe Projekt CZ.1.07/1.3.00/48.0075 je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Cíle polytechnické výchovy Vnímat vliv techniky na společnost a přírodu Směrovat děti k získávání základních pracovních dovedností a návyků Chápat postavení techniky a technických oborů v životě lidstva jako devízu Učit děti základním poznatkům o technice Vést děti ke kooperativnímu hodnocení a sebehodnocení Podpořit rozvoj myšlenkového potenciálu dětí Projekt CZ.1.07/1.3.00/48.0075 je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.