Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Na stavbě stroje.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Na stavbě stroje."— Transkript prezentace:

1 Na stavbě stroje

2 Na stavbě pracují různé stroje

3

4

5

6

7

8

9 Hra – co chybí

10 Hra – kolik

11 Počítej

12 Počítej

13 Prvky polytechnické výchovy
Vzdělávací oblast: Dítě a svět Integrovaný blok: sociální informovanost Téma: Stroje na stavbě Konkretizované výstupy: Rozumí běžným situacím, se kterými se setkává. Má poznatky o technice. Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

14 METODICKÝ POSTUP Na snímcích se děti seznamují se stroji na stavbě – s dětmi si vyprávíme o tom, co znají, co vidí kolem sebe. Snímek č. 9 obsahuje hru. Děti mohou označit tužkou, případně vytiskneme dětem obrázky a ony využívají tabulku z KUMUČe. Na snímku děti počítají. Využívají prsty. Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

15 Použité zdroje Volné zdroje:
Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

16 Materiály, pomůcky Dotyková obrazovka, připojená k PC
Didaktický kufřík - KUMUČ Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

17 Cíle polytechnické výchovy
Vnímat vliv techniky na společnost a přírodu Směrovat děti k získávání základních pracovních dovedností a návyků Chápat postavení techniky a technických oborů v životě lidstva jako devízu Učit děti základním poznatkům o technice Vést děti ke kooperativnímu hodnocení a sebehodnocení Podpořit rozvoj myšlenkového potenciálu dětí Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.


Stáhnout ppt "Na stavbě stroje."

Podobné prezentace


Reklamy Google