Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Ovocný salát pro maminku

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Ovocný salát pro maminku"— Transkript prezentace:

1 Ovocný salát pro maminku
Jemná motorika, koordinace ruky a oka

2

3

4

5

6

7

8

9 Použité odkazy Použité fotografie se nachází v archivu autorky

10 Metodický pokyn Integrovaný blok: Dovednost
Popis S dětmi chystáme ovocný salát pro maminku. Snažíme se zapamatovat všechny ingredience. Očekávání a cíle Dítě pojmenuje jednotlivé druhy ovoce, seznámí se a zapamatuje si postup výroby. Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

11 Studijní materiály Povinné materiály, pomůcky a technické vybavení
zdroj: Dotyková obrazovka, připojená k PC Nepovinné materiály Didaktický kufřík - KUMUČ Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

12 Práce s interaktivním výukovým materiálem
Snímek č.2 – Děti pojmenují ovoce a zapamatují si je Snímek č.3 – Kimova hra – děti si obrázky prohlédnou a určí, které tam nepatří (kiwi, paprika, ananas) Snímek č.4 – Škrtni, které ovoce jsme nakrájeli do misky. Snímek č.5 – Škrtni, které ovoce jsme nakrájeli do misky. Snímek č.6 – Škrtni, které ovoce jsme nakrájeli do misky. Které ještě zbývá dokrájet? Snímek č.7 – Škrtni, které ovoce jsme nakrájeli do misky. Co zbývá přidat? Snímek č.8 – Děti zopakují postup přípravy salátu, co tam patří. Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

13 Práce s didaktickým kufříkem KUMUČ
Cílem práce je znázornit proces vyjádřený na jednotlivých snímcích. Na magnetickou tabulku nakreslíme misku, připravíme si obrázky ovoce na magnetkách. Do misky bude dítě postupně vkládat obrázky ovoce podle posloupnosti. Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

14 Prvky polytechnické výchovy
Dítě se naučí používat nástroje ke krájení. Dodržuje bezpečnost při práci s nástroji. Vedeme dítě k získávání základních pracovních dovedností a návyků. Učíme děti k základním poznatkům o technice. Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

15 Cíle polytechnické výchovy
Vnímat vliv techniky na společnost a přírodu Směrovat děti k získávání základních pracovních dovedností a návyků Chápat postavení techniky a technických oborů v životě lidstva jako devízu Učit děti základním poznatkům o technice Vést děti ke kooperativnímu hodnocení a sebehodnocení Podpořit rozvoj myšlenkového potenciálu dětí Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.


Stáhnout ppt "Ovocný salát pro maminku"

Podobné prezentace


Reklamy Google