Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

TRADICE A SVÁTKY.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "TRADICE A SVÁTKY."— Transkript prezentace:

1 TRADICE A SVÁTKY

2

3

4 Použité odkazy Klipart z office.microsoft.com

5 Metodický pokyn Integrovaný blok: (doprava, příroda…)
Popis Prezentace má za úkol zorientovat se v ročním období x tradicemi a svátky Očekávání a cíle Opakování ročních období, tradic, svátků a propojení těchto témat Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

6 Studijní materiály Povinné materiály, pomůcky a technické vybavení
zdroj: Dotyková obrazovka, připojená k PC Nepovinné materiály Didaktický kufřík - KUMUČ Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

7 Práce s interaktivním výukovým materiálem
Při otevřené prezentaci v dolním levém rohu najdeme možnost přepnutí kurzoru na ruční psaní. Děti mají za úkol spojit obrázek vyjadřující nějaký svátek (tradici) s ročním obdobím. Roční období představují stromy uprostřed snímku Následný snímek je kontrolou správného přiřazení Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

8 Práce s didaktickým kufříkem KUMUČ
Cílem práce je nastříhat připravený PL a propojit jednotlivé obrázky s tradicemi a svátky V prezentaci si povídáme o tradicích a svátcích, které v průběhu roku přichází Děti dohledávají předměty, které souvisí s danou tradicí (svátkem) mezi nastříhanými kartičkami a skládají je na magnetickou tabulku Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

9 Prvky polytechnické výchovy
VO – DÍTĚ A SPOLEČNOST POZNÁVACÍ SCHOPNOSTI PODOBLAST – ZAŘAZENÍ DO SKUPINY, UMĚNÍ A KULTURA Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

10 Prvky polytechnické výchovy
Porovnat a uspořádat předměty dle stanoveného pravidla Mít poznatky o zvycích i tradicích kraje Rozlišení ročních období Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

11 Cíle polytechnické výchovy
Vnímat vliv techniky na společnost a přírodu Směrovat děti k získávání základních pracovních dovedností a návyků Chápat postavení techniky a technických oborů v životě lidstva jako devízu Učit děti základním poznatkům o technice Vést děti ke kooperativnímu hodnocení a sebehodnocení Podpořit rozvoj myšlenkového potenciálu dětí Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.


Stáhnout ppt "TRADICE A SVÁTKY."

Podobné prezentace


Reklamy Google