Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ŽIVLY VODA, OHEŇ, ZEMĚ, VZDUCH.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ŽIVLY VODA, OHEŇ, ZEMĚ, VZDUCH."— Transkript prezentace:

1 ŽIVLY VODA, OHEŇ, ZEMĚ, VZDUCH

2 Živly

3 VODA

4 Kdo s vodou pracuje?

5 OHEŇ

6 Kdo pracuje s ohněm?

7 ZEMĚ

8 Kdo pracuje s půdou (zemí)?

9 VÍTR

10 Kdo pracuje se vzduchem (ve vzduchu)?

11 Použité odkazy Klipart z office.microsoft.com
AUTOR NEZNÁMÝ. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: Vlastní zdroje

12 Metodický pokyn Integrovaný blok: JÁ,TY,MY - PŘÍRODA
Popis Materiál představuje přírodu kolem nás, jak nás dokáže pozlobit a kdo je s přírodou spjat ve svém povolání Očekávání a cíle Rozpoznání profesí souvisejících s přírodními živly Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

13 Studijní materiály Povinné materiály, pomůcky a technické vybavení
zdroj: Dotyková obrazovka, připojená k PC Nepovinné materiály Didaktický kufřík - KUMUČ Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

14 Práce s interaktivním výukovým materiálem
První snímek prezentace nás seznamuje se čtyřmi přírodními živly Kliknutím na obrázek se blíže seznámíme s jedním z nich a zároveň si povídáme o možných nebezpečích Následný snímek provazuje tento živel s profesí, která se k němu vztahuje. Děti klikají na obrázky a získávají zpětnou vazbu zvýrazněním správného obrázku Po splnění úkolu klikáme na modrého smajlíka v pravém dolním rohu Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

15 Prvky polytechnické výchovy
VO – DÍTĚ A SVĚT POZNÁVACÍ SCHOPNOSTI PODOBLAST – VZTAH K ŽIVOTNÍMU PROSTŘEDÍ Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

16 Prvky polytechnické výchovy
Uvědomovat si, co je nebezpečné Odhalit podstatné a nepodstatné znaky, charakteristické znaky předmětů a osob Uplatňovat rychlost a postřeh Jednoduchý problém vyřešit samostatně i ve spolupráci s kamarády Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

17 Cíle polytechnické výchovy
Vnímat vliv techniky na společnost a přírodu Směrovat děti k získávání základních pracovních dovedností a návyků Chápat postavení techniky a technických oborů v životě lidstva jako devízu Učit děti základním poznatkům o technice Vést děti ke kooperativnímu hodnocení a sebehodnocení Podpořit rozvoj myšlenkového potenciálu dětí Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.


Stáhnout ppt "ŽIVLY VODA, OHEŇ, ZEMĚ, VZDUCH."

Podobné prezentace


Reklamy Google